Luettelo Intian presidenteistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Intian presidenteistä. Luettelo on kronologinen.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Presidentti
(syntynyt–kuollut)
Virka-kausi Varapresidentti Puoluetausta[1]
1 Rajendra Prasad
(1884–1963)
Dr. Rajendra Prasad 26. tammikuuta 1950 12 . toukokuuta 1962 Sarvepalli Radhakrishnan Intian kongressipuolue
2 Sarvepalli Radhakrishnan
(1888–1975)
Dr. Sarvapalli Radhakrishnan 13 . toukokuuta 1962 13 . toukokuuta 1967 Zakir Hussain sitoutumaton
3 Zakir Hussain
(1897–1969)
13 . toukokuuta 1967 3 . toukokuuta 1969 Varahagiri Venkata Giri sitoutumaton
vt. Varahagiri Venkata Giri
(1894–1980)
3 . toukokuuta 1969 20 . heinäkuuta 1969
vt. Mohammad Hidayatullah
(1905–1992)
20 . heinäkuuta 1969 24 .elokuuta 1969
4 Varahagiri Venkata Giri
(1894–1980)
24 .elokuuta 1969 24 .elokuuta 1974 Gopal Swarup Pathak sitoutumaton
5 Fakhruddin Ali Ahmed
(1905–1977)
24 .elokuuta 1974 11 .helmikuuta 1977 Gopal Swarup Pathak (1974)

Basappa Danappa Jatti (1974–1977)

Intian kongressipuolue
vt. Basappa Danappa Jatti
(1912–2002)
11 .helmikuuta 1977 25 . heinäkuuta 1977
6 Neelam Sanjiva Reddy
(1913–1996)
Neelam Sanjeevan Reddy 25 . heinäkuuta 1977 25 . heinäkuuta 1982 Basappa Danappa Jatti (1977–1979)

Mohammad Hidayatullah (1979–1982)

Janata
7 Zail Singh
(1916–1994)
25 . heinäkuuta 1982 25 . heinäkuuta 1987 Mohammad Hidayatullah (1982–1984)

Ramaswamy Venkataraman (1984–1987)

Intian kongressipuolue
8 Ramaswamy Venkataraman
(1910–2009)
Ramaswamy Venkataraman 25 . heinäkuuta 1987 25 . heinäkuuta 1992 Shankar Dayal Sharma Intian kongressipuolue
9 Shankar Dayal Sharma
(1918–1999)
Shankar Dayal Sharma 25 . heinäkuuta 1992 25 . heinäkuuta 1997 Kocheril Raman Narayanan Intian kongressipuolue
10 Kocheril Raman Narayanan
(1920–2005)
Kocheril Raman Narayanan 25 . heinäkuuta 1997 25 . heinäkuuta 2002 Krishan Kant sitoutumaton
11 Avul Pakir Jainulabdeen Abdul Kalam
(1931–2015)
Avul Pakir Jainulabdeen Abdul Kalam 25 . heinäkuuta 2002 25 . heinäkuuta 2007 Krishan Kant (2002)

Bhairon Singh Shekhawat (2002–2007)

sitoutumaton
12 Pratibha Patil
(1934–)
Pratibha Patil 25 . heinäkuuta 2007 25 . heinäkuuta 2012 Mohammad Hamid Ansari Intian kongressipuolue
13 Pranab Mukherjee
(1935–)
Pranab Mukherjee 25 . heinäkuuta 2012 25 . heinäkuuta 2017 Mohammad Hamid Ansari Intian kongressipuolue
14 Ram Nath Kovind
(1945–)
Ram Nath Kovind 25 . heinäkuuta 2017 virassa Venkaiah Naidu Intian kansanpuolue

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. List of Presidents of India since India became republic | My India mapsofindia.com. Arkistoitu 28 August 2017. Viitattu 25 October 2017. en