ManpowerGroup

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Manpower)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

ManpowerGroup® on yhdysvaltalainen henkilöstövuokrausyritys. Konserni työllistää 600 000 ihmistä eri osaamisalueilla ja toimialoilla 80 maassa.lähde?

Manpower®, Experis®, Right Management® ja ManpowerGroup® Solutions palvelevat 400 000 asiakasorganisaatiota tarjoamalla HR-ratkaisuja henkilöstövuokrauksesta rekrytointiin ja ulkoistetuista palveluratkaisuista uramuutospalveluihin.

Vuonna 2017 yritys valittiin seitsemännen kerran World’s Most Ethical Company® -listalle sekä yhdeksi Fortune’s Most Admired Companies -yhtiöksi.lähde?   

Yksiköitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manpower[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manpower® on Yhdysvalloissa vuonna 1948 perustettu rekrytointiin, henkilöstövuokraukseen ja henkilöarviointeihin erikoistunut kansainvälinen henkilöstöalan yritys, joka toimii 80 maassa ympäri maailmaa.

Suomessa Manpower välittää työvoimaa mm. seuraaviin toimintoihin: toimisto-, asiakas- ja assistenttipalvelut; myynti, markkinointi ja viestintä; henkilöstöhallinto; taloushallinto, rahoitus ja vakuutus; kauppa; tekniikka ja tuotekehitys; tuotanto ja logistiikka.

Suomessa Manpower aloitti toimintansa vuonna 1997.[1] Vuonna 2017 Manpowerilla on Suomessa yhdeksän aluetoimistoa.

Experis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Experis™ on asiantuntija- ja johtotason henkilöstöratkaisuihin erikoistunut kansainvälinen yritys. Suomessa Experis aloitti toimintansa 1.10.2012, kun Elan IT Resource ja Manpower Professional yhdistyivät.

Experis on Suomessa erikoistunut IT- ja insinöörialan henkilöstöratkaisuihin sekä taloushallinnon, myynnin, markkinoinnin, viestinnän ja henkilöstöhallinnon osaamisalueisiin. Globaalisti Experis toimii yli 50.ssä maassa.

Experis-brändin alle yhdistettiin aiempi Elan IT, IT-alan rekrytointiin ja resursointiin keskittynyt yritys. Maailmanlaajuisesti Elanilla oli 57 toimistoa 17 eri maassa. Suomessa yhtiö aloitti toimintansa vuonna 1992 ja siirtyi itsenäisenä tytäryhtiönä ManpowerGroup-konserniin vuonna 2002. Elan keskittyi sekä Suomessa että kansainvälisesti ainoastaan IT-alan työnvälitykseen. Vuosittain Elan välitti noin 1000 IT-alan työpaikkaa Suomessa. Yhtiön palveluita olivat vakituinen rekrytointi, henkilöstövuokraus, alihankinnan välitys sekä ulkoistamispalvelut.lähde?

Right Management[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Right Management® on kansainvälisesti toimiva kykyjen johtamisen ja uranhallinnan asiantuntijaorganisaatio, joka on osa ManpowerGroupia. Suomessa Right Management tarjoaa uranhallinta- ja urajohtamispalveluja sekä uramuutostilanteiden konsultointipalveluja.

ManpowerGroup Solutions[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ManpowerGroup Solutions toimittaa henkilöstöratkaisuja sekä henkilöresursseihin perustuvia liiketoiminnan tukipalveluita 400 000 yritykselle ja organisaatiolle eri toimialoilla. Suomessa palveluvalikoimaan kuuluvat mm. yhteyskeskus-, IT-, tuki-, testaus-, koulutus-, viestintä-, osto- ja matkustuspalvelut, tuotettuina asiakkaan tiloissa tai ulkoisissa palvelukeskuksissa. Palveluratkaisuihin liittyy yleensä tulospohjainen veloitus sekä vastuu työnjohdosta ja järjestelmistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.