Mariankirkko (Harmondsworth)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mariankirkko
St Mary's Church
St Marys Church in Harmondsworth - panoramio.jpg
Kirkkokunta Englannin kirkko
Seurakunta Harmondswoth
Rakentamisvuosi 1100-luku (osittain)
Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Mariankirkko (St Mary's Church) Harmondsworthissa on suojeltu keskiaikainen kivikirkko. Se on osittain peräisin 1100-luvulta.[1][2] Heathrow'n lentoasema on vastuussa kirkon säilyttämisestä, sillä lentoasema omistaa maa-alueen, joka aiemmin kuului Heathrow'n kylään[3]. Lentokentän laajennussuunnitelman mukaan laajennuksen tieltä puretaan kirkkoa ympäröivän kylän ja lähiseudun rakennuksia[4].

Harmondsworthin pappeja on ollut muun muassa Robert Lill De Burgh, joka oli Harmondsworthin kirkkoherra (1844–1874) ja West Draytonin kirkkoherra (1844–1879).[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Harmondsworth: Church | British History Online British-history.ac.uk. Viitattu 30.10.2016. (englanniksi)
  2. Chancelrepairliability.blogspot.fi (englanniksi)
  3. Chancel Repair Liability: Is Heathrow Airport responsible for a Chancel? chancelrepairliability.blogspot.co.uk. Viitattu 30.10.2016. (englanniksi)
  4. Annamari Sipilä: "Lähden talostani vain kannettuna". Helsingin Sanomat, 30.10.2016, s. A 25. Artikkelin verkkoversio Viitattu 30.10.2016.
  5. Info from Crockford via the Clergy Database & John Burke's A Genealogical and Heraldic History of the Commoners of Great Britain and Ireland, Volume 3, 1836 (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Harmondsworth#Church
Tämä kirkkoihin tai muihin uskonnollisiin rakennuksiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.