Looptroop Rockers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Looptroop Rockers
Looptroop Rockers Saksassa vuonna 2008.
Looptroop Rockers Saksassa vuonna 2008.
Tiedot
Toiminnassa 1992
Tyylilaji hip hop
Kotipaikka Västerås, Ruotsi
Laulukieli englanti
Jäsenet

PromoeMC
Supreme, MC
CosM.I.C, MC
EmbeeDJ, tuottaja

Levy-yhtiö

David Vs Goliath
Burning Heart Records
Bad Taste Records

Aiheesta muualla
www.looptrooprockers.com

Looptroop Rockers (aikaisemmin Looptroop) on Västeråsissa vuonna 1992 perustettu[1] ruotsalainen, englannin kielellä esiintyvä, hip hop -yhtye. Yhtyeeseen kuuluvat MC:t Promoe, Supreme ja CosM.I.C sekä DJ/tuottaja Embee. Yhtyeen sanoitukset ovat kantaa-ottavia ja käsittelevät usein yhteiskunnallisesti arkoja asioita, kuten pääministerin murhaa ("Jag sköt Palme") tai poliisisurmia ("Ring Snuten").

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1991-1996[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Looptroop Rockersin juuret sijoittuvat vuoteen vuoteen 1991, jolloin Promoe ja Embee tapasivat koulussa Västeråsissa. Yhtyeeseen liittyi myöhemmin myös CosM.I.C ja se aloitti toimintansa virallisesti vuonna 1992 nimellä Looptroop.[2] Yhtyeen ensimmäinen julkaisu oli vuonna 1993 julkaistu Superstars -niminen kasettimuodossa julkaistu EP. Seuraava julkaisu oli Threesicksteez -EP, joka julkaistiin vuonna 1995. Vuonna 1996 yhtye julkaisi kolmannen kasetti EP:nsä From the Wax Cabinet. Samana vuonna Looptroopin kanssa ahkerasti yhteistyötä tehneestä rap-artisti Supremesta tuli pysyvä osa yhtyettä.

1998-2005[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1998 Looptroop perusti oman levy-yhtiön nimeltä David Vs. Goliath (DVSG). Yhtyeen debyyttialbumi Modern Day City Symphony julkaistiin tämän levy-yhtiön kautta vuonna 2000.[3] Albumia myytiin hyvin, vaikka media rajoitti sitä. Albumilta julkaistiin singlenä kappale "Long Arm of the Law". Kappale arvostelee ruotsalaisia poliisivoimia ja se on samalla Looptroopin tunnetuimpia kappaleita. Vuonna 2001 yhtyeen jäsen Promoe julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Government Music. Seuraavana vuonna julkaistiin puolestaan Looptroopin toinen studioalbumi The Struggle Continues. Vuonna 2004 oli puolestaan Embeen vuoro sooloilla, kun hän julkaisi oman sooloalbuminsa Tellings From Solitaria. Albumi sai hyvän vastaanoton kriitikoilta ja se onnistui voittamaan ruotsalaisen Grammy-palkintoa vastaavan Grammis-palkinnon. Looptroop julkaisi kolmannen Fort Europa -nimisen studioalbuminsa vuonna 2005. Albumin nimikkokappale "Fort Europa" ottaa kantaa Ruotsin pakolaispolitiikkaan.

2007-[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helmikuussa 2007 CosM.I.C ilmoitti jättävänsä yhtyeen toistaiseksi ja keskittyvänsä perhe-elämäänsä. Hän oli kuitenkin vielä osallisena yhtyeen Good Things -albumin kahdella kappaleella. CosM.I.C:in lähdön jälkeen yhtye muutti nimensä Looptroopista Looptroop Rockersiksi.

Looptroop Rockersin kaiken kaikkiaan viides studioalbumi Professional Dreamers julkaistiin 9. maaliskuuta 2011. Myös yhtyeestä eronnut CosM.I.C liittyi yhtyeeseen uudelleen ja osallistui uuden albumin tekoon.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Looptroop esiintymässä Malmöfastivalenissa vuonna 2008.

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Looptroop Rockers.