Lonely Planet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lonely Planet
Lonely Planet.svg
Perustettu 1972
Perustaja Tony Wheeler
Maureen Wheeler
Toimitusjohtaja Daniel Houghton
Puheenjohtaja Naveen Seshadri
Kotipaikka Melbourne, Australia
Henkilöstö 400 työntekijää, 200 kirjoittajaa[1]
Emoyhtiö NC2 Media
Kotisivu lonelyplanet.com

Lonely Planet (ennen heinäkuuta 2009 Lonely Planet Publications) on maailman suurin matkaopaskirjoja ja digitaalisia sisältöjä julkaiseva yritys. Vuoteen 2013 asti Lonely Planetin omisti BBC Worldwide, joka osti yhtiön kahdessa osassa sen perustajilta Maureen ja Tony Wheeleriltä vuonna 2007 ja 2011. Vuonna 2013 yhtiö siirtyi Brad Kelleyn NC2 Median omistukseen.[1][2]

Lonely Planetin ensimmäinen opaskirja Across Asia on the Cheap julkaistiin vuonna 1973. Sen kirjoista tuli nopeasti erittäin suosittuja reppumatkailijoiden ja muiden pienellä budjetilla matkustavien keskuudessa.

Lonely Planet julkaisee noin 650 erilaista kirjaa 118 maasta vuosimyynnin ollessa noin kuusi miljoonaa kappaletta (2004). Yhtiöllä on myös TV-tuotantoyhtiö Lonely Planet Television, ja sen päämaja on Melbournessa, Australiassa.

Brittiläinen Pilot Productionsin tuottama, vuonna 1994 alkanut matkailuohjelmasarja tunnettiin aluksi nimellä Lonely Planet (nykyään sitä lähetetään USA:ssa nimellä Globe Trekker ja muualla Pilot Guides). Suomessa sarjaa on esitetty nimellä Matkapassi.

Vuonna 2009 Lonely Planet alkoi julkaista kuukausittain matkailulehteä Lonely Planet Magazine.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Lonelyplanet.com, about us lonelyplanet.com. Viitattu 31.3.2016. (englanniksi)
  2. skift.com, BBC selling Lonely Planet to Kentucky cigarette billionaire Brad Kelley skift.com. Viitattu 31.3.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.