Lisa-Marie Koroll

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lisa-Marie Koroll
Henkilötiedot
Koko nimi Lisa Marie Koroll
Syntynyt26. joulukuuta 1997 (ikä 26)
Eisenach, Saksa
Ammatti näyttelijä, malli, laulaja, kirjailija
Näyttelijä
Aktiivisena 2005–
Aiheesta muualla
IMDb

Lisa-Marie Koroll (s. 26. joulukuuta 1997 Eisenach, Saksa) on saksalainen näyttelijä, malli, laulaja ja kirjailija. Hän tuli tunnetuksi vuoden 2014 elokuvasarjasta Bibi ja Tina. Koroll näyttelee päärooleissa yhdessä laulaja Lina Larissa Strahlin kanssa. Koroll esittää Tina Martinia.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisa-Marie Koroll debytoi vuonna 2005 lapsinäyttelijänä televisiosarjassa Familie Dr. Kleist, jossa hänet nähtiin Clara Hoferin roolissa toisesta yhdeksänteen ja viimeiseen tuotantokauteen. Kesällä 2013 hänet otettiin Tina Martinin nimirooliin radionäytelmäsarjan Bibi ja Tina elokuvasovituksissa. Hän esiintyi ensimmäisessä elokuvassaan Tina Martinin roolissa elokuvassa Bibi ja Tina. Sen ohjasi Detlev Buck ja se julkaistiin 6. maaliskuuta 2014.

Hän näytteli jatkuvasti Tinan roolia kaikissa kolmessa sarjan elokuvassa. Koroll kävi Albert-Schweitzer-Gymnasiumia Ruhlassa ja suoritti Abiturinsa siellä vuonna 2016. Koroll ei ole rajoittunut näyttelemiseen, hän on myös kirjailija. Hänen ensimmäinen kirjansa (saksa: Lass Konfetti für dich regnen: Sei glücklich, nicht perfekt) julkaistiin vuonna 2017.

Vuonna 2019 hänet otettiin päärooliin RTL Zwei -televisiosarjassa We are now ja elokuvassa Misfit ja Abikalypse. Vuonna 2015 hänelle myönnettiin "Bunte New Faces Award" roolista elokuvassa Bibi ja Tina.