Levi LaVallee

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Yhdysvallat
Moottorikelkkailu
Winter X Games
Kultaa Kultaa 2004 Aspen HillCross
Kultaa Kultaa 2008 Aspen Freestyle
Kultaa Kultaa 2008 Aspen Speed & Style
Kultaa Kultaa 2010 Aspen Knock Out
Hopeaa Hopeaa 2009 Aspen Speed & Style
Hopeaa Hopeaa 2009 Aspen Paras temppu
Pronssia Pronssia 2010 Aspen Paras temppu

Levi LaVallee (s. 31. elokuuta 1982)lähde? on yhdysvaltalainen moottorikelkkakilpailija. Hän on voittanut Winter X Gamesissa kultaa neljässä eri lajissa.

LaVallee voitti vuonna 2004 Winter X Games -kultaa hillcrossissa. Aspenissa 2008 LaVallee voitti kultaa Speed & Stylessa.

Vuoden 2009 X Gamesissä LaVallee sijoittui toiseksi yritettyään ensimmäisenä tuplabackflippiä moottorikelkalla. Hänen silloinen hyppynsä oli korkeimmillaan n. 15 metrissä, joka on monta metriä korkeammalla kuin missä Travis Pastrana käy tehdessään tuplabackflipin motocrosspyörällä. LaVallee ei kuitenkaan onnistunut tempussa täysin, sillä hänen hyppynsä oli liian pitkä ja hän laskeutui tasaiselle eikä lähes kymmenen metriä taempana olleeseen alastulorinteeseen. LaVallee selvisi alastulossa vammoitta, vaikka lensi pois kelkan päältä. LaVallee on sanonut, ettei yritä temppua toista kertaa.

LaVallee hyppäsi moottorikelkalla pituuden maailmanennätyksen valmistautuessaan vuoden 2010 Red Bull New Year: No Limits -tapahtumaan. Hypyn pituus oli 110 metriä. Hyppy tehtiin Californiassa. Tämän jälkeen hän loukkaantui harjoituksissaan vakavasti.Vuoden 2011 uudenvuodenyönä LaValleen on tarkoitus hypätä vierekkäin freestyle motocrosskuski Robbie Maddisonin kanssa pituus ennätys rikki samassa Red Bull New Year: No Limits tapahtumassa. [1]


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. RED BULL: NEW YEAR. NO LIMITS. 2010: WORLD RECORD PRACTICE JUMP Red Bull. Viitattu 30.8.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]