Koordinaatit: 37.802°N, 122.419°W

Lombard Street

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lombard Streetin mutkia.
Vasemmalla jalkakäytävä.
Lombard Street Coit Towerista nähtynä

Lombard Street on katu San Franciscon kaupungissa Yhdysvalloissa.

Lombard Street on itä–länsi-suunnassa kulkeva katu, jonka toinen pää on Presidiossa ja toinen pää Embarcaderolla. Katu kulkee Cow Hollow:n, Russian Hillin ja Telegraph Hillin alueiden läpi ja on noin kahdentoista korttelin matkalla osa U.S. Route 101 -tietä.

Lombard Street tunnetaan parhaiten kadun kiemuraisesta osasta, joka kulkee Russian Hillin kaupunginosassa Hyde Streetin ja Leavenworth Streetin välissä. Noin neljänsadan metrin katuosuus on turistinähtävyys, joka koostuu kahdeksasta peräkkäisestä neulansilmämutkasta. Kadun mutkaisen osan varrella on kukkaistutuksia.

Neulansilmämutkat keksi kiinteistönhaltija Carl Henry ja ne toteutettiin Lombard Streetille vuonna 1923. Katu sijaitsee osittain rinteessä, jonka nousukulma on 27%, joten 1920-luvun autojen oli miltei mahdotonta nousta katua suoraan ylös. Katu oli myös vaarallinen jalankulkijoille. Nykyään jalankulkijoille on kaitein varustetut portaat molemmin puolin katua.

Neulansilmämutkien kohdalla ajoneuvojen nopeusrajoitus on edelleen alle 10 km/h (5 mailia/h). Mutkien kohdalla Lombard Street on yksisuuntainen, liikenne etenee itään (alamäkeen) ja katu on päällystetty tiiliskivillä.

Tämä liikenteeseen ja liikennevälineisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.