Lonely Planet

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lonely Planet (ennen heinäkuuta 2009 Lonely Planet Publications), usein käytetään lyhyessä muodossa LP, on maailman suurin matkaopaskirjoja ja digitaalisia sisältöjä julkaiseva yritys. Lonely Planetin omistaa BBC Worldwide, joka osti 75 prosentin osuuden yhtiöstä 2007 ja loputkin helmikuussa 2011 yhtiön perustajilta, australialaisilta Maureen ja Tony Wheeleriltä.

Lonely Planetin ensimmäinen opaskirja Across Asia on the Cheap julkaistiin vuonna 1973. Sen kirjoista tuli nopeasti erittäin suosittuja reppumatkailijoiden ja muiden pienellä budjetilla matkustavien keskuudessa.

Lonely Planet julkaisee noin 650 erilaista kirjaa 118 maasta vuosimyynnin ollessa noin kuusi miljoonaa kappaletta (2004). Yhtiöllä on myös TV-tuotantoyhtiö Lonely Planet Television ja sen päämaja on Melbournessa, Australiassa.

Brittiläinen Pilot Productionsin tuottama vuonna 1994 alkanut matkailuohjelmasarja tunnettiin aluksi nimellä Lonely Planet (nykyään sitä lähetetään USA:ssa nimellä Globe Trekker ja muualla Pilot Guides). Suomessa sarjaa on esitetty nimellä Matkapassi.

Vuonna 2009 Lonely Planet alkoi julkaista kuukausittain matkailulehteä Lonely Planet Magazine.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.