Mall of America

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mall of American logo.
Mall of American logo.
Sijainti Bloomington, Minnesota, Yhdysvallat
Avattu 11. elokuuta 1992
Rakennuskustannukset 650 miljoonaa dollaria
Kerrospinta-ala 5 400 000 m²
Pysäköintipaikkoja 20 000
Kerrosten määrä 5
Kotisivu http://www.mallofamerica.com/

Mall of America (tunnetaan myös nimillä MOA tai the Megamall) on Bloomingtonin kaupungissa Yhdysvaltain Minnesotassa sijaitseva kauppakeskus. Se sijaitsee Interstate 494:n ja Minnesota State Highway 77:n liittymän kaakkoispuolella ja Minnesotanjoen pohjoispuolella. Kauppakeskus avattiin vuonna 1992 ja siellä käy vuosittain noin 40 miljoonaa kävijää.[1] Kauppakeskuksen omistaa Triple Five Group, joka omistaa myös esimerkiksi West Edmonton Mallin kauppakeskuksen.

Suunnittelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mall of American kokonaispinta-ala on 4,2 miljoonaa neliömetriä, eli sen sisälle mahtuisi jopa seitsemän Yankee Stadiumia.[2] Kauppakeskuksella on liiketilaa 2,5 miljoonaa neliömetriä. Kauppakeskus on lähes symmetrinen karkean suorakulmaisella lattialla. Kauppakeskuksessa on yhteensä yli 520 myymälää neljässä eri kerroksessa. Tavaratalot sijaitsevat kauppakeskuksen kulmapäädyissä. Kauppakeskus on jaettu neljään eri osaan, joissa on omat koristeelliset tyylinsä.

Minnesotan alueen kylmistä talvista huolimatta ainoastaan kauppakeskuksen sisäänkäynnit ja jotkut kauppakeskuksen pohjakerroksen alueista on lämmitetty. Vaikka kauppakeskuksen julkisilla alueilla ei olekaan lämmitysjärjestelmää, siellä olevissa liikkeissä on kuitenkin omat lämmityksensä.

Kaksi lähes identtistä pysäköintitaloa kauppakeskuksen länsi- ja itäpäissä kattavat yhteensä 12 827 parkkipaikkaa. Pohjoisenpuolinen paikoitusalue kattaa ylimääräiset 1 200–1 500 paikkaa, jotka palvelevat kesällä 2004 avattua Ikean myymälää.[3]

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Most Visited Tourist Attractions
  2. Bloomingtonmn.org: Mall of America
  3. Ikea to open store at Mall of America, Minneapolis / St. Paul Business Journal 12.3.2003. Viitattu 15.9.2014.
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.