Luettelo vuoden 1967 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vuonna 1967 tehtiin yli sata laukaisuyritystä, joista osa oli usean satelliitin yhteislaukaisuja. Ainakin 12 laukaisua epäonnistui.

Onnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen operaattori Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
11. Intelsat-2 2 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Delta-E1, Cape Canaveral
14. KH-4A 38 (OPS 1664) Vakoilusatelliitti NRO Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
18. IDCSP 8 (OPS 9321) Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
18. IDCSP 9 (OPS 9322) Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
18. IDCSP 10 (OPS 9323) Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
18. IDCSP 11 (OPS 9324) Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
18. IDCSP 12 (OPS 9325) Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
18. IDCSP 13 (OPS 9326) Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
18. IDCSP 14 (OPS 9327) Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
18. IDCSP 15 (OPS 9328) Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 138 (Zenit-2 #37) Vostok-2, Plesestkin kosmodromi
25. Kosmos 139 (OGCh #7) R-36-O, Baikonurin kosmodromi
26. ESSA 4 Delta-E, Vandenberg
Helmikuu
2. KH-7 36 (OPS 4399) Vakoilusatelliitti NRO Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg
5. Lunar Orbiter 3 Kuuluotain NASA Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
7. Kosmos 140 (Sojuz-Test #2) Miehitetyn avaruusaluksen koelento tyhjänä Neuvostoliitto Sojuz, Baikonurin kosmodromi
8. Diadème 1 (D 1C) Tiedesatelliitti CNES Diamant-A, Hammaguir, osittainen epäonnistuminen=?
8. DMSP-4A F2 (OPS 6073) Sotilaallinen sääsatelliitti Yhdysvaltain puolustusministeriö Thor-LV2F Burner-2, Vandenberg
8. Kosmos 141 (Zenit-4 #25) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, ?
14. Kosmos 142 (DS-U2-I #2) Kosmos-2, Kapustin Jar
22. KH-4A 39 (OPS 4750) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
27. Kosmos 143 (Zenit-2 #38) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi, osittainen epäonnistuminen=?
28. Kosmos 144 (Meteor-1 #4) Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M
Maaliskuu
3. Kosmos 145 (DS-U2-M #2) Kosmos-2, Kapustin Jar
8. OSO 3 tiedesatelliitti NASA Delta-C, Cape Canaveral
10. Kosmos 146 (L1P 2) Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
13. Kosmos 147 (Zenit-2 #39) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Plesetskin kosmodromi
16. Kosmos 148 (DS-P1-I #2) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 149 (DS-MO #1) Kosmos-2, Kapustin Jar
22. Intelsat-2 3 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Delta-E1, Cape Canaveral
22. Kosmos 150 (Zenit-4 #26) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod
24. KH-8 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Titan-3B Agena-D, Vandenberg
24. Kosmos 151 (Strela-2 #3) Kosmos-3, Baikonurin kosmodromi
25. Kosmos 152 (DS-P1-Yu #7) Kosmos-2, Plesetsk
30. KH-4A 40 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
Huhtikuu
4. Kosmos 153 (Zenit-2 #40) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2
6. ATS 2 Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral, osittainen epäonnistuminen=?
8. Kosmos 154 (L1P 3) Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi, osittainen epäonnistuminen=?
12. Kosmos 155 (Zenit-4 #27) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
14. Transit-O 12 Paikannussatelliitti Yhdysvaltain laivasto Scout-A, Vandenberg
17. Surveyor 3 NASA Atlas-LV3C Centaur-D

CC

20. ESSA 5 Delta-E, Vandenberg
23. Sojuz 1 Sojuz, Baikonurin kosmodromi
26. San Marco 2 Tiedesatelliitti Italia Scout-B, San Marco-laukaisuasema, Kenia
27. Kosmos 156 (Meteor-1 #5) Sääsatelliitti Vostok-2M, Plesestk
28. Vela 7 Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
28. Vela 8 Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
28. ORS 4 (ERS 18) Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
28. OV5 1 (ERS 27) Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
Toukokuu
4. Lunar Orbiter 4 NASA Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
5. Ariel 3 (UK 3) Tiedesatelliitti Englanti Scout-A, Vandenberg
9. KH-4A 41 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D, Va, osittainen epäonnistuminen=? (yhteislaukaisu)
9. SSF-B 7 Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D, Va, osittainen epäonnistuminen=? (yhteislaukaisu)
12. Kosmos 157 (Zenit-2 #41) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
15. Kosmos 158 (Tsiklon-GVM #1) Kosmos-3M, Plesetksin kosmodromi
15. Diadème 2 (D 1D) Tiedesatelliitti CNES Diamant-A, Hammaguir
16. Kosmos 159 (Zond-luotainen koelento) Molnija-M, Baikonurin kosmodromi
17. Kosmos 160 (OGCh #9) R-36-O, Baikonurin kosmodromi
18. Transit-O 13 Paikannussatelliitti US Navy Scout-A, Vandenberg
22. KH-7 37 (OPS 4321) Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
22. LOGACS Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
22. Kosmos 161 (Zenit-4 #28) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
24. Molnija-1 5 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Molnija-M (Blok-ML),Baikonurin kosmodromi
24. Explorer 34 (IMP F) Tiedesatelliitti NASA Delta-E1, Vandenberg
31. Timation 1 Paikannussatelliitti Thor-DM21 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
31. GGSE 4 Thor-DM21 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
31. GGSE 5 Thor-DM21 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
31. Calsphere 3 Thor-DM21 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
31. Calsphere 4 Thor-DM21 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
31. NRL- Pl 151 Thor-DM21 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
31. NRL-Pl 153 Thor-DM21 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
31. NRL-Pl 159 Thor-DM21 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
31. OPS 5712 Thor-DM21 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
Kesäkuu
1. Kosmos 162 (Zenit-4 #29) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
4. KH-7 38 (OPS 4360) Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg
5. Kosmos 163 (DS-U2-MP #2) Kosmos-2, Kapustin Jar
8. Kosmos 164 (Zenit-2 #44) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
12. Kosmos 165 (DS-P1-Yu #8) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
12. Venera 4 Venus-luotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonurin kosmodromi
14. Mariner 5 NASA Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
16. Kosmos 166 (DS-U3-S #1) Kosmos-2, Kapustin Jar
16. KH-4A 42 Vakoilusatelliitti Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
16. SSF-B 8 Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
17. Kosmos 167 eli Venera 5a Venus-luotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonurin kosmodromi, osittainen epäonnistuminen=?
20. KH-8 6 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenberg
29. Aurora (P67-1) Thor-LV2F Burner-2 Star-13A, Vandenberg (yhteislaukaisu)
29. Aurora (P67-1) Thor-LV2F Burner-2 Star-13A, Vandenberg (yhteislaukaisu)
Heinäkuu
1. IDCSP 16 Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
1. IDCSP 17 Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
1. IDCSP 18 Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
1. IDCSP 19 - DATS Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
1. LES 5 Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
1. Dodge Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
4. Kosmos 168 (Zenit-2 #45) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
14. Surveyor 4 Kuuluotain NASA Atlas-LV3C Centaur-D, Cape Canaveral
17. Kosmos 169 (OGCh #10) R-36-O, Baikonurin kosmodromi
19. Explorer 35 (IMP E) NASA Delta-E1, Cape Canaveral
25. Samos-F3 7 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
27.07.67 OV1 86 Atlas-D OV1 (3x), Vandenberg, osittainen epäonnistuminen=? (yhteislaukaisu)
27. OV1 11 Atlas-D OV1 (3x), Vandenberg, osittainen epäonnistuminen=? (yhteislaukaisu)
27. OV1 12 (FARO) Atlas-D OV1 (3x), Vandenberg, osittainen epäonnistuminen=? (yhteislaukaisu)
28. OGO 4 NASA Thor-SLV2A Agena-D, Va
31. Kosmos 170 (OGCh #11) R-36-O, Baikonurin kosmodromi
Elokuu
1. Lunar Orbiter 5 NASA Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
7. KH-4A 43 RM 12 RM 13 Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenberg
8. Kosmos 171 (OGCh #12) R-36-O, Baikonurin kosmodromi
9. Kosmos 172 (Zenit-4 #30) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
16.08.67 KH-8 7 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenberg
23. DMSP-4A F3 Thor-LV2F Burner-2, Vandenberg
24. Kosmos 173 (DS-P1-Yu #9) Kosmos-2, Plesestk
31. Kosmos 174 (Molnija-1 (6a)) Tietoliikennesatellitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Baikonurin kosmodromi
Syyskuu
7. Biosat 2 (Bios 2) Delta-G, Cape Canaveral
8. Surveyor 5 NASA Atlas-SLV3C Centaur-D, Cape Canaveral
11. Kosmos 175 (Zenit-4 #31) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetsk
12. Kosmos 176 (DS-P1-Yu #10) Kosmos-2, Plesetskin kosmodromi
15. KH-4B 1 Vakoilusatelliitti Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenberg
16. Kosmos 177 (Zenit-2 #46) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
19. Kosmos 178 (OGCh #13) R-36-O,Baikonurin kosmodromi
19. KH-8 8 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenberg
22. Kosmos 179 (OGCh #14) R-36-O, Baikonurin kosmodromi
25. Transit-O 14 Paikannussatelliitti US Navy Scout-A, Vandenberg
26. Kosmos 180 (Zenit-2 #47) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetsk
28. Intelsat-2 4 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Delta-E1, Cape Canaveral
Lokakuu
3. Molnija-1 6 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Baikonurin kosmodromi
11. Kosmos 181 (Zenit-2 #48) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetsk
11. DMSP-4A F4 Sotilaallinen sääsatelliitti Yhdysvaltain ilmavoimat Thor-LV2F Burner-2, Vandenberg
16. Kosmos 182 (Zenit-4 #32) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
18. OSO 4 NASA Delta-C, Cape Canaveral
18. Kosmos 183 (OGCh #15) R-36-O, Baikonurin kosmodromi
22. Molnija-1 7 Tietoliikennesatellitti, GEO-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Baikonurin kosmodromi
24. Kosmos 184 (Meteor-1 #6) Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
25. KH-8 9 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenberg
27. Kosmos 185 (I2-BM #1) Tsiklon-2A, Baikonurin kosmodromi
27. Kosmos 186 (Sojuz-Test #3) Sojuz, Baikonurin kosmodromi
28. Kosmos 187 (OGCh #16) R-36-O, Baikonurin kosmodromi
30. Kosmos 188 (Sojuz-Test #4) Sojuz, Baikonurin kosmodromi
30. Kosmos 189 (Tselina-O #1) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
Marraskuu
2. SSF-B 9 Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
2. KH-4A 44 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
3. Kosmos 190 (Zenit-4 #33) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
5. ATS 3 Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
7. Surveyor 6 NASA Atlas-SLV3C Centaur-D, Cape Canaveral
9. Apollo 4 (CSM 017) Tyhjä koealus NASA Saturn-5, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
9. LTA 10R NASA Saturn-5, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
10. ESSA 6 Delta-E1, Vandenberg
21. Kosmos 191 (DS-P1-Yu #11) Kosmos-2, Plesetsk
23. Kosmos 192 (Tsiklon #1) Kosmos-3M, Pl
25. Kosmos 193 (Zenit-2 #49) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
29. WRESAT Australia?? Redstone Sparta, Woomera
Joulukuu
3. Kosmos 194 (Zenit-4 #34) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesetskin kosmodromi
4. OV3 6 (ATCOS 2) Scout-B, Vandenberg
5. KH-8 10 Titan-3B Agena-D, Vandenberg
9. KH-4B 2 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenberg
13. TTS 1 Delta-E1, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
13. Pioneer 8 NASA? Delta-E1, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
16. Kosmos 195 (Zenit-2 #50) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Pl
19. Kosmos 196 (DS-U1-G #2) Neuvostoliitto Kosmos-2, Kapustin Jar
26. Kosmos 197 (DS-U2-V #3) Neuvostoliitto Kosmos-2, Kapustin Jar
27. Kosmos 198 (US-A Test #3) Neuvostoliitto Tsiklon-2A, Baikonurin kosmodromi

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 21.1.67, OV3 5 (ATCOS 1), Scout-B, Vandenberg
  • 22.3,67, Kosmos (150) (OGCh #8), R-36-O, Baikonur
  • 13.4.67, Ohsumi (#3), L-4S, Ka, Japani
  • 26.4.67, KH-8 5, Titan-3B Agena-D, Vandenberg
  • 29.5.67, ESRO 2A (Iris 1), Scout-B, Vandenberg
  • 26.6.67, Kosmos (168b) (Tselina-O-GVM #(1)), Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
  • 20.6.67, Kosmos (168a) (Zenit-4 #(30a)), Voskhod, Plesetskin kosmodromi
  • 21.7.67, Kosmos (170) (Zenit-4 #(30b)), Voskhod, Baikonurin kosmodromi
  • 1.9.67, Kosmos (175) (Zenit-2 #(46)), Vakoilusatelliitti, Neuvostoliiton puolustusministeriö, Voskhod, Plesetsk
  • 27.9.67, Kosmos (181) (Tsiklon-GVM #(2)), Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
  • 27.9.67, Zond (4a) (L1 4), Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi
  • 22.11.67, Zond (4b) (L1 5), Proton-K Blok-D, Baikonurin kosmodromi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1966
Miehittämätön avaruustoiminta Seuraaja:
Vuosi 1968