Luettelo Argentiinan presidenteistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Argentiinan presidenteistä. Luettelo alkaa vuodesta 1826.

Luettelo Argentiinan presidenteistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Presidentti
(syntynyt-kuollut)
Virassa Puolue
1. Bernardino Rivadavia 2.jpg Bernardino Rivadavia
(1780–1845)
8. helmikuuta 1826 – 7. heinäkuuta 1827 Yhtenäisyydenpuolue
2. Vicente Lopez 1860.jpg Vicente López y Planes
(1785–1856)
7. heinäkuuta 1827 – 18. elokuuta 1827 sitoutumaton
Kausi, jolloin osavaltion kuvernöörit hoitivat ulkosuhteet 1827-1854
3. Urquiza.jpg Justo José de Urquiza
(1801–1870)
5. maaliskuuta 1854 – 5. maaliskuuta 1860 Federalistipuolue
4. Santiago Derqui 1860.JPG Santiago Derqui
(1809–1867)
5. maaliskuuta 1860 – 4. marraskuuta 1861 Federalistipuolue
5. JEPedernera.jpg Juan Esteban Pedernera
(1796–1886)
4. marraskuuta 1861 – 12. joulukuuta 1861 sitoutumaton
6. Bartolomé Mitre.jpg Bartolomé Mitre
(1821–1906)
12. joulukuuta 1861 – 12. lokakuuta 1868 Liberaalipuolue
7. Domingo Faustino Sarmiento 6.jpg Domingo Faustino Sarmiento
(1811–1888)
12. lokakuuta 1868 – 12. lokakuuta 1874 sitoutumaton
8. Nicolás Avellaneda.JPG Nicolás Avellaneda
(1837–1885)
12. lokakuuta 1874 – 12. lokakuuta 1880 Kansallinenpuolue
9. Alejo Julio Argentino Roca.JPG Julio Argentino Roca
(1843–1914)
12. lokakuuta 1880 – 12. lokakuuta 1886 Kansallisen autonomian puolue
10. Juarez celman president.jpg Miguel Juárez Celman
(1844–1909)
12. lokakuuta 1886 – 6. elokuuta 1890 Kansallisen autonomian puolue
11. Retrato de Carlos Pellegrini.jpg Carlos Pellegrini
(1846–1906)
6 .elokuuta 1890 – 12. lokakuuta 1892 Kansallisen autonomian puolue
12. LSaenzpeña.jpg Luis Sáenz Peña
(1822–1907)
12. lokakuuta 1892 – 22. tammikuuta 1895 (erosi virasta) Kansallisen autonomian puolue
13. JEUriburu.jpg José Evaristo Uriburu
(1831–1914)
22. tammikuuta 1895 – 12. lokakuuta 1898 Kansallisen autonomian puolue
14. Julio A. Roca (Pérez, s.f.).jpg Julio Argentino Roca
(1843–1914)
12. lokakuuta 1898 – 12. lokakuuta 1904 Kansallisen autonomian puolue
15. Manuelquintana2.jpg Manuel Quintana
(1835–1906)
12. lokakuuta 1904 – 25. tammikuuta 1906 Kansallisen autonomian puolue
16. Alcorta.jpg José Figueroa Alcorta
(1860–1931)
25. tammikuuta 1906 – 12. lokakuuta 1910 Kansallisen autonomian puolue
17. Roque Sáenz Peña01.JPG Roque Sáenz Peña
(1851–1914)
12. lokakuuta 1910 – 9. elokuuta 1914 Kansallisen autonomian puolue
18. Victorino de la Plaza.JPG Victorino de la Plaza
(1840–1919)
9. elokuuta 1914 – 12. lokakuuta 1916 Kansallisen autonomian puolue
19. Foto yrigoyen - presidente -presidenciagovar.jpg Hipólito Yrigoyen
(1852–1933)
12. lokakuuta 1916 – 12. lokakuuta 1922 Radikaalipuolue
20. MTAlvear-1922.jpg Marcelo Torcuato de Alvear
(1868–1942)
12. lokakuuta 1922 – 12. lokakuuta 1928 Radikaalipuolue
21. Yrigoyen en ventanilla del ferrocarril viaje a Santa Fe campaña electoral de 1926..jpg Hipólito Yrigoyen
(1852–1933)
12. lokakuuta 1928- 6. syyskuuta 1930 Radikaalipuolue
22. Presidente de facto José Félix Uriburu.JPG José Félix Uriburu
(1868–1932)
6. syyskuuta 1930 – 20. helmikuuta 1932 sotilasjuntta
23. Agustín P. Justo.jpg Agustín Pedro Justo
(1876–1943)
20. helmikuuta 1932 – 20. helmikuuta 1938 Concordancia-puolue
24. Robertomortiz.jpg Roberto María Ortiz
(1886–1942)
20. helmikuuta 1938 – 27. kesäkuuta 1942 Concordancia-puolue
25. Ramoncastillo.jpg Ramón Castillo
(1873–1944)
27. kesäkuuta 1942 – 4. kesäkuuta 1943 Kansallinen demokraattipuolue - Concordancia-puolue
26. Gral. Arturo Rawson.jpg Arturo Rawson
(1885–1952)
4. kesäkuuta 1943 – 7. kesäkuuta 1943 sotilasjuntta
27. Pedro-p-ramirez.jpg Pedro Pablo Ramírez
(1884–1962)
7. kesäkuuta 1943 – 9. maaliskuuta 1944 sotilasjuntta
28. Farrel.jpg Edelmiro Julián Farrell
(1887–1980)
11. maaliskuuta 1944 – 4. kesäkuuta 1946 sotilasjuntta
29. Juan Peron con banda de presidente.jpg Juan Perón
(1895–1974)
4. kesäkuuta 1946 – 20. syyskuuta 1955 Työväenpuolue
Partido Justicialista
30. GralEduardoLonardi.jpg Eduardo Lonardi
(1896–1956)
23. syyskuuta 1955 – 13. marraskuuta 1955 sotilasjuntta
31. PEAramburu.jpg Pedro Eugenio Aramburu
(1903–1970)
13. marraskuuta 1955 – 1. toukokuuta 1958 sotilasjuntta
32. Arturo Frondizi.jpg Arturo Frondizi
(1908–1995)
1. toukokuuta 1958 – 29. maaliskuuta 1962 Radikaalipuolue
33. Jose Maria Guido icono.JPG José María Guido
(1910–1975)
29. maaliskuuta 1962 – 12. lokakuuta 1963 Radikaalipuolue
34. Illia banda presidencial.jpg Arturo Umberto Illia
(1900–1983)
12. lokakuuta 1963 – 28. kesäkuuta 1966 Radikaalipuolue
35. Saludo militar de Onganía.jpg Juan Carlos Onganía
(1914–1995)
29. kesäkuuta 1966 – 8. kesäkuuta 1970 sotilasjuntta
36. Levingston de civil.jpg Roberto M. Levingston
(1920–2015)
8. kesäkuuta 1970 – 23. toukokuuta 1971 sotilasjuntta
37. Alejandro Agustín Lanusse.jpg Alejandro A. Lanusse
(1918–1996)
26. toukokuuta 1971 – 25. toukokuuta 1973 sotilasjuntta
38. Museo del Bicentenario - Afiche "Lealtad".jpg Héctor José Cámpora
(1909–1980)
25. toukokuuta 1973 – 13. heinäkuuta 1973 Partido Justicialista
39. RaulLastiri.jpg Raúl Alberto Lastiri
(1915–1978)
13. heinäkuuta 1973 – 12. lokakuuta 1973 Partido Justicialista
40. Perón de traje (1973).jpg Juan Domingo Perón
(1895–1974)
12. lokakuuta 1973 – 1. heinäkuuta 1974 Partido Justicialista
41. Isabelita ícono.jpg Isabel Martínez de Perón
(s. 1931)
1. heinäkuuta 1974 – 24. maaliskuuta 1976 Partido Justicialista
42. Tte.Gral. (R) J. Videla.jpg Jorge Rafael Videla
(1925–2013)
29. maaliskuuta 1976 – 29. maaliskuuta 1981 sotilasjuntta
43. Roberto Viola con banda presidencial.jpg Roberto Eduardo Viola
(1924–1994)
29. maaliskuuta 1981 – 12. joulukuuta 1981 sotilasjuntta
44. Galtieri.jpg Leopoldo Galtieri
(1926–2003)
22. joulukuuta 1981 – 17. kesäkuuta 1982 sotilasjuntta
45. Reynaldo Bignone-2.jpg Reynaldo Bignone
(1928–2018)
1. heinäkuuta 1982 – 10. joulukuuta 1983 sotilasjuntta
46. Argentina.RaulAlfonsin.01.jpg Raúl Alfonsín
(1927–2009)
10. joulukuuta 1983 – 8. heinäkuuta 1989 Radikaalipuolue
47. Menem con banda presidencial.jpg Carlos Menem
(s. 1930)
8. heinäkuuta 1989 – 10. joulukuuta 1999 Partido Justicialista
48. Fernando de la Rúa con bastón y banda de presidente.jpg Fernando de la Rúa
(1937–2019)
10. joulukuuta 1999 – 20. joulukuuta 2001 Radikaalipuolue
49. Adolfo Rodríguez Saá con banda presidencial.jpg Adolfo Rodríguez Saá
(s. 1947)
22. joulukuuta 2001 – 30. joulukuuta 2001 (erosi) Partido Justicialista
50. Eduardo duhalde presidente.jpg Eduardo Duhalde
(s. 1941)
2. tammikuuta 2002 – 25. toukokuuta 2003 Partido Justicialista
51. Néstor Kirchner - 20050402 - Regimiento de Patricios (Argentina).jpg Néstor Kirchner
(1950–2010)
25. toukokuuta 2003 – 10. joulukuuta 2007 Partido Justicialista
52. Presidente Cristina Fernández de Kirchner.jpg Cristina Fernández de Kirchner
(s. 1953)
10. joulukuuta 2007 – 10. joulukuuta 2015 Partido Justicialista
53. Presidente Macri en el Sillon de Rivadavia (cropped).jpg Mauricio Macri
(s. 1959)
10. joulukuuta 2015 – vallassa Propuesta Republicana