Luettelo nyrkkeilyn painoluokista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo nyrkkeilyn painoluokista.

Painorajat ammattilaisnyrkkeilyssä:[1]

Painoraja Suomeksi WBA WBC IBF WBO BoxRec
ei ylärajaa raskassarja Heavyweight
200 lb – 90,72 kg alempi raskassarja Cruiserweight Cruiserweight Cruiserweight Junior heavyweight Cruiserweight
175 lb – 79,4 kg raskas keskisarja Light heavyweight
168 lb – 76,2 kg ylempi keskisarja Super middleweight
160 lb – 72,6 kg keskisarja Middleweight
154 lb – 69,9 kg ylempi välisarja Super welterweight Super welterweight Junior middleweight Junior middleweight Light middleweight
147 lb – 66,7 kg välisarja Welterweight
140 lb – 63,5 kg ylempi kevytsarja Super lightweight Super lightweight Junior welterweight Junior welterweight Light welterweight
135 lb – 61,2 kg kevytsarja Lightweight
130 lb – 59,0 kg ylempi höyhensarja Super featherweight Super featherweight Junior lightweight Junior lightweight Super featherweight
126 lb – 57,2 kg höyhensarja Featherweight
122 lb – 55,3 kg ylempi kääpiösarja Super bantamweight Super bantamweight Junior featherweight Junior featherweight Super bantamweight
118 lb – 53,5 kg kääpiösarja Bantamweight
115 lb – 52,2 kg ylempi kärpässarja Super flyweight Super flyweight Junior bantamweight Junior bantamweight Super flyweight
112 lb – 50,8 kg kärpässarja Flyweight
108 lb – 49,0 kg alempi kärpässarja Light flyweight Light flyweight Junior flyweight Junior flyweight Light flyweight
105 lb – 47,6 kg korsisarja Minimumweight Strawweight Mini flyweight Mini flyweight Minimumweight

Painorajat kesäolympialaisten nyrkkeilyssä:[2]

Painon yläraja miehet Painon yläraja naiset Suomen nyrkkeilyliitto ja AIBA Englanniksi
91+ kg – 200,6+ lb Superraskas sarja Super Heavyweight
91 kg – 200,6 lb Raskassarja Heavyweight
81 kg – 178,6 lb Raskas keskisarja Light Heavyweight
75 kg – 165,3 lb 75 kg Keskisarja Middleweight
69 kg – 152,1 lb Välisarja Welterweight
64 kg – 141,1 lb Kevyt välisarja Light welterweight
60 kg – 132,3 lb 60 kg Kevytsarja Lightweight
56 kg – 123,5 lb Kääpiösarja Bantamweight
52 kg – 114,6 lb 51 kg Kärpässarja Flyweight
49 kg – 108,0 lb Kevyt kärpässarja Light Flyweight

Painorajat amatöörinyrkkeilyssä:[2]

Painon yläraja miehet Painon yläraja naiset Suomen nyrkkeilyliitto ja AIBA Englanniksi
91+ kg – 200,6+ lb Superraskas sarja Super Heavyweight
91 kg – 200,6 lb 81 kg+ Raskassarja Heavyweight
81 kg – 178,6 lb 81 kg Raskas keskisarja Light Heavyweight
75 kg – 165,3 lb 75 kg Keskisarja Middleweight
69 kg – 152,1 lb 69 kg Välisarja Welterweight
64 kg – 141,1 lb 64 kg Kevyt välisarja Light welterweight
60 kg – 132,3 lb 60 kg Kevytsarja Lightweight
57 kg – 125,7 lb Höyhensarja Featherweight
56 kg – 123,5 lb 54 kg Kääpiösarja Bantamweight
52 kg – 114,6 lb 51 kg Kärpässarja Flyweight
49 kg – 108,0 lb 48 kg Kevyt kärpässarja Light Flyweight


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ammattinyrkkeily.net
  2. a b AIBA: Tekniset säännöt s.28 26.4.2017. Viitattu 6.6.2017. (englanniksi)