Luettelo vuoden 1968 miehittämättömistä avaruuslennoista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vuonna 1968 tehtiin 166 avaruusaluksen laukaisua, joista muutama oli miehitettyjä.

Onnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen operaattori Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
7. Surveyor 7 Kuuluotain NASA Atlas-SLV3C Centaur-D, Cape Canaveral
11. Explorer 36 (GEOS B) Tiedesatelliitti NASA Delta-E1 Vandenberg
16. Kosmos 199 (Zenit-2 #51) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
17. Samos-F3 8 Vakoilusatelliitti, LEO-rata NRO, Yhdysvallat Thor-SLV2A Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
18. KH-8 11 Vakoilusatelliitti, LEO-rata NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenbergin kosmodromi
19. Kosmos 200 (Tselina-O #2) Kosmos-3M, Plesestkin kosmodromi
22. LEM 1 (Apollo 5) Tyhjä kuuhunlaskualus NASA Saturn-1B, Cape Canaveral
24. KH-4A 45 Vakoilusatelliitti, LEO-rata NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
24. SSF-B 10 Thorad-SLV2G Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
Helmikuu
6. Kosmos 201 (Zenit-4 #35) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod , Baikonurin kosmodromi
20. Kosmos 203 (Sfera #1) Kosmos-3M, Plesestkin kosmodromi
20. Kosmos 202 (DS-U2-V #4) Kosmos-2, Kapustin Jar
Maaliskuu
2. Transit-O 18 Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Yhdysvaltain laivasto Scout-A, Vandenbergin lentotukikohta
2. Zond 4 (L1 6) Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
4. OGO 5 Tiedesatelliitti NASA Atlas-SLV3A Agena-D Cape Canaveral
5. Kosmos 205 (Zenit-2 #52) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
5. Kosmos 204 (DS-P1-I #3) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
5. Explorer 37 (SE B, Solrad 9) NASA Scout-B Wallops Island
13. KH-8 12 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenbergin kosmodromi
14. Kosmos 206 (Meteor-1 #7) Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
14. KH-4A 46 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
14. SSF-B 11 Thorad-SLV2G Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
16. Kosmos 207 (Zenit-4 #36) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 208 (Zenit-2M #1, Hektor #1) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod , Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod , Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Kosmos 209 (US-A Test #4) Tsiklon-2A, Baikonurin kosmodromi
Huhtikuu
3. Kosmos 210 (Zenit-2 #53) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
4. Apollo 6 (CM 020 / SM 014) Apollo-kapseli (tyhjä??) NASA Saturn-5 Cape Canaveral, osittainen epäonnistuminen=?
6. OV1 13 Atlas-F OV1 (2x) Vandenberg (yhteislaukaisu)
6. OV1 14 Atlas-F OV1 (2x) Vandenberg (yhteislaukaisu)
7. Luna 14 Molnija-M, Baikonurin kosmodromi
9. Kosmos 211 (DS-P1-Yu #12) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
14. Kosmos 212 (Soyuz-Test #5) Soyuz, Baikonurin kosmodromi
15. Kosmos 213 (Soyuz-Test #6) Soyuz, Baikonurin kosmodromi
17. KH-8 13 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenbergin kosmodromi
18. Kosmos 214 (Zenit-4 #37) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
18. Kosmos 215 (DS-U1-A #1) Kosmos-2, Kapustin Jar
20. Kosmos 216 (Zenit-2 #54) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod , Baikonurin kosmodromi
21. Molnija-1 8 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvcstoliitto Molnija-M (Blok-ML), Baikonurin kosmodromi
24. Kosmos 217 (I2M #1) Tsiklon-2A, Baikonurin kosmodromi
25. Kosmos 218 (OGCh #17) R-36-O, Baikonurin kosmodromi
26. Kosmos 219 (DS-U2-D #2) Kosmos-2, Kapustin Jar
Toukokuu
1. KH-4B 3 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
7. Kosmos 220 (Tsiklon #2) Kosmos-3M, Plesestkin kosmodromi
16. ESRO 2B (Iris 2) Tiedesatelliitti ESRO Scout-B, Vandenbergin lentotukikohta
23. DMSP-4B F1 Sotilaallinen sääsatelliitti Yhdysvaltain puolustusministeriö Thor-LV2F Burner-2 Va SLC-10W
24. Kosmos 221 (DS-P1-Yu #13) Kosmos-2, Kapustin Jar
30. Kosmos 222 (DS-P1-Yu #14) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
Kesäkuu
1. Kosmos 223 (Zenit-2 #55) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
4. Kosmos 224 (Zenit-4 #38) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod , Baikonurin kosmodromi
5. KH-8 14 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenbergin kosmodromi
11. Kosmos 225 (DS-U1-Ya #2) Kosmos-2, Kapustin Jar
12. Kosmos 226 (Meteor-1 #8) Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
13. IDCSP 20 Titan-3C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
13. IDCSP 21 Titan-3C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
13. IDCSP 22 Titan-3C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
13. IDCSP 23 Titan-3C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
13. IDCSP 24 Titan-3C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
13. IDCSP 25 Titan-3C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
13. IDCSP 26 Titan-3C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
13. IDCSP 27 Titan-3C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
18. Kosmos 227 (Zenit-4 #39) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod , Baikonurin kosmodromi
20. KH-4A 47 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
20. SSF-B 12 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 228 (Zenit-2M #2 Gektor #2) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod , Baikonurin kosmodromi
26. Kosmos 229 (Zenit-4 #40) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
Heinäkuu
4. Explorer 38 (RAE A) Delta-J, Vandenberg
5. Kosmos 230 (DS-U3-S #2) Kosmos-2, Kapustin Jar
5. Molnija-1 9 Molnija-M (Blok-ML), Baikonurin kosmodromi
10. Kosmos 231 (Zenit-2 #56) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod , Baikonurin kosmodromi
11. LOADS 1 (Cannonball 1, OV1 16) Atlas-F OV1 (2x) Vandenberg (kaksi rakettia samana päivänä?)
11. OV1 15 (SPADES) Atlas-F OV1 (2x) Vandenberg (kaksi rakettia samana päivänä?)
16. Kosmos 232 (Zenit-4 #41) Voskhod, Plesetskin kosmodromi
18. Kosmos 233 (DS-P1-Yu #15) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
30. Kosmos 234 (Zenit-4 #42) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod , Baikonurin kosmodromi
Elokuu
6. KH-8 15 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenbergin kosmodromi
6. Canyon 1 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Atlas-SLV3A Agena-D CC LC-13
7. KH-4B 4 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
8. Explorer 40 (IE C, Injun 5) Scout-B, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
8. Explorer 39 (AD C) Scout-B, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
9. Kosmos 235 (Zenit-2 #57) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod , Baikonurin kosmodromi
10. ATS 4 Atlas-SLV3C Centaur-D, Cape Canaveral, osittainen epäonnistuminen
16. ESSA 7 Delta-N Vandenberg
27. Kosmos 236 (Strela-2 #5) Kosmos-3, Baikonurin kosmodromi
27. Kosmos 237 (Zenit-4 #43) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 238 (Soyuz-Test #7) Soyuz, Baikonurin kosmodromi
Syyskuu
5. Kosmos 239 (Zenit-4 #44) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod , Baikonurin kosmodromi
10. KH-8 16 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenbergin kosmodromi
14. Zond 5 (L1 9) Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
14. Kosmos 240 (Zenit-2 #58) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod , Baikonurin kosmodromi
16. Kosmos 241 (Zenit-4 #45) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
18. KH-4A 48 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
18. SSF-B 13 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
20. Kosmos 242 (DS-P1-I #4) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
23. Kosmos 243 (Zenit-2M #3, Hektor #3) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
26. LES 6 (P67-2(a)) Titan-3C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
26. OV2 5 (P67-2(b)) Titan-3C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
26. OV5 2 (ERS 21, P67-2(c)) Titan-3C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
26. OV5 4 (ERS 28, P67-2(d)) Titan-3C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
Lokakuu
2. 68 Kosmos 244 (OGCh #20) R-36-O, Baikonurin kosmodromi
3. ESRO 1A (Aurorae) Tiedesatelliitti, LEO-rata ESRO Scout-B, Vandenbergin lentotukikohta
3. Kosmos 245 (DS-P1-Yu #16) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
5. Ferret 13 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
5. Molnija-1 10 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Baikonurin kosmodromi
7. Kosmos 246 (Zenit-4 #46) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
11. Apollo 7 (CSM 101) Tyhjö kapseli? NASA Saturn-1B Cape Canaveral
11. Kosmos 247 (Zenit-2 #59) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 248 (I2M #2) Tsiklon-2A, Baikonurin kosmodromi
20. Kosmos 249 (I2P #1) Tsiklon-2A, Baikonurin kosmodromi
23. DMSP-4B F2 Sotilaallinen sääsatelliitti Yhdysvaltain puolustusministeriö Thor-LV2F Burner-2 Vandenberg
30. Kosmos 250 (Tselina-O #3) Kosmos-3M, Plesestkin kosmodromi
31. Kosmos 251 (Zenit-4M #1, Rotor #1) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
Marraskuu
1. Kosmos 252 (I2P #2) Tsiklon-2A, Baikonurin kosmodromi
3. KH-4B 5 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
6. KH-8 17 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenbergin kosmodromi
8. Pioneer 9 Tiedeluotain NASA Delta-E1, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
8. TTS 2 Delta-E1, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
10. Zond 6 (L1 10) Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromiLC-81/23
13. Kosmos 253 (Zenit-2 #60) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
16. Proton 4 Proton-K, Baikonurin kosmodromi
21. Kosmos 254 (Zenit-4 #47) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
29. Kosmos 255 (Zenit-2 #61) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
30. Kosmos 256 (Sfera #3) Kosmos-3M, Plesestkin kosmodromi
Joulukuu
3. Kosmos 257 (DS-P1-Yu #17) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
4. KH-8 18 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenbergin kosmodromi
5. HEOS 1 Tiedesatelliitti Delta-E1 CC LC-17B
7. OAO 2 NASA Atlas-SLV3C Centaur-D CC LC-36B
10. Kosmos 258 (Zenit-2 #62) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
12. KH-4A 49 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
12. SSF-C 1 NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
14. Kosmos 259 (DS-U2-I #3) Kosmos-2, Kapustin Jar
15. ESSA 8 Delta-N Vandenberg
16. Kosmos 260 (Molnija-1 (11a)) Tietoliikennesatelliitti, Monija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Baikonurin kosmodromi
18. Intelsat-3 3 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Delta-M, Cape Canaveral
20. Kosmos 261 (DS-U2-GK #1) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
26. Kosmos 262 (DS-U2-GF #1) Kosmos-2, Kapustin Jar

Epäonnistuneet laukaisuyritykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 7.2.1968 Luna (14) Molnija-M (Blok-MVL), Baikonurin kosmodromi
  • 6.3.1968 Kosmos (206) (DS-U1-Ya #1) Kosmos-2, Kapustin Jar
  • 22.4.1968 Zond (5a) (L1 7) Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
  • 6.5.1968 Kosmos (220) Kosmos-3M
  • 18.5.1968 Nimbus B-sääsatelliitti ja SECOR 10 (EGRS 10, S68-2) Thorad-SLV2G Agena-D Vandenberg
  • 04.6.1968 Kosmos (225) (Sfera #2) Kosmos-3M, Plesetsk
  • 15.6.1968 Kosmos (227) (Strela-2 #4) tietoliikennesatelliitti, Kosmos-3, Baikonurin kosmodromi
  • 16.8.1968 Orbiscal 1, OV5 8, Gridsphere 1, Gridsphere 2, MylarBalloon, Rigidsphere, LCS 3, LIDOS. SECOR 11, SECOR 12, Radcat, RM18, UVR (P68-1(a-j) Atlas-SLV3 Burner-2 Vandenberg
  • 18.9.1968 Intelsat-3 1-tietoliikennesatelliitti, GEO-rata, Intelsat, Delta-M, Cape Canaveral
  • 30.11.1968 STV 1-koesatelliitti, Europa-1-raketin koelaukaisu, Woomera


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1967
Miehittämätön avaruustoiminta
1968
Seuraaja:
Vuosi 1969