Lee Cooper

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lee Cooper on englantilainen farkkumerkki. Lee Cooperia alettiin tehdä myös Suomessa 1970-luvun puolivälissä suomalaisilla malleilla, joten sitä voi kutsua myös suomalaiseksi farkkumerkiksi.

Lee Cooperia teki Suomessa Blueman ja Suomen Lee Cooperit suunnitteli Irja Leimu, joka oli aiemmin ollut suunnittelijana muun muassa Vaaksalla, Kestilällä ja Ruskatexillä.[1] "Peffasta istuu, reisistä svengaa" oli suomalaisten Lee Coopereiden mainoslause, mikä kertoo paljon siitä, millaisiin farkkuihin pyrittiin. Lee Cooper International oli niin tyytyväinen Irja Leimun suunnittelemaan takataskutikkaukseen, että se otti sen farkkuihinsa.[2] Farkkujen, farkkuliivien yms. lisäksi Suomessa suunniteltiin maihari (maihinnousutakki), josta tuli menestys. Iskevän ja värikkään mainoskampanjan avulla Lee Cooper pääsi farkkujen valioluokkaan, jossa olivat 1970-luvulla Bee Gee, Beavers, Falmers, Lee, Mic Mac ja Wrangler.

Lee Coopereita tehdään edelleen Suomessa, nykyään valmistajana on Pohjoismaiden suurin farkkujen valmistaja M.A.S.I Company.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Piippa Lappalainen ja Mirja Almay: Kansakunnan vaatettajat, s. 49. WSOY, 1996. ISBN 978-9510208649.
  2. Lahjoittajatarina: Irja Leimu. Aalto-yliopisto 21.4.2011. (Viitattu 9.6.2014.)
  3. Yritys M.A.S.I Company. Viitattu 30.4.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]