Luettelo Autot-hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on Luettelo Autot-elokuvasarjan hahmoista.

Salama McQueen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salama McQueen (engl. Lightning McQueen) on elokuvasarjan päähenkilö. Ensimmäisessä elokuvassa hän aloittaa ammattikilpa-autoilun. Hän pärjäisi hyvin, jos keskittyisi kunnolla kilpailuun ja hankkisi tiimin. Ensimmäisellä kilpalullaan hän onnistuu saamaan jaetun ykkössijan Kunkun ja Jasu Juntin kanssa. Ratkaiseva kilpailu käydään myöhemmin. Maken kuljettaessa Salama McQueenia, hän nukahtaa neljän auton takia ja vahingossa pudottaa nukkuvan Salama McQueenin kyydistä keskelle tietä. Salama havahtuu hereille ja joutuu lähellä olevaan pieneen Syylari City nimiseen kaupunkiin, jossa vahingossa rikkoo tien, jonka joutuu korjaamaan, mikä tuntuu vievän kauan. Hän ei aluksi pidä kaupungista ja sen asukkaista, mutta ajan kuluessa tykästyy ja muuttaa sinne. Hän saa myös kaupungin asukkaista hyvän tiimin. Hän pärjää uuden tiiminsä kanssa hyvin kilpa-ajossa ja on voittamassa, kun Jasu Juntti tönäisee Kunkun ulos radalta, minkä seurauksena Salamalle palaa mieleen mitä Docille tapahtui, pysähtyy juuri ennen maaliviivaa ja menee auttamaan Kunkkua, minkä seurauksena Jasu Juntti voittaa, mutta jopa tämän omat fanit eivät pidä siitä.

Toisessa elokuvassa Salama McQueen pääsee kilpailemaan maailman nopeimpien autojen kanssa kilpailussa, jossa testataan uutta bensaa. Hän on kuitenkin yksi kilpailun nopeimmista autoista, ja kilpailee Francesco-nimisen auton kanssa maailman nopeimman auton tittelistä. Kilpailu koostuu kolmesta kilpa-ajosta, joista ensimmäisen Francisco voittaa Martin vahingon takia. Salama kuitenkin voittaa seuraavan kilpa-ajon. Kuitenkin viimeinen kilpailu keskeytyy, jolloin ei selviä kumpi on maailman nopein.

Kolmannessa elokuvassa kilpa-ajoihin on alkanut tulla uudenlaisia hyvin nopeita autoa, minkä seurauksena useita kilpa-autoja on vedetty pois kilpailuista. Salama McQueenkaan ei pärjää näille autoille, joten hän etsii edesmenneen oppi-isänsä Doc Hudsonin oppi-isää, joka voisi opettaa häntä. Hän löytääkin hänet ja hän opettaa ja kertoo Docista kilpa-ajoissa. Opetuksen ansiosta Salama onnistuu voittamaan kilpailun.

Martti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martti (engl. Mater) on Salama McQueenin paras kaveri ja toisen elokuvan ja useiden lyhytelokuvien päähenkilö. Salama McQueenin osuttua Syylari Cityyn ja Martin vietettyä hänen kanssaan aikaa, Martti tekee hänestä parhaan kaverinsa ja pian tunne on molemmin puolinen. Toisessa elokuvassa Martin ollessa vessassa eräs agentti antaa hänelle salaa ja hänen huomaamattaan hänelle salaisia tietoja, koska agentin kimppuun hyökätään, eikä hänellä ole vaihtoehtoja. Tiedoissa on jäljitin, jonka takia toiset agentit Finn McMissile ja Holley Shiftwell luulevat Martin olevan agentti. Hän myös vastaa vahingossa oikein agenttien kysymykseen, jolla selviää onko joku agentti vai ei. Hän joutuu keskelle agenttien tehtävää, jossa he jahtaavat erästä rikollisliigaa ja heidän pomoaan. Martti onnistuu auttamaan heitä ja jopa tajuaa kuka rikollisliigan pomo on. Kun rikollisliiga on pidätetty, kuningatar Elisabet II tekee Martista ritarin.

Salli Carrera[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salli Carrera (engl. Sally Carrera) on Salaman tyttöystävä. He rakastuvat ensimmäisessä elokuvassa. Hän kertoo Salamalle kuinka Syylari City oli joskus isompi kaupunki, mutta kymmenen minuutin takia rakennettiin valtatie, joka meni kaupungin ohi, minkä takia kaupungissa alkoi käymään vähemmän autoja. Kuitenkin Salaman ansiosta kaupungista tuli tunnetumpi.

Doc Hudson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Doc Hudson (myös Hudson Hornet) oli vanha mies, joka aikoinaan ajoi kilpa-ajoja ja voitti useita kilpailuja, mutta sitten katosi 50 vuodeksi, kunnes Salama McQueen löytää hänet Syylari Citystä, jossa hän on salannut menneisyytensä. Salama ei kuitenkaan heti tunnista häntä, vaan löytää vahingossa Docin Piston Cupit ja vierestä artikkelin Docin onnettomuudesta, joka päätti tämän uran. Myöhemmin Doc opettaa Salamaa ja toimii hänen tallipäällikkönään. Toisessa elokuvassa Doc on kuollut ja hänen kunniakseen on omistettu Piston Cup, jonka Salama McQueen voittaa. Kolmannessa elokuvassa Doc nähdään hänen oppi-isänsä muistellessa häntä hänen kilpa-autourallaan.

Finn McMissile[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finn McMissile on hyvin taitava agentti, joka esiintyy toisessa elokuvassa, jossa hän jahtaa rikollisliigaa ja sen pomoa.

Muita hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ramone on yksi Syylari Cityn asukkaista.
  • Klainari on yksi Syylari Cityn asukkaista. Hän on minibussi.
  • Kessu on yksi Syylari Cityn asukkaista. Hän on armeijassa.
  • Luigi on yksi Syylari Cityn asukkaista. Hän johtaa Guidon kanssa rengaskauppaa.
  • Guido on yksi Syylari Cityn asukkaista. Hän on trukki ja johtaa Luigin kanssa rengaskauppaa.
  • Sheriffi on Syylari Cityn poliisi.
  • Lizzie on yksi Syylari Cityn asukkaista.
  • Floora on yksi Syylari Cityn asukkaista.
  • Puna on yksi Syylari Cityn asukkaista. Hän on paloauto.
  • Make on Salama McQueenia kuljettava kuorma-auto.
  • Jasu Juntti on Salama McQueenin kilpakumppani ensimmäisessä elokuvassa. Kolmannessa elokuvassa hän on siirtynyt tekemään omaa televisio-ohjelmaa.
  • Kunkku on Salama McQueenin kilpakumppani ensimmäisessä elokuvassa. Kolmannessa elokuvassa hänen paikkansa kilparadalla on ottanut toinen auto hänen tiimistään.
  • Holley Shiftwell on toisessa elokuvassa esiintyvä agentti ja Martin tyttöystävä.
  • Cruz Ramirez on kolmannessa elokuvassa esiintyvä hahmo, joka haaveilee tulevansa kilpa-autoksi. Salaman ansiosta tämä toteutuu ja Salama alkaa hänen tallipäällikökseen.
  • Smokey on Doc Hudsonin entinen opettaja.
  • Jackson Myrsky on Salaman kilpakumppani kolmannessa elokuvassa.