Matias-kappeli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matias-kappeli
Matias-kappeli huhtikuussa 2017
Matias-kappeli huhtikuussa 2017
Sijainti Kappelitie 11
34800 Virrat
Koordinaatit 62°14′19″N, 23°40′47.8″E
Kirkkokunta Ekumeeninen
Rakentamisvuosi 2009
Suunnittelija Esko Räntilä
Istumapaikkoja 40
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Matias-kappeli on Virtain Härkösen kylässä sijaitseva kappeli, jota ylläpitää Matias-kappeliyhdistys ry. Kappeli valmistui vuonna 2009. Arkkitehtisuunnittelun teki Esko Räntilä ja akustisesta suunnittelusta vastasi Insinööritoimisto Heikki Helimäki Oy.

Matias-kappeli ei ole sidottu mihinkään kirkkokuntaan vaan se toimii ekumenian hengessä. Siellä järjestetään konsertteja, kokouksia, perhejuhlia, ja kursseja. Siellä voi käydä vapaasti sen aukioloaikoina, jotka ovat toukokuun alusta lokakuun loppuun 8 - 20.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seurakuntapastori Matti Helimäki 1980-luvun alussa ehdotti isälleen, Kosti Helimäelle, kappelin rakentamista Virroille Härkösen kylän rantakoivikkoon. Toimintaan päästiin 2007, kun hankkeelle perustettiin oma kannatusyhdistys. Kappelin seinissä oleva graniitti tuli ystäväperheen talon rakentamisen yhteydessä räjäytetyistä graniittipaadeista. Kappelin teräsrakenteet lahjoitti ruotsalainen Stål & Rörmontage AB ja markkinointiaineistoon antoi avun saksalainen Klaubert Kommunikation. Rakentamiseen yhdistys sai tukea Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta Poko ry:n tuella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]