Luettelo tunnetuista homo- ja biseksuaaleista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sateenkaarilippu on seksuaalivähemmistöön kuuluvien tunnus.

Luettelot tunnetuista homo-, bi- tai panseksuaaleista koostuu kuuluisista nykyajan henkilöistä, jotka ovat julkisuudessa itse viitanneet seksuaaliseen suuntautumiseensa, ja historiallisista henkilöistä, joiden suuntautumisen käsittely on perusteltua.

Länsimaisten henkilöiden suuri määrä luettelossa voi johtua yhteiskuntien erilaisesta suhtautumisesta homo-, bi- tai panseksuaalisuuteen.[1]

Henkilöitä, joiden vain huhutaan olevan homoja tai biseksuaaleja, ei ole lueteltu. Huomautus-sarakkeeseen on merkitty, jos henkilö on kertonut tai hänen on kerrottu olevan nimenomaan homo- tai biseksuaali. Muissa tapauksessa henkilö on kertonut tai hänen on kerrottu olevan tai olleen parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa tai hän on ilmaissut seksuaalisen ja/tai romanttisen kiinnostuksensa samaa sukupuolta oleviin.

Luettelo on pituutensa vuoksi jaettu kahteen osaan:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ”[p]eople in Africa and the Middle East strongly object to societal acceptance of homosexuality. But there is far greater tolerance for homosexuality in major Latin American countries such as Mexico, Argentina, Bolivia and Brazil. Opinion in Europe is split between West and East. Majorities in every Western European nation surveyed say homosexuality should be accepted by society, while most Russians, Poles and Ukrainians disagree. Americans are divided – a thin majority (51 percent) believes homosexuality should be accepted, while 42 percent disagree.” Pew Global Attitudes Project: Views of a Changing World 2003. Washington, D.C.: The Pew Research Center For The People & The Press. (englanniksi)