Marja-Liisa Viherä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marja-Liisa (Maija) Viherä (s. 1940[1]) on tulevaisuuden- ja viestinnän tutkija, joka työskenteli Soneralla tutkijana (1961–2008)lähde?. Hän on väitellyt filosofiantohtoriksi 1999 aiheenaan ”Ihminen tietoyhteiskunnassa – kansalaisten viestintävalmiudet kansalaisyhteiskunnan mahdollistajana”lähde?. Väitöskirjan pohjalta on julkaistu 2009 kirja "Digitaalisen arjen viestintä"lähde?, Maija Viherä on kirjoittanut useita artikkeleita somesta ja digitaalisesta viestinnästä, muun muassa Tulevaisuuden tutkimuksen seura ry:n Futura-lehteen. Maija Viherä on asiantuntija viestinnän murroksessa, ja puhunut ja kirjoittanut tietoyhteiskunnasta ja viestintäkasvatuksesta jo silloin kun sanat olivat vielä yleisesti vieraita. Viherä on pitänyt viestintäleirejä nuorille jo vuodesta 1987 perustamassaan Viestintäkasvatuksen seura ry:ssälähde?.

Hän on myös ollut jäsen valtioneuvoston tietoyhteiskuntafoorumissa. Viherä on toiminut Tulevaisuuden tutkimusseuran puheenjohtaja ja hän on myös seuran kunniajäsen.

Vuoden 2005 kuluttajateko-tunnustuspalkinto myönnettiin tutkija Marja-Liisa Viherälle. Palkitsemisen perusteluna oli hänen pitkäjänteinen toimintansa sen puolesta, että tietotekniikka toimisi luontevana osana jokaisen kansalaisen arkipäivää[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]