Luontokuva (lehti)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Luontokuva
Lehtityyppi aikakauslehti
Kustantaja Kustannus Oy Luonnonkuvaaja
Julkaisija Suomen Luonnonvalokuvaajat ry
ISSN ISSN 1456-3592
Levikki 4 000[1]
Perustettu Vuosi 2023 on lehden 38. vuosikerta[1]
Päätoimittaja Esa Mälkönen[1]
Kotikunta Turku
Kotimaa Suomi
Ilmestymistiheys kuudesti vuonna 2012
Aiheesta muualla
Kotisivu

Luontokuva on Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n julkaisema suomalaisen luontovalokuvauksen noin 80-sivuinen erikoisaikakauslehti. Lehdessä suomalaiset kuvaajat ja asiantuntijat kertovat luonnosta ja luonnon valokuvaamisesta.

Lehdessä on runsaasti luontokuvia, jotka on painettu laadukkaalle paperille. Lehden vakituisina avustajina on tunnettuja kuvaajia ja luontokuvauksen asiantuntijoita. Lehdessä ovat esillä uudet luontokuvaukseen sopivat kamerat, objektiivit ja muu tekniikka. Lehden kuvamateriaali painottuu suomalaisten harrastajien kiinnostuksen mukaisesti lintukuvaukseen ja maisemakuvaukseen, mutta myös muita eläinkuvia ja erikoiskuvausalueita esitellään. Ajoittain on esillä ulkomaisten kuvaajienkin luontokuvia. Merkittävimpien uusien luontokirjojen arvostelut saavat lehdessä runsaasti tilaa. Tunnetuimpien suomalaisten ja ulkomaisten luontokuvakilpailujen tulokset esimerkkikuvineen julkaistaan näkyvästi.

Kuvien ja tekstin tyyli on suomalaisen luontokuvauksen perinteen mukaisesti realistis-romanttista, luonnon kauneutta ja koskemattomuutta ihailevaa. Kokeilevia ja manipuloituja kuvia sivuilla harvoin näkee. Luonnonsuojelun näkökulma nousee joskus itsenäiseksi artikkeliksi ja on usein taustalla kuvauspainotteisissakin teksteissä.lähde?

Aiemmin Luontokuva tuli vain Suomen Luonnonvalokuvaajien jäsenille, nykyisin lehti on myös yleisessä myynnissä. Lehti tavoittaa noin 20 000 lukijaa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Mediakortti 2023 Luontokuva.org. Viitattu 25.6.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]