Maaseudun Sivistysliitto

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta MSL)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maaseudun Sivistysliitto -logo

Maaseudun Sivistysliitto (MSL) on aikuiskasvatuksen ja kulttuuritoiminnan piirissä toimiva valtakunnallinen vapaan sivistystyön vuonna 1952 perustettu järjestö. Sen tavoitteena on edistää tasa-arvon, ihmisyyden ja maaseutukulttuurin päämäärien toteutumista. Liiton toiminta perustuu alkiolaiseen ja maahenkiseen sivistyskäsitykseen, ympäristösivistyksen hengessä. Liiton jäseninä on 14 valtakunnallista järjestöä. Liiton keskustoimisto sijaitsee Helsingissä. MSL:n toiminnanjohtaja on Paula Yliselä ja kulttuurijohtaja Helka Ketonen. Liiton puheenjohtajana on toiminut 1.1.2016 alkaen yrittäjä Pekka Perttula.

Maaseudun Sivistysliiton nimen viralliset käännökset: Landsbygdens Bildningsförbund (ruotsi) ja Association for Rural Culture and Education (englanti).

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaseudun Sivistysliiton opintokeskus on yksityinen valtakunnallinen aikuisoppilaitos. Opintokeskus ylläpitää maaseudun, kylien, yhteisöllisen ja yhteiskunnallisen toiminnan kehittämistä. Maaseudun Sivistysliitolla on useita EU-osarahoitteisia hankkeita sekä erilaisten kumppaneiden kanssa toteutettuja projekteja, tapahtumia, työpajoja, jne. MSL:n kulttuuripalvelut tuottavat näyttelyitä, monitaiteellisia kulttuuritapahtumia, seminaareja ja kirjoituskilpailuja. Taiteen alalla liitto on edistänyt erityisesti suomalaista nykykansantaidetta eli ITE-taidetta sekä ympäristö- ja yhteisötaidetta.

MSL:n Verkko-Opisto -aineisto löytyy kotisivuilta.

MSL:n strategiset pääteemat ovat Kuntayhteistyö ja osallisuus, Elinvoimainen maaseutuyrittäjyys, Hiiliviisaus ja kestävä kehitys, Paikalliskulttuuri ja -identiteetti, ITE-taide ja itse tehty elämä.

Maaseudun Sivistysliitto perusti vuonna 1999 kulttuurikustantamo ja tuotantoyhtiö Maahenki Oy:n ja on sen pääomistaja.

Jäsenjärjestöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Maaseudun Sivistysliitto
  • Maaseudun Sivistysliiton Verkko-Opisto
  • Henttinen, Annastiina: Maaseudun Sivistysliitto 1952–2002. Maaseudun Sivistysliitto ja Maahenki 2002. ISBN 952-5328-22-8.