Manpower

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Manpower on Yhdysvalloissa vuonna 1948 perustettu rekrytointiin, henkilöstövuokraukseen ja henkilöarviointeihin erikoistunut kansainvälinen henkilöstöalan yritys. Manpower on osa ManpowerGroup-konsernia. Muita ManpowerGroupin brändejä ovat Experis, Right Management sekä ManpowerGroup Solutions.

Suomessa Manpower aloitti toimintansa vuonna 1997.[1] Vuonna 2012 Manpowerilla on Suomessa kymmenen aluetoimistoa. Suomessa liikevaihtoa vuonna 2012 kertyi 93 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli 1 945.[2]

Yksiköitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Experis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Experis on asiantuntija- ja johtotason henkilöstöratkaisuihin erikoistunut ManpowerGroupin liiketoimintayksikkö. Suomessa Experis aloitti toimintansa 1.10.2012, kun Elan IT Resource ja Manpower Professional yhdistyivät.

Experis on Suomessa erikoistunut IT- ja Engineering-alojen henkilöstöratkaisuihin. Experis tuottaa myös taloushallinnon, logistiikan, myynnin, markkinoinnin ja HR:n asiantuntija- ja johtotason henkilöstöratkaisuja. Globaalisti Experis toimii yli 50:ssa maassa.

Experis-brändin alle yhdistettiin aiempi Elan IT, IT-alan rekrytointiin ja resursointiin keskittynyt yritys. Maailmanlaajuisesti Elanilla oli 57 toimistoa 17 eri maassa. Suomessa yhtiö aloitti toimintansa vuonna 1992 ja siirtyi itsenäisenä tytäryhtiönä Manpower-konserniin vuonna 2002. Elan keskittyi sekä Suomessa että kansainvälisesti ainoastaan IT-alan työnvälitykseen. Vuosittain Elan välitti noin 1000 IT-alan työpaikkaa Suomessa. Yhtiön palveluita olivat vakituinen rekrytointi, henkilöstövuokraus, alihankinnan välitys sekä ulkoistamispalvelut.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Manpower Viitattu 22.12.2012.
  2. Antti Mikkonen: 100 suurinta työllistäjää. Talouselämä, 20/2013, 17.5.2013, s. 27–33. Talentum Oyj.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.