Lou Albano

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lou Albano
Lou Albano vuonna 2009.
Lou Albano vuonna 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt29. heinäkuuta 1933[1]
Rooma, Italia[1]
Kuollut14. lokakuuta 2009 (76 vuotta)
Carmel, New York
Kansalaisuus Italia italialainen
Ammatti showpainija, manageri, näyttelijä
Puoliso Geri Albano
Muut tiedot
Lempinimet Captain Lou Albano

Louis Vincent ”Lou” Albano (29. heinäkuuta 193314. lokakuuta 2009) oli italialaissyntyinen showpainija, manageri ja näyttelijä. Usein hänestä puhuttaessa käytetään lisänimeä ”Captain”. Albanon tavaramerkkejä olivat avonainen havaijipaita, rujo parta ja kumiset korvakorut.

Lou Albanon ura painibisneksessä kesti 43 vuotta. Painimisen lisäksi hänet muistetaan monien tähtien managerina. Häntä on monessa yhteydessä kuvailtu yhdeksi showpainin värikkäimmistä tähdistä. WWE Hall of Fameen hänet valittiin vuonna 1996.

Albano on myös näytellyt. Brian De Palman elokuvassa Wise Guys (1986) hänellä oli pieni rooli gangsteri Frank ”The Fixer” Acavanona. 1980-luvulla hän esiintyi kahdessa Cyndi Lauperin musiikkivideossa: ”Girls Just Want to Have Fun” (Lauperin isä) ja ”The Goonies 'R' Good Enough” (autoasentaja). Lisäksi hän näytteli Super Mariota televisiosarjassa The Super Mario Bros. Super Show!. Kyseisessä ohjelmassa hän toimi sekä Marion äänenä kymmenminuuttisessa piirretyssä että Marion livenäyttelijänä ”oikeissa” kohtauksissa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albano syntyi nelilapsiseen perheeseen. Hänen kaikki sisaruksensa, Vincent, George, Eleanor ja Carl, ovat opettajia.

1990-luvulla Albanon terveys heikkeni ja hän laihtui huomattavasti. Vuonna 2005 hän sai sydänkohtauksen mutta toipui tästä. Hän kuoli neljä vuotta myöhemmin nukkuessaan. Suremaan jäivät vaimo Geri, neljä lasta ja neljätoista lapsenlasta. Hänet on haudattu Rose Hillin hautausmaalle Putnamiin, New Yorkiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Wrestler profiles Online World of Wrestling. Viitattu 16.8.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]