Mars Society

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mars Society on yhdistys, joka edistää miehitettyjen Mars-lentojen aloittamista ja Marsin asuttamista. Yhdistyksen perustivat Yhdysvalloissa ilmailu- ja avaruusinsinööri Robert Zubrin, ja muut vuoden 1998 puolivälissä. Yhdistyksen perustamiskokouksessa oli 700 eri alojen asiantuntijaa. Nykyään yhdistyksessä on tuhansia jäseniä ja se toimii 50 maassa.

Yhdistystä tukevat monet elokuvantekijät ja tieteiskirjailijat, muun muassa Gregory Benford, Kim Stanley Robinson ja James Cameron.

Mars Direct[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mars Society tilasi Caltechilta Mars Direct -tutkimuksen, jossa tutkitaan suoraa lentoa Marsiin. Ohjelman ajatus on mahdollisimman taloudellinen ja turvallinen lento. Ohjelman mukaan lennolla on sekä maahan paluumoduuli että asuinmoduli[1].

Tutkimusasemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FMARS-asuinmoduuli

Mars Society järjestää Mars-lentoja jäljittelemään pyrkiviä leirejä muun muassa autiomaa-alueilla, joissa asutaan jonkin aikaa tankkimaisessa "asuinmoduulissa". Tämä on niin sanottu MARS- eli Mars Analogue Research Station Programme, "Marsia jäljittelevä tutkimusasema-ohjelma", ja asuinmoduuli on MHU, Mars Habitat Unit. Moduuli painaa noin 46 tonnia, ja siihen mahtuu 4-6 ihmistä. Asemia on kaksi: Flashline Mars Arctic Research Station (FMARS) ja Mars Desert Research Station (MDRS).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Mars Society.
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta FMARS.