Marco Campos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marco Campos (s. 24. helmikuuta 1976 Curitiba15. lokakuuta 1995 Pariisi) oli brasilialainen autourheilija. Hän kuoli Formula 3000 -kilpailun käydyssä osakilpailussa Ranskassa. Hän on ainoa, joka on kuollut Formula 3000 -kilpailussa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Campos oli ennen Formula 3000 -uraansa menestyvä karting-autoilija. Vuonna 1993 hän voitti Etelä-Amerikan karting-mestaruuden. Tämän jälkeen hän siirtyi Formula Opel -mestaruussarjaan, voittaen ensimmäisenä vuotenaan Draco Junior tallissa ajaneena.

Camposin hyvä ystävä Mario-Alberto Bauér neuvotteli sopimuksen Marcolle Willi Weberiltä WTS F3 -talliin kuten tallikaverinsa Ralf Schumacher. Mutta brasilialainen sponsori houkutteli Camposin jäämään Draco-talliin kun talli oli siirtymässä Formula 3000 -mestaruussarjaan vuonna 1995.

Joukossa olevan uustulokkaan Lola-Cosworthin seurausten johdosta Camposin oli vaikea saavuttaa pisteitä aloittelijakautenaan ja kokonaispisteet antoivat hänelle neljännen sijan.

Formula 3000 -tulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lihavointi tarkoittaa paalupaikkaa, kursivointi kilpailun nopeinta kierrosta. Muut selitteet löytyvät täältä.

Kausi Talli 1 2 3 4 5 6 7 8 Pisteet Sijoitus
1995 Draco Engineering GBR
Kesk.
ESP
Kesk.
PAU
13
ITA
4
GER
Kesk.
BEL
8
POR
9
FRA
10
3 13.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Campos sai surmansa onnettomuudessa kauden päätöskilpailussa Ranskassa 14. lokakuuta. Viimeisellä kierroksella ennen Adelaiden mutkaa hän törmäsi Thomas Biagin autoon, jolloin hänen autonkeulansa nousi ilmaan. Auto törmäsi betoniseinään, jolloin Camposin pää joutui puristetuksi seinän kulmaan. Hän vielä sen jälkeen ajautui autossa pitkin hiekka-aluetta. Hänelle aiheutui kallovaurioita, aivovammoja ja syvä kooma. Hän kuoli kilpailun jälkeisenä päivänä Pariisissa.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hänen veljensä, Júlio, meni karting ja formula-mestaruussarjojen läpi, voittaen Skip Barberin mestaruussarjassa vuonna 2001 Yhdysvalloissa. Nykyään hän kilpailee Brasilian Stock Car Brasilin -mestaruussarjassa.

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.