Lasse Wikman

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lasse Wikman oik. Lars Peter Wikman (s. 1961) on suomalainen viestintäyrittäjä ja itseoppinut sanoittaja. Hänellä on tiedottajan ja mainostoimittajan tutkinnot. Lisäksi hän on käynyt musiikkialan valmentajakoulutuksen. Wikman oli Georg Malmsten -säätiön hallituksessa (2008-2016), Elvis ry:n hallituksessa (2009-2011) sekä 1990 –luvulla Satu ry:n hallituksen jäsen sekä Satu ry:n av-jaoston puheenjohtaja. Lisäksi hän on ollut useissa Teoston toimikunnissa (2011- nykyhetki).

Wikman oli 10 vuotta käsipalloseura Sparta if:n toiminnanjohtaja. Käsipalloliitto on myöntänyt hänelle hopeisen ansiomerkin ja Sparta kultaisen. Wikman toimi monta vuotta käsipalloerotuomarina ja pelasi yhden kauden mestaruussarjassa, Arsenalissa.

Wikman on sanoittanut lauluja monelle suomalaiselle iskelmälaulajalle. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä Charles Plogmanin kanssa ja toimi Plogmanin tiedottajana monta vuotta. Wikman on sanoittanut noin 700 laulua. Hän on tehnyt yhteistyötä seuraavien säveltäjien kanssa: Petri Somer, Kai Jämsä, Pertti Haverinen ja Pertti Jalonen. Wikman on huomioitu useilla henkilökohtaisilla kulta- ja platinalevyillä. Hänen sanoittamansa kappale tuli toiseksi Syksyn sävelessä 2000 ja hän on voittanut vuosina 2011 ja 2012 Somero Soikoon -kilpailun yhdessä Petri Somerin kanssa.

Sanoittamisen lisäksi hän on myös tuottanut ja käsikirjoittanut useita televisiosarjoja. Wikman on käsikirjoittanut satoja opetus- ja yritysohjelmia sekä tietoiskuja. Hänen käsikirjoittamansa yritysohjelmat ovat saaneet parikymmentä palkintoa alan suurimmilla festivaaleilla Euroopassa ja Amerikassa. Vuonna 2006 Valitse oikein -ohjelma valittiin Hampurissa festivaalien parhaimmaksi eli se sai Grand Prix -palkinnon. Wikmanin ohjelmia on palkittu myös kotimaisilla festivaaleilla. Lisäksi hän on tehnyt toimittajan ja tiedottajan töitä. Hän opettaa viestintää, yritysvideoiden käsikirjoittamista ja sanoittamista. Hänellä oli oma radio-ohjelma "Sanat on" 2000-luvun alussa yhdessä Timo Turpeisen kanssa Sävelradiossa. Wikmanilla oli oma kolumnipalsta Iskelmä-lehdessä. Hän kirjoittaa säännöllisesti juttuja ammattilehtiin, kuten Selvis ja Muusikko. Hän on vakituinen kolumnisti Pitänjänuutiset -lehdessä. Wikman kirjoitti yhdessä Markku Huovisen kanssa 2016 musiikkinäytelmän Mäntyharjun kesäteatteriin "Tähdet tähtien takana" ja 2017 "Eloa ja kuvaa".


Tunnetuimpia sanoituksia

  • Hento kuiskaus säv: Petri Somer san: Lasse Wikman esit. Suvi Teräsniska
  • Jalat alta säv: Bo Söderholm san: Lasse Wikman esit. Charles Plogman
  • Jos mikään ei riitä säv: Petri Somer san: Lasse Wikman esit. Suvi Teräsniska
  • Tuulikki pidä huivistasi kii säv: Petri Somer san: Lasse Wikman esit. Neljänsuora
  • Olen lähelläsi säv: Petri Somer san: Lasse Wikman esit. Juha Metsäperä
  • Pimeästä valoon säv: Kai Jämsä san: Lasse Wikman esit. Yölintu
  • Huomaan vain sinut säv: Nalle Ahlstedt& Jore Marjaranta san: Marjaranta& Lasse Wikman esit. Jore Marjaranta
  • Ajopuu säv: Petri Somer san: Lasse Wikman esit: Yölintu


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.