Astrid Lindgrenin bibliografia

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Astrid Lindgrenin kirjoista.

Peppi Pitkätossu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Peppi Pitkätossu

Romaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Peppi Pitkätossu (WSOY 1946; Pippi Långstrump 1945)
  • Peppi aikoo merille (WSOY 1947; Pippi Långstrump går ombord 1946)
  • Peppi Pitkätossu Etelämerellä (WSOY 1949; Pippi Långstrump i Söderhavet 1948)

Kirjat ovat ilmestyneet kokoelmana Peppi Pitkätossun tarina (WSOY 1969; Boken om Pippi Långstrump 1952).

Kuvakirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tunnetko Peppi Pitkätossun? (WSOY 1961; Känner du Pippi Långstrump 1947)
  • Peppi tulee (WSOY 1970; Pippi flyttar in 1969)
  • Peppi järjestää (WSOY 1970; Pippi ordnar allt 1969)
  • Peppi, maailman vahvin (WSOY 1971; Pippi är starkast i världen 1970)
  • Peppi pitää kutsut (WSOY 1971; Pippi håller kalas 1970)
  • Peppi Pitkätossu karkuteillä (WSOY 1972; På rymmen med Peppi Långstrump 1971)
  • Peppi Pitkätossu kaupungin hulinassa (WSOY 2000; Pippi Långstrump i humlegården 2000)
  • Peppi ei tahdo kasvaa isoksi (WSOY 2003; Pippi vill inte bli stor 1971)
  • Peppi Kurrekurredut-saarella (WSOY 2004)
  • Peppi keksii pönkin (WSOY 2008; Pippi hittar en spunk)
  • Pippi går till sjöss (1971)
  • Pippi Långstrump har julgransplundring (1979)

Eemeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Vaahteramäen Eemeli

Romaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vaahteramäen Eemeli (WSOY 1970; Emil i Lönneberga 1963)
  • Eemelin uudet metkut (WSOY 1971; Nya hyss av Emil i Lönneberga 1966)
  • Eläköön Eemeli (WSOY 1971; Än lever Emil i Lönneberga 1970)

Kuvakirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Se Eemeli, se Eemeli (WSOY 1973; Den där Emil 1972)
  • Eemeli ja Liinan poskihammas (WSOY 1976; När Emil skulle dra ut Linas tand 1976)
  • Eemeli ja pikku Iidan metku (WSOY 1985; När lilla Ida skulle göra hyss 1984)
  • Eemelin metku n:o 325 (WSOY 1986; Emils hyss nr. 325 1985)
  • Eemeli ei kitsastele (WSOY 1986; Inget knussel, sa Emil i Lönneberga 1986)
  • Eemelin sadas puu-ukko (WSOY 1995; Emil med paltsmeten 1995)
  • Eemeli ja keittokulho (WSOY 1997; Emil och soppskålen 1997)

Kokoelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Eemelin kootut metkut (Suuri Suomalainen Kirjakerho 1972, WSOY 1973; Stora Emilboken 1984)
    • Vaahteramäen Eemeli; Eemelin uudet metkut; Eläköön Eemeli
  • Eemeli ja pikku Iida (WSOY 1990; Ida och Emil i Lönneberga 1989)
    • Eemeli ja pikku Iidan metku; Eemelin metku n:o 325; Eemeli ei kitsastele
  • Eemelin suuri kuvakirja (WSOY 2004; Emils stora bilderbok)
    • Se Eemeli, se Eemeli, Eemeli ja Liinan poskihammas, Eemelin sadas puu-ukko, Eemeli ja keittokulho

Kalle Blomkvist[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Kalle Blomkvist
  • Yksityisetsivä Kalle Blomkvist (WSOY 1948; Mästerdetektiven Blomkvist 1946)
  • Kalle mestarietsivä: Kalle Blomkvistin uusia seikkailuja (WSOY 1953; Mästerdetektiven Blomkvist lever farligt 1951)
  • Ryöstetty Rasmus ja mestarietsivä: Kalle Blomkvistin seikkailuja (WSOY 1954; Kalle Blomkvist och Rasmus 1953)

Kirjat ovat ilmestyneet myös kokoelmana Mestarietsivä Kalle Blomkvist (WSOY 1988).

Saariston lapset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Saariston lapset
  • Saariston lapset (WSOY 1965; Vi på Saltkråkan 1964)
  • Saariston lapset merirosvoina (Weilin + Göös 1968; Skrållan och sjörövarna 1967) - kuvakirja

Kati[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kati Amerikassa (WSOY 1953; Kati i Amerika 1950)
  • Kati Italiassa (WSOY 2003; Kati på Kaptensgatan, myös Kati i Italien 1952)
  • Kati Pariisissa (WSOY 2003; Kati i Paris 1954)

Katto-Kassinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Katto-Kassinen
  • Pikkuveli ja Katto-Kassinen (WSOY 1956; Lillebror och Karlsson på taket 1955)
  • Katto-Kassinen lentää jälleen (WSOY 1975; Karlsson på taket flyger igen 1962)
  • Katto-Kassinen kujeilee (WSOY 1975; Karlsson på taket smyger igen 1968)
  • Katto-Kassinen tulee syntymäpäiväkesteihin (WSOY 2003; Karlsson på taket går på födelsedagskalas 2003) - kuvakirja

Kolme romaania ovat ilmestyneet kokoelmana Maailman paras Katto-Kassinen (WSOY 1986; Allt om Karlsson på taket 1972).

Melukylän lapset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Melukylän lapset

Romaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Melukylän lapset (WSOY 1950; Alla vi barn i Bullerbyn 1947)
  • Melukylässä tapahtuu (WSOY 1952; Mera om oss barn i Bullerbyn 1949)
  • Kyllä meillä oli hauskaa (WSOY 1961; Bara roligt i Bullerbyn 1952)

Kirjat ovat ilmestyneet kokoelmana Melukylässä on hauskaa (WSOY 1987; Bullerbyboken 1961).

Kuvakirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Melukylän joulu (WSOY 1964; Jul i Bullerby 1963)
  • Lasten päivä Melukylässä (WSOY 1966; Barnens dag i Bullerbyn 1966)
  • Melukylän kevät (WSOY 1973; Vår i Bullerbyn 1965)

Lotta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lotta (satuhahmo)

Romaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Se pikkuinen Lotta (WSOY 1962; Lotta på Bråkmakargatan 1961)
  • Lotta, Janne ja Minnamanna (WSOY 1964; Barnen på Bråkmakargatan 1958)

Kuvakirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Osaa Lottakin ajaa (WSOY 1974; Visst kan Lotta cykla 1971)
  • Lotta osaa mitä vain (WSOY 1978; Visst kan Lotta nästan allting 1977)
  • Lotta on iloinen (WSOY 1990; Visst är Lotta en glad unge 1990)

Kirjat ovat ilmestyneet kokoelmana Lottas komihågbok (1993).

Marikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Marikki

Romaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Marikki (WSOY 1962; Madicken 1960)
  • Marikki ja Kesäkummun Tuikku (WSOY 1977; Madicken och Junibackens Pims 1976)

Kirjat ovat ilmestyneet myös kokoelmana Meidän Marikki (WSOY 1986; Allas vår Madicken 1983).

Kuvakirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Marikki, katso, lunta sataa! (WSOY 1983; Titta, Madicken, det snöar! 1983)
  • Marikin joululoma (WSOY 1994;Jullov är ett bra påhitt, sa Madicken 1993)
  • Liisan hassu hernetemppu (1991; När Lisbet pillade in en ärta i näsan 1991)

Rasmus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Rasmus (satuhahmo)
  • Rasmus ja kulkuri (WSOY 1956; Rasmus på luffen 1956)
  • Rasmus, Pontus ja Höpö (WSOY 1958; Rasmus, Pontus och Toker 1957)

Kokoelmateokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Astrid Lindgrenin rakkaimmat sadut (WSOY 2002)
    • Peppi Pitkätossu; Vaahteramäen Eemeli; Melukylän lapset; Ronja, ryövärintytär
  • Joulukertomuksia (WSOY 2003), myös Lapsen joulu: kootut joulukertomukset (WSOY 1986; Julberättelser 1985)
  • Kaikki minun lapseni (WSOY 2002; Alla mina barn 2002)
  • Pekka Peukaloinen (WSOY 1951; Nils Karlsson-Pyssling 1949)
  • Satuja (WSOY 1981; Sagorna 1980)
  • Smoolannin sankari ja muita kertomuksia (WSOY 1983; Småländsk tjurfäktare och andra berättelser 1982)

Suomentamattomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • God jul i stugan (1992)
  • Kajsa Kavat (1950)

Muut kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvakirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hirmu-Niilo: Smoolannin kamalin kummitus (WSOY 1987; Skinn Skerping, hemskast av alla spöken i Småland 1986)
  • Hämäränmaassa (WSOY 1995; I Skymningslandet 1994)
  • Itaran isännän markkinamatka (WSOY 1989; När Bäckhultarn for till stan, 1989)
  • Kalle, Smoolannin sankari (WSOY 1992; När Adam Engelbrekt blev tvärarg 1991)
  • Kastehelmi (WSOY 2003; Mirabell 2002)
  • Kompa Kamppinen eli Olipa vähällä jäädä kirja Peppi Pitkätossusta kokonaan tulematta (WSOY 1988; Assar Bubbla 1987)
  • Kotitonttu (Tammi 1961; Tomten)
  • Kultasiskoni (WSOY 1974; Allrakäraste syster 1973)
  • Lapsuuteni Smoolanti (WSOY 1988; Mitt Småland)
  • Matti ja kesä (Otava 1969; Matti bor i Finland 1968)
  • Minä en tahdo nukkumaan! (WSOY 1988; Jag vill inte gå och lägga mig! 1947)
  • Minäkin haluan siskon (WSOY 1979; Jag vill också ha ett syskon 1954)
  • Minäkin tahdon kouluun (WSOY 1980; Jag vill också gå i skolan 1951)
  • Nisse Naskali muuttaa kaupunkiin (Tammi 1958; Nils Karlsson-Pyssling flyttar in 1956)
  • Punasilmäinen lohikäärme (WSOY 1986; Draken med de röda ögonen 1985)
  • Päivärinne (WSOY 2003; Sunnanäng 2003)
  • Soittaako lehmus, laulaako satakieli? (WSOY 1984; Spelar min lind, sjunger min näktergal 1984)
  • Taina Tomera auttaa mummia (WSOY 1963; Kajsa Kavat hjälper mormor 1958)
  • Tallin joulu (Gummerus 1979; Jul i stallet 1961)

Suomentamattomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Eva möter Noriko-San (1956)
  • Hujedamej och andra visor av Astrid Lindgren (1991)
  • Jackie bor i Holland (1963)
  • Lilibet, cirkusbarn (1960)
  • Marko bor i Jugoslavien (1962)
  • Mina på hitt (1971)
  • Mina svenska kusiner (1959)
  • Noy bor i Thailand (1966)
  • Pjäser för barn och ungdom (1959)
  • Randi bor i Norge (1965)
  • Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult (1975)
  • Sia bor på Kilimandjaro (1958)
  • Sötast i världen (1960)