Maria Jauhiainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Maria Jauhiainen (s. 1971[1]) on suomalainen muotoilija ja itsenäinen taiteilija, jonka töitä on hankittu arvostettuihin kokoelmiin Suomessa ja ulkomailla.

Maria Jauhiainen valmistui taiteen maisteriksi Lontoon arvostetun Royal College of Artin metalli- ja korutaiteen osastolta vuonna 2000. Hopeasepäksi Jauhiainen valmistui Lahden muotoiluinstituutista 1996. Hänen töitään on ollut esillä useissa näyttelyissä muun muassa Lontoossa, New Yorkissa, Pariisissa ja Tukholmassa.[2]

Maria Jauhiaisen töissä usein esiintyviä teemoja ovat lehdet ja kasvien suonirakenteet. Vuonna 2003 Jauhiaisen tarjoiluastia Lehti voitti Oxo Peugeot Design Award –palkinnon ja se on hankittu mm. maailman suurimman designmuseon, Lontoon Victoria & Albert Museumin pysyvään kokoelmaan. Maria Jauhiaisen töitä on lisäksi myös mm. New Yorkin MOMAssa sekä Pariisin Musée des Arts Décoratifsissa.

Julkisia teoksia Maria Jauhiainen on toteuttanut kaksi, molemmat Tianjinin Shangri La –hotellin sisääntuloaulaan vuonna 2014. Lukuisia teoksia on hankittu yksityiskokoelmiin.

Maria Jauhiainen tunnetaan myös koruistaan. Hänen uniikkikorunsa palkittiin Design Forum Finlandin Nuorten Foorumin jurypalkinnolla 2004. [3] Rintakoru Sydänpilvi (2009) löytyy mm. Designmuseon valikoimista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [https://www.moma.org/artists/29260?locale=en MoMa Artists – Maria Jauhiainen.
  2. Muotoilija Maria Jauhiainen kilpailee pääpalkinnosta brittiläisessä muotoilukilpailussa. UM. Viitattu 10.5.2017.
  3. [1]. Turun Sanomat. Viitattu 10.5.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]