Markkinoinnin viikko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Markkinoinnin viikko, vuoteen 2016 saakka Markkinointiviestinnän viikko, vuoteen 2007 saakka Mainonnan viikko, on markkinointi- ja viestintäalan maksuton vuosittainen koulutus- ja messutapahtuma syys–lokakuussa.

Markkinointiviestinnän viikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liiton (MTL) ja Helsingin Katajanokalla sijaitsevan Wanhan Sataman vuosina 2007–2015 järjestämä tapahtuma oli alan suurin vuosittainen kokoontuminen.[1] Tilaisuus sai alkunsa, kun Communication Management ja Mainonnan viikko -tapahtumat yhdistettiin vuonna 2007.

Markkinointiviestinnän viikon tavoitteena oli kasvattaa suomalaisen markkinointiviestinnän kentän osaamista ja tuoda alan kuumimmat keskustelunaiheet esiin. Seminaariesityksissä esiintyivät Suomen johtavat markkinoinnin ja viestinnän alan asiantuntijat. Tilaisuuksien aiheina oli esimerkillisiä markkinointiviestinnän kampanjoita ja yleisempiä aiheita, kuten mainonnan sääntely sekä tuotteiden ja palvelujen kaupallistaminen. Tavoitteena oli nostaa yleiseen keskusteluun markkinointiviestinnän ajankohtaisia asioita, haastaa uusia näkökulmia toimintaan sekä luoda verkostoja.

Vuonna 2016 viikon sisältöä päätettiin muuttaa markkinoinnin strategista suunnittelua korostavaksi, ja tapahtuman uudeksi nimeksi otettiin Markkinoinnin viikko. Samalla tapahtuma muutti Wanhasta Satamasta Messukeskukseen Pasilaan.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Markkinointiviestinnän viikko onnistui Wanhassa Satamassa (Arkistoitu – Internet Archive), Mediaviikko 25.9.2015. Viitattu 23.11.2016.
  2. Markkinointiviestinnän viikko muuttuu ja muuttaa, Markkinointi & Mainonta 8.3.2016.