Maša ja Karhu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maša ja Karhu
Маша и Медведь
Sarjan venäjänkielinen tunnus
Sarjan venäjänkielinen tunnus
Tyyli seikkailu
Kestoaika 6-7 min
Luoja(t) Oleg Kuzovkov[1][2]
Pääosissa Maša (ääni Alina Kukuškina[3])
Karhu (ääni Boris Kutnevitš[3])
Alkuperämaa Venäjä Venäjä
Alkuperäiskieli venäjä
Esitetty Venäjä 7. tammikuuta 2009 –
Tuotantokausia 3
Jaksoja 74
Tuotanto
Tuottaja(t) Andrei Dobrunov[4]
Ohjaaja(t) Oleg Kuzovkov
Tuotantoyhtiö(t) Animakkord[5][6]
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Ystävykset ihmettelevät pianoa

Maša ja Karhu (ven. Маша и Медведь, Maša i Medved) on venäläinen animaatiosarja, jossa ystävykset pikkutyttö Maša ja sirkuseläimen työt lopettanut Karhu seikkailevat kotiympäristössään.[5] Maša on hyperaktiivinen, mutta hän on kuitenkin hyväsydäminen sekä itsenäinen. Karhu on melkein täysin hänen vastakohtansa; hän rakastaa rauhaa ja hiljaisuutta, on rauhallinen ja hyväntahtoinen.

Vuonna 2013 tuotantoyhtiö julkaisi sarjan kaikki jaksot Youtubessa; linkki tähän videopalveluun löytyy animaatiosarjan virallisilta sivuilta.[7] Jaksoja pääsee katsomaan myös Venäjän ulkopuolella. Jaksot ovat erittäin suosittuja; sarjan vanhempia jaksoja on katsottu tätäkin kautta tyypillisesti muutamia kymmeniä miljoonia kertoja. Esimerkiksi jaksoa 17 oli syyskuun alussa 2018 katsottu jo yli 3,30 miljardia kertaa.[8] Vuoden 2018 syksyyn mennessä animaatiosarjan jaksoja oli julkaistu kaikkiaan 74 kappaletta, eli kolme tuotantokautta.[9] Lisäksi ohjelmaa lähetetään yli 100 maassa, ja sen jakelusta vastaavat televisiokanavien ja Youtuben ohella myös Netflix, iTunes, Google Play ja Amazon.com.[5]

Suomenkieliset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karhu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karhu pitää jalkapallosta, hunajasta ja musiikista. Maša kutsuu häntä hellyttävästi nimellä Miška (мишка = nalle). Hän on eläkkeelle vetäytynyt sirkusnallukka, tästä muistuttamassa ovat lukuiset palkinnot, mitalit ja kunniakirjat mökkinsä seinällä. Eräässä jaksossa karhu saa kirjeen, johon merkityn postiosoitteen (postinumero 625537) perusteella kuvitteellisen sarjan tapahtumapaikka on jossain Venäjän Tjumenin alueen Tjumenin piirin Tšiktšan kylän lähellä.

Karhulla on tapana joskus hermostua Mašalle, jos tämä tekee jotain pahaa, kuten aiheuttaa kaaosta tai epäjärjestystä Karhun hirsimökissä. Mašan lukuisat kysymykset ja tempaukset voivat myös ärsyttää karhua. Pohjimmiltaan Karhu kuitenkin rakastaa Mašaa syvästi, eikä antaisi koskaan mitään pahaa tapahtua hänelle. Maša saakin usein tahtonsa läpi kun Karhu ei halua tuottaa hänelle pahaa mieltä. Lisäksi näin eläkeläisenä nallukan aika kävisi pitkäksi ilman Mašaa.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita paikallisia metsän asukkeja ovat jänis, siili, susipariskunta, orava sekä naaraspuolinen karhu, johon eräässä jaksossa Miška rakastuu. Hän tosin menettää ihastuksensa paikalliselle himalajankarhulle, naaraskarhun huomattua Mašan ja tultua mustasukkaiseksi. Tämä tarina tosin päättyy huonosti kun urheilua harrastava nallukka keskittyy liikaa voimisteluun ja kehonrakennukseen, jättäen naiskarhun huomiotta. Junaradan varrella sijaitsevassa Mašan kodissa on lisäksi koira, vuohi, porsas, sekä kolme kanaa. Kukaan heistä ei pidä Mašan hyperaktiivisuudesta, ja he yrittävät vältellä mahdollisimman paljon. Parissa jaksossa esiintyy myös Karhun ystävä Tiikeri sirkuksen ajolta, sekä Panda.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 'Masha and the Bear': Russian cartoon takes the world by storm Television News & Reviews. 12.4.2016. The Associated Press (Syracuse). Viitattu 3.1.2019. (englanniksi)
  2. Vasilyeva, Nataliya: Russian cartoon bear takes the world by storm Associated Press. 12.4.2016. Business Insider. Viitattu 3.1.2019. (englanniksi)
  3. a b Masha and the Bear TV Programmes. Netflix. Viitattu 3.1.2019. (englanniksi)
  4. MASHA AND THE BEAR: SEASON 1(Online) Australian Classification. 5.9.2016. Australian Government - Department of Communications and the Arts. Viitattu 3.1.2019. (englanniksi)
  5. a b c Teicher, Jordan: Why a Russian cartoon bear is more popular than Taylor Swift on YouTube Media & Entertainment. 19.5.2018. IBM. Viitattu 3.1.2019. (englanniksi)
  6. Vereykina, Elizaveta: Russian Animation Rises From Ashes of 1990s Business. 25.5.2015. The Moscow Times. Viitattu 3.1.2019. (englanniksi)
  7. Маша и Медведь (Maša i Medved) mashabear.ru. Viitattu 5.1.2014. (venäjäksi)
  8. Маша и Медведь (Masha and The Bear): Маша плюс каша (17 Серия) (Serija 17) Get Movies (Youtube). Viitattu 22.10.2018. (venäjäksi)
  9. Маша и Медведь - Вот как бывает! 🐵(Серия 74) (Serija 74) Маша и Медведь (Youtube). Viitattu 22.10.2018. (venäjäksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]