Luettelo Armenian kaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Armeniassa sijaitsevista kaupungeista. Vuoden 2011 väestönlaskennan mukaan maassa oli tuolloin 49 kaupunkia.[1][2]

Armenian kartta, josta tärkeimpien kaupunkien sijainti käy ilmi. (englanniksi)

Oheinen taulukko listaa Armenian kaupungit vuoden 2011 väestönlaskennan mukaisessa suuruusjärjestyksessä (de jure asukasluku). Lisäksi on kerrottu asukasluku kymmenen vuotta varhaisemmassa väestönlaskennassa. [1] Maakuntakeskukset on esitetty vahvennettuna. Armenian aluehallinnon paikallistasolla on yhdeksän kaupunkikuntaa. Kaupunkikunnista on kerrottu keskuskaupungin asukasluku[2] ja suluissa koko kaupukikunnan asukasluku (kylineen).[1] Kaupunkien suomeen translitteroitu nimimuoto on alustava ja saattaa paikoin vaatia korjausta. Alle 10 000 asukkaan kaupunkien tiedoista on kirjattu vasta osa.

Nimi Armenian-
kielinen nimi
Maakunta Väestö
2001
(de jure)[1]
Väestö
2011
(de jure)[1][2]
Kuva
Jerevan Երևան Jerevan &&&&&&&&01103488.&&&&001 103 488 &&&&&&&&01060138.&&&&001 060 138 Երեւան.JPG
Gjumri (Kumairi) Գյումրի Širak &&&&&&&&&0159117.&&&&00159 117 &&&&&&&&&0121976.&&&&00121 976 Gyumri in 2013, from the Vartanants square.jpg
Vanadzor Վանաձոր Lorri &&&&&&&&&0107394.&&&&00107 394 &&&&&&&&&&086199.&&&&0086 199 Vanadzor.jpeg
Vagharšapat (Etšmiadzin) Վաղարշապատ (Էջմիածին) Armavir &&&&&&&&&&056388.&&&&0056 388 &&&&&&&&&&046540.&&&&0046 540 Ejmiadzin Cathedral2.jpg
Abovjan Աբովյան Kotajk' &&&&&&&&&&044569.&&&&0044 569 &&&&&&&&&&043495.&&&&0043 495 Abovyan city, Armenia.JPG
Kapan Կապան Sjunik' &&&&&&&&&&045711.&&&&0045 711 &&&&&&&&&&043190.&&&&0043 190 Kapan general view.jpg
Hrazdan Հրազդան Kotajk' &&&&&&&&&&052808.&&&&0052 808 &&&&&&&&&&041875.&&&&0041 875 0Andranik street Hrazdan2.jpg
Armavir Արմավիր Armavir &&&&&&&&&&032034.&&&&0032 034 &&&&&&&&&&029319.&&&&0029 319 Armavir central square.jpg
Artašat Արտաշատ Ararat &&&&&&&&&&025066.&&&&0025 066 &&&&&&&&&&022269.&&&&0022 269 Artashat4.jpg
Ijevan Իջևան Tavuš &&&&&&&&&&020223.&&&&0020 223 &&&&&&&&&&021081.&&&&0021 081 Ijevan landscape.jpg
Gavar Գավառ Geghark'unik' &&&&&&&&&&026621.&&&&0026 621 &&&&&&&&&&020765.&&&&0020 765 Gavar landscape.jpg
Goris Գորիս Sjunik' &&&&&&&&&&023261.&&&&0023 261 &&&&&&&&&&020591.&&&&0020 591 456 La ville de Goris Autre vue.JPG
Tšarentsavan Չարենցավան Kotajk' &&&&&&&&&&025039.&&&&0025 039 &&&&&&&&&&020363.&&&&0020 363 Charentsavan town1.jpg
Ararat Արարատ Ararat &&&&&&&&&&020480.&&&&0020 480 &&&&&&&&&&020235.&&&&0020 235 Ararat town- World War II memorial.jpg
Masis Մասիս Ararat &&&&&&&&&&021376.&&&&0021 376 &&&&&&&&&&020215.&&&&0020 215 Masis kaghak.jpg
Artik Արթիկ Širak &&&&&&&&&&017561.&&&&0017 561 &&&&&&&&&&019534.&&&&0019 534 Artik.JPG
Sevan Սևան Geghark'unik' &&&&&&&&&&&&&&00.01000000
(22 911)
&&&&&&&&&&019229.&&&&0019 229
(20 608)
Sevan beach.jpg
Aštarak Աշտարակ Aragatsotn &&&&&&&&&&&&&&00.01000000(21 475) &&&&&&&&&&018834.&&&&0018 834
(19 615)
Ashtarak2.jpg
Dilijan Դիլիջան Tavuš &&&&&&&&&&&&&&00.01000000
(16 202)
&&&&&&&&&&017712.&&&&0017 712
(23 960)
Dilijan (View from themountain).jpg
Sisian Սիսիան Sjunik' &&&&&&&&&&016843.&&&&0016 843 &&&&&&&&&&014894.&&&&0014 894 Sisian general.jpg
Alaverdi Ալավերդի Lorri &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 (17 296) &&&&&&&&&&013343.&&&&0013 343
(13 855)
Alaverdi111.jpg
Stepanavan Ստեփանավան Lorri &&&&&&&&&&&&&&00.01000000 (16 735) &&&&&&&&&&013086.&&&&0013 086
(13 443)
Stepanavan skyline.jpg
Martuni Մարտունի Geghark'unik' &&&&&&&&&&011756.&&&&0011 756 &&&&&&&&&&012894.&&&&0012 894 Martuni Armenia, Gegharkunik.jpg
Spitak Սպիտակ Lorri &&&&&&&&&&014984.&&&&0014 984 &&&&&&&&&&012881.&&&&0012 881 Spitak Спитак, Армения.jpg
Vardenis Վարդենիս Geghark'unik' &&&&&&&&&&012753.&&&&0012 753 &&&&&&&&&&012685.&&&&0012 685 Vardenis 012.jpg
Jegvard Եղվարդ Kotajk' &&&&&&&&&&011627.&&&&0011 627 &&&&&&&&&&011672.&&&&0011 672 Yeghvard skyline.jpg
Vedi Վեդի Ararat &&&&&&&&&&012963.&&&&0012 963 &&&&&&&&&&011384.&&&&0011 384 Vedi town.jpg
Bjuregavan,
Bjureghavan
Բյուրեղավան Kotajk' &&&&&&&&&&&08152.&&&&008 152 &&&&&&&&&&&09513.&&&&009 513 Byureghavan, view from the town.jpg
Nor Hatšin Նոր Հաճըն Kotajk' &&&&&&&&&&010168.&&&&0010 168 &&&&&&&&&&&09307.&&&&009 307 Nor Hachen memorial.JPG
Metsamor Մեծամոր Armavir &&&&&&&&&&&09870.&&&&009 870 &&&&&&&&&&&09191.&&&&009 191 Metsamor town view.jpg
Berd Բերդ Tavuš &&&&&&&&&&&08810.&&&&008 810 &&&&&&&&&&&07957.&&&&007 957 Բերդ, Տավուշ (2).JPG
Jeghegnadzor,
Jeghegnadsor
Եղեգնաձոր Vajots' Dzor &&&&&&&&&&&08187.&&&&008 187 &&&&&&&&&&&07944.&&&&007 944 Yeghegnadzor landscape3.jpg
Tašir Տաշիր Lorri &&&&&&&&&&&09538.&&&&009 538 &&&&&&&&&&&07773.&&&&007 773 Tashir town centre image.jpg
Kadjaran,
Kajaran, Khadžaran
Քաջարան Sjunik' &&&&&&&&&&&08439.&&&&008 439 &&&&&&&&&&&07163.&&&&007 163 Kajaran.jpg
Aparan Ապարան Aragatsotn &&&&&&&&&&&06614.&&&&006 614 &&&&&&&&&&&06451.&&&&006 451 Aparan cropped.jpg
Vaik,
Vayk
Վայք Vajots' Dzor &&&&&&&&&&&06024.&&&&006 024 &&&&&&&&&&&05877.&&&&005 877 Arevik stadium Yeghegnadzor stadium.jpg
Tšambarak Ճամբարակ Geghark'unik' &&&&&&&&&&&06405.&&&&006 405 &&&&&&&&&&&05850.&&&&005 850 Chambarak landscape.jpg
Maralik Մարալիկ Širak &&&&&&&&&&&05782.&&&&005 782 &&&&&&&&&&&05398.&&&&005 398 Maralik from M-1.jpg
Nojemberjan Նոյեմբերյան Tavuš &&&&&&&&&&&05486.&&&&005 486 &&&&&&&&&&&05310.&&&&005 310 Noyemberyan landscape.jpg
Talin Թալին Aragatsotn &&&&&&&&&&&05614.&&&&005 614 &&&&&&&&&&&05310.&&&&005 310 Talin town.jpg
Jermuk Ջերմուկ Vajots' Dzor &&&&&&&&&&&06418.&&&&006 418 &&&&&&&&&&&04628.&&&&004 628
(5 572)
Djermuk.JPG
Megri Մեղրի Sjunik' &&&&&&&&&&&04805.&&&&004 805 &&&&&&&&&&&04580.&&&&004 580 Meghri.jpg
Agarak Ագարակ Sjunik' &&&&&&&&&&&04801.&&&&004 801 &&&&&&&&&&&04429.&&&&004 429 Agarak Armenia.jpg
Ajrum Այրումas Tavuš &&&&&&&&&&&02351.&&&&002 351 &&&&&&&&&&&02126.&&&&002 126 Ayrum town.jpg
Akhtala Ախթալա Lorri &&&&&&&&&&&&&&00.01000000
(2 456)
&&&&&&&&&&&02092.&&&&002 092
(2 106)
Akhtala, panoramic scene.jpg
Tumanjan Թումանյան Lorri &&&&&&&&&&&&&&00.01000000
(1 954)
&&&&&&&&&&&01710.&&&&001 710
(1 755)
6 General view, Tumanyan, Armenia.jpg
Tsaghkadzor,
Tsaghkadsor
Ծաղկաձոր Kotajk' &&&&&&&&&&&01618.&&&&001 618 &&&&&&&&&&&01256.&&&&001 256 Zachatztor aus dem Lift.JPG
Šamlugh Շամլուղ Lorri &&&&&&&&&&&&&&00.01000000
(882)
&&&&&&&&&&&&0700.&&&&00700
(820)
Shamlugh town Armenia.jpg
Dastakert Դաստակերտ Sjunik' &&&&&&&&&&&&0287.&&&&00287 &&&&&&&&&&&&0323.&&&&00323 Dastakert town2.jpg

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Population Census 2011: Table 1.5 Distribution of RA Population by Density of Administrative-territorial Units According to 2001 and 2011 Population Censuses. Republic of Armenia, De jure population (pdf) (taulukko peräisin Armenian vuoden 2011 väestönlaskennan sivustolta) The Results of 2011 Population Census of the Republic of Armenia (Indicators of the Republic of Armenia). Armenian tasavallan kansallinen tilastopalvelu, armstat.am. Viitattu 29.12.2014. (englanniksi)
  2. a b c Population Census 2011: Table 1.3 Distribution of RA De facto and De jure Population by Administrative-territorial Units and Sex (pdf) (taulukko peräisin Armenian vuoden 2011 väestönlaskennan sivustolta) The Results of 2011 Population Census of the Republic of Armenia (Indicators of the Republic of Armenia). Armenian tasavallan kansallinen tilastopalvelu, armstat.am. Viitattu 30.12.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]