Luettelo maastojuoksun maailmanmestareista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo maastojuoksun maailmanmestaruuskilpailujen kultamitalisteista.

Vuosina 1998–2006 kilpailtiin sekä lyhyellä että pitkällä matkalla. Vuodesta 2007 on kilpailtu jälleen pelkästään pitkällä matkalla.

Pitkä matka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Miehet Naiset
1973: Pekka Päivärinta, Suomi Paola Cacchi, Italia
1974: Eric DeBeck, Belgia Paola Cacchi, Italia
1975: Ian Stewart, Iso-Britannia Julie Brown, Yhdysvallat
1976: Carlos Lopes, Portugali Carmen Valero, Espanja
1977: Leon Schots, Belgia Carmen Valero, Espanja
1978: John Treacy, Irlanti Grete Waitz, Norja
1979: John Treacy, Irlanti Grete Waitz, Norja
1980: Craig Virgin, Yhdysvallat Grete Waitz, Norja
1981: Craig Virgin, Yhdysvallat Grete Waitz, Norja
1982: Mohammed Kedir, Etiopia Maricica Puica, Romania
1983: Bekele Debele, Etiopia Grete Waitz, Norja
1984: Carlos Lopes, Portugali Maricica Puica, Romania
1985: Carlos Lopes, Portugali Zola Budd, Iso-Britannia
1986: John Ngugi, Kenia Zola Budd, Iso-Britannia
1987: John Ngugi, Kenia Annette Sergent, Ranska
1988: John Ngugi, Kenia Ingrid Kristiansen, Norja
1989: John Ngugi, Kenia Annette Sergent, Ranska
1990: Khalid Skah, Marokko Lynn Jennings, Yhdysvallat
1991: Khalid Skah, Marokko Lynn Jennings, Yhdysvallat
1992: John Ngugi, Kenia Lynn Jennings, Yhdysvallat
1993: William Sigei, Kenia Albertina Dias, Portugali
1994: William Sigei, Kenia Helen Chepngeno, Kenia
1995: Paul Tergat, Kenia Derartu Tulu, Etiopia
1996: Paul Tergat, Kenia Gete Wami, Etiopia
1997: Paul Tergat, Kenia Derartu Tulu, Etiopia
1998: Paul Tergat, Kenia Sonia O'Sullivan, Irlanti
1999: Paul Tergat, Kenia Gete Wami, Etiopia
2000: Mohammed Mourhit, Belgia Derartu Tulu, Etiopia
2001: Mohammed Mourhit, Belgia Paula Radcliffe, Iso-Britannia
2002: Kenenisa Bekele, Etiopia Paula Radcliffe, Iso-Britannia
2003: Kenenisa Bekele, Etiopia Werknesh Kidane, Etiopia
2004: Kenenisa Bekele, Etiopia Benita Johnson, Australia
2005: Kenenisa Bekele, Etiopia Tirunesh Dibaba, Etiopia
2006: Kenenisa Bekele, Etiopia Tirunesh Dibaba, Etiopia
2007: Zersenay Tadese, Eritrea Lornah Kiplagat, Alankomaat
2008: Kenenisa Bekele, Etiopia Tirunesh Dibaba, Etiopia
2009: Gebre-egziabher Gebremariam, Etiopia Florence Kiplagat, Kenia
2010: Joseph Ebuya, Kenia Emily Chebet, Kenia
2011: Imane Merga, Etiopia Vivian Jepkemoi Cheruiyot, Kenia
2013: Japhet Kipyegon Korir, Kenia Emily Chebet, Kenia
2015: Geoffrey Kipsang Kamworor, Kenia Agnes Jebet Tirop, Kenia
2017: Geoffrey Kipsang Kamworor, Kenia Irene Chepet Cheptai, Kenia
2019: Joshua Cheptegei, Uganda Hellen Obiri, Kenia

Lyhyt matka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Miehet Naiset
1998: John Kibowen, Kenia Sonia O'Sullivan, Irlanti
1999: Benjamin Limo, Kenia Jackline Maranga, Kenia
2000: John Kibowen, Kenia Kutre Dulecha, Etiopia
2001: Enock Koech, Kenia Gete Wami, Etiopia
2002: Kenenisa Bekele, Etiopia Edith Masai, Kenia
2003: Kenenisa Bekele, Etiopia Edith Masai, Kenia
2004: Kenenisa Bekele, Etiopia Edith Masai, Kenia
2005: Kenenisa Bekele, Etiopia Tirunesh Dibaba, Etiopia
2006: Kenenisa Bekele, Etiopia Gelete Burika Bati, Etiopia