Maša ja Karhu

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maša ja Karhu
Маша и Медведь
Sarjan tunnus
Sarjan tunnus
Tyyli seikkailu
Kestoaika 6-7 min
Luoja(t) Oleg Kuzovkov
Pääosissa Maša (ääni Alina Kukuškina)
Karhu (ääni Boris Kutnevitš)
Alkuperämaa Venäjän lippu Venäjä
Esitetty Venäjän lippu 7. tammikuuta 2009 –
Tuotantokausia 3
Jaksoja 74
Tuotanto
Tuottaja(t) Andrei Dobrunov
Ohjaaja(t) Oleg Kuzovkov
Tuotantoyhtiö(t) Animakkord
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Ystävykset ihmettelevät pianoa

Maša ja Karhu (ven. Маша и Медведь, Maša i Medved) on venäläinen animaatiosarja. Sarjassa ystävykset Maša ja Karhu seikkailevat kotiympäristössään. Maša on hyperaktiivinen pikkutyttö, joka on kuitenkin hyväsydäminen sekä itsenäinen. Karhu on melkein täysin hänen vastakohtansa; hän rakastaa rauhaa ja hiljaisuutta, on rauhallinen ja hyväntahtoinen.

Vuonna 2013 tuotantoyhtiö julkaisi sarjan kaikki jaksot Youtubessa; linkki tähän videopalveluun löytyy animaatiosarjan virallisilta sivuilta.[1] Jaksoja pääsee katsomaan myös Venäjän ulkopuolella. Jaksot ovat erittäin suosittuja; sarjan vanhempia jaksoja on katsottu tätäkin kautta tyypillisesti muutamia kymmeniä miljoonia kertoja. Esimerkiksi jaksoa 17 oli syyskuun alussa 2018 katsottu jo yli 3.30 miljardia kertaa. [2] Vuoden 2018 syksyyn mennessä animaatiosarjan jaksoja oli julkaistu kaikkiaan 74 kappaletta, eli 3 tuotantokautta.[3]

Suomenkieliset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karhu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karhu pitää jalkapallosta, hunajasta ja musiikista. Maša kutsuu häntä hellyttävästi nimellä Miška (мишка=nalle). Hän on eläkkeelle vetäytynyt sirkusnallukka, tästä muistuttamassa ovat lukuiset palkinnot, mitalit ja kunniakirjat mökkinsä seinällä. Eräässä jaksossa karhu saa kirjeen, johon merkityn postiosoitteen (postinumero 625537) perusteella kuvitteellisen sarjan tapahtumapaikka on jossain Venäjän Tjumenin alueen Tjumenin piirin Tšiktšan kylän lähellä.

Karhulla on tapana joskus hermostua Mašalle, jos tämä tekee jotain pahaa, kuten aiheuttaa kaaosta tai epäjärjestystä Karhun hirsimökissä. Mašan lukuisat kysymykset ja tempaukset voivat myös ärsyttää karhua. Pohjimmiltaan Karhu kuitenkin rakastaa Mašaa syvästi, eikä antaisi koskaan mitään pahaa tapahtua hänelle. Maša saakin usein tahtonsa läpi kun Karhu ei halua tuottaa hänelle pahaa mieltä. Lisäksi näin eläkeläisenä nallukan aika kävisi pitkäksi ilman Mašaa.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita paikallisia metsän asukkeja ovat jänis, siili, susipariskunta, orava sekä naaraspuolinen karhu, johon eräässä jaksossa Miška rakastuu. Hän tosin menettää ihastuksensa paikalliselle himalajankarhulle, naaraskarhun huomattua Mašan ja tultua mustasukkaiseksi. Tämä tarina tosin päättyy huonosti kun urheilua harrastava nallukka keskittyy liikaa voimisteluun ja kehonrakennukseen, jättäen naiskarhun huomiotta. Junaradan varrella sijaitsevassa Mašan kodissa on lisäksi koira, vuohi, porsas, sekä kolme kanaa. Kukaan heistä ei pidä Mašan hyperaktiivisuudesta, ja he yrittävät vältellä mahdollisimman paljon. Parissa jaksossa esiintyy myös Karhun ystävä Tiikeri sirkuksen ajolta, sekä Panda.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Maša i Medved, Julkaisija= mashabear.ru, Viitattu 5.1.2014, (venäjäksi)
  2. Маша и Медведь: Маша плюс каша (17 Серия) (Serija 17), Viitattu 22.10.2018, (venäjäksi)
  3. Маша и Медведь - Вот как бывает! 🐵(Серия 74), Viitattu 22.10.2018, (venäjäksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]