Maahantuonti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Maahantuonti on tavaroiden tai palveluiden ostoa ja tuontia ulkomailta. Maahantuonnin harjoittajaa kutsutaan maahantuojaksi. Kansainvälinen kauppa on kaupankäyntiä, siis tavaroiden ja palveluiden vaihtoa kansainvälisten rajojen yli.

Yleisimmät maahantuonnin yhteydessä maksettavat verot ovat tulli ja arvonlisävero. Veroja maksetaan ainoastaan Euroopan unionin ulkopuolelta tuoduista tavaroista. Arvonlisäveron määrä riippuu tuotavan tavaran arvonlisäverokannasta, kun taas tullin suuruus riippuu tuotavasta tavarasta. Tullin suuruuden voi tarkastaa Euroopan komission TARIC-kyselyn avulla. Tullin ja arvonlisäveron määrää laskettaessa huomioidaan tavaran arvon lisäksi myös kuljetuskustannukset.

Verohallinto vastaa EU:n ulkopuolelta tuodun tavaran arvonlisäverotuksesta 1.1.2018 alkaen. Tulli-ilmoitus annetaan edelleen Tullille. Lisäksi Tulli vastaa edelleen yksityishenkilöiden ja tiettyjen elinkeinonharjoittajien arvonlisäverotuksesta.[1]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Maahantuonti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.