Luettelo Argentiinan presidenteistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Argentiinan presidenteistä. Luettelo alkaa vuodesta 1826.

Luettelo Argentiinan presidenteistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Presidentti
(synytynyt-kuollut)
Virassa Puolue
1 Bernardino Rivadavia 2.jpg Bernardino Rivadavia
(1780–1845)
8. helmikuuta 1826-7. heinäkuuta 1827 Yhtenäisyydenpuolue
2. Vicente Lopez 1860.jpg Vicente López y Planes
(1785–1856)
7. heinäkuuta 1827-18. elokuuta 1827 sitoutumaton
3 Urquiza.jpg Justo José de Urquiza
(1801–1870)
5. maaliskuuta 1854-5. maaliskuuta 1860 Federalistipuolue
4 Santiago Derqui 1860.JPG Santiago Derqui
(1809–1867)
5. maaliskuuta 1860-4. marraskuuta 1861 Federalistipuolue
5 JEPedernera.jpg Juan Esteban Pedernera
(1796–1886)
4. marraskuuta 1861- 12. joulukuuta 1861 sitoutumaton
6 Bartolomé Mitre.jpg Bartolomé Mitre
(1821–1906)
12. joulukuuta 1861- 12. lokakuuta 1868 Liberaalipuolue
7 Domingo Faustino Sarmiento 6.jpg Domingo Faustino Sarmiento
(1811–1888)
12. lokakuuta 1868- 12. lokakuuta 1874 sitoutumaton
8 Nicolás Avellaneda.JPG Nicolás Avellaneda
(1837–1885)
12. lokakuuta 1874-12. lokakuuta 1880 Kansallinenpuolue
9 Alejo Julio Argentino Roca.JPG Julio Argentino Roca
(1843–1914)
12. lokakuuta 1880- 12. lokakuuta 1886 Kansallisen autonomian puolue
10 Juarez celman president.jpg Miguel Juárez Celman
(1844–1909)
12. lokakuuta 1886-6 .elokuuta 1890 Kansallisen autonomian puolue
11 Retrato de Carlos Pellegrini.jpg Carlos Pellegrini
(1846–1906)
6 .elokuuta 1890- 12. lokakuuta 1892 Kansallisen autonomian puolue
12 LSaenzpeña.jpg Luis Sáenz Peña
(1822–1907)
12. lokakuuta 1892- 22. tammikuuta 1895 (erosi virasta) Kansallisen autonomian puolue
13 JEUriburu.jpg José Evaristo Uriburu
(1831–1914)
22. tammikuuta 1895- 12. lokakuuta 1898 Kansallisen autonomian puolue
14 Julio A. Roca (Pérez, s.f.).jpg Julio Argentino Roca
(1843–1914)
12. lokakuuta 1898-12. lokakuuta 1904 Kansallisen autonomian puolue
15 Manuelquintana2.jpg Manuel Quintana
(1835–1906)
12. lokakuuta 1904- 25. tammikuuta 1906 Kansallisen autonomian puolue
16 Alcorta.jpg José Figueroa Alcorta
(1860–1931)
25. tammikuuta 1906- 12. lokakuuta 1910 Kansallisen autonomian puolue
17 Roque Sáenz Peña01.JPG Roque Sáenz Peña
(1851–1914)
12. lokakuuta 1910- 9. elokuuta 1914 Kansallisen autonomian puolue
18 Victorino de la Plaza.JPG Victorino de la Plaza
(1840–1919)
9. elokuuta 1914-12. lokakuuta 1916 Kansallisen autonomian puolue
19 Foto yrigoyen - presidente -presidenciagovar.jpg Hipólito Yrigoyen
(1852–1933)
12. lokakuuta 1916- 12. lokakuuta 1922 Radikaalipuolue
20 MTAlvear-1922.jpg Marcelo Torcuato de Alvear
(1868–1942)
12. lokakuuta 1922-12. lokakuuta 1928 Radikaalipuolue
21 Yrigoyen en ventanilla del ferrocarril viaje a Santa Fe campaña electoral de 1926..jpg Hipólito Yrigoyen
(1852–1933)
12. lokakuuta 1928- 6. syyskuuta 1930 Radikaalipuolue
22 Presidente de facto José Félix Uriburu.JPG José Félix Uriburu
(1868–1932)
6. syyskuuta 1930- 20. helmikuuta 1932 sotilasjuntta
23 Agustín P. Justo.jpg Agustín Pedro Justo
(1876–1943)
20. helmikuuta 1932-20. helmikuuta 1938 Concordancia-puolue
24 Robertomortiz.jpg Roberto María Ortiz
(1886–1942)
20. helmikuuta 1938- 27. kesäkuuta 1942 Concordancia-puolue
25 Ramoncastillo.jpg Ramón Castillo
(1873–1944)
27. kesäkuuta 1942- 4. kesäkuuta 1943 Kansallinen demokraattipuolue - Concordancia-puolue
26 Gral. Arturo Rawson.jpg Arturo Rawson
(1885–1952)
4. kesäkuuta 1943- 7. kesäkuuta 1943 sotilasjuntta
27 Pedro-p-ramirez.jpg Pedro Pablo Ramírez
(1884–1962)
7. kesäkuuta 1943-9. maaliskuuta 1944 sotilasjuntta
28 Farrel.jpg Edelmiro Julián Farrell
(1887–1980)
11. maaliskuuta 1944-4. kesäkuuta 1946 sotilasjuntta
29 Juan Peron con banda de presidente.jpg Juan Perón
(1895–1974)
4. kesäkuuta 1946- 20. syyskuuta 1955 Työväenpuolue
Partido Justicialista
30 GralEduardoLonardi.jpg Eduardo Lonardi
(1896–1956)
23. syyskuuta 1955- 13. marraskuuta 1955 sotilasjuntta
31 PEAramburu.jpg Pedro Eugenio Aramburu
(1903–1970)
13. marraskuuta 1955- 1. toukokuuta 1958 sotilasjuntta
32 Arturo Frondizi.jpg Arturo Frondizi
(1908–1995)
1. toukokuuta 1958- 29. maaliskuuta 1962 Radikaalipuolue
33 Jose Maria Guido icono.JPG José María Guido
(1910–1975)
29. maaliskuuta 1962- 12. lokakuuta 1963 Radikaalipuolue
34 Illia banda presidencial.jpg Arturo Umberto Illia
(1900–1983)
12. lokakuuta 1963- 28. kesäkuuta 1966 Radikaalipuolue
35 Saludo militar de Onganía.jpg Juan Carlos Onganía
(1914–1995)
29. kesäkuuta 1966- 8. kesäkuuta 1970 sotilasjuntta
36 Levingston de civil.jpg Roberto M. Levingston
(s. 1920)
8. kesäkuuta 1970- 23. toukokuuta 1971 sotilasjuntta
37 Alejandro Agustín Lanusse.jpg Alejandro A. Lanusse
(1918–1996)
26. toukokuuta 1971- 25. toukokuuta 1973 sotilasjuntta
38 Museo del Bicentenario - Afiche "Lealtad".jpg Héctor José Cámpora
(1909–1980)
25. toukokuuta 1973- 13. heinäkuuta 1973 Partido Justicialista
39 RaulLastiri.jpg Raúl Alberto Lastiri
(1915–1978)
13. heinäkuuta 1973- 12. lokakuuta 1973 Partido Justicialista
40 Perón de traje (1973).jpg Juan Domingo Perón
(1895–1974)
12. lokakuuta 1973- 1. heinäkuuta 1974 Partido Justicialista
41 Isabelita ícono.jpg Isabel Martínez de Perón
(s. 1931)
1. heinäkuuta 1974- 24. maaliskuuta 1976 Partido Justicialista
42 Tte.Gral. (R) J. Videla.jpg Jorge Rafael Videla
(1925–2013)
29. maaliskuuta 1976-29. maaliskuuta 1981 sotilasjuntta
43 Roberto Viola con banda presidencial.jpg Roberto Eduardo Viola
(1924–1994)
29. maaliskuuta 1981- 12. joulukuuta 1981 sotilasjuntta
44 Galtieri.jpg Leopoldo Galtieri
(1926–2003)
22. joulukuuta 1981- 17. kesäkuuta 1982 sotilasjuntta
45 Reynaldo Bignone-2.jpg Reynaldo Bignone
(1928–2018)
1. heinäkuuta 1982- 10. joulukuuta 1983 sotilasjuntta
46 Argentina.RaulAlfonsin.01.jpg Raúl Alfonsín
(1927–2009)
10. joulukuuta 1983- 8. heinäkuuta 1989 Radikaalipuolue
47 Menem con banda presidencial.jpg Carlos Menem
(s. 1930)
8. heinäkuuta 1989-10. joulukuuta 1999 Partido Justicialista
48 Fernando de la Rúa con bastón y banda de presidente.jpg Fernando de la Rúa
(s. 1937)
10. joulukuuta 1999- 20. joulukuuta 2001 Radikaalipuolue
49 Adolfo Rodríguez Saá con banda presidencial.jpg Adolfo Rodríguez Saá
(s. 1947)
22. joulukuuta 2001- 30. joulukuuta 2001 (erosi) Partido Justicialista
50 Eduardo duhalde presidente.jpg Eduardo Duhalde
(s. 1941)
2. tammikuuta 2002- 25. toukokuuta 2003 Partido Justicialista
51 Néstor Kirchner - 20050402 - Regimiento de Patricios (Argentina).jpg Néstor Kirchner
(1950–2010)
25. toukokuuta 2003- 10. joulukuuta 2007 Partido Justicialista
52 Presidente Cristina Fernández de Kirchner.jpg Cristina Fernández de Kirchner
(s. 1953)
10. joulukuuta 2007-10. joulukuuta 2015 Partido Justicialista
53 Presidente Macri en el Sillon de Rivadavia (cropped).jpg Mauricio Macri
(s. 1959)
10. joulukuuta 2015-vallassa Propuesta Republicana