Lapp Automaatio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Logo
Kartta

Lapp Automaatio Oy on suomalainen koneenrakennuksen automaatio- ja sähkökomponenttien maahantuoja, joka edustaa useita kansainvälisiä tuotevalmistajia Suomessa. Lapp Automaatio myös markkinoi ja myy kansainvälisesti omaa lämpötila-anturi-tuotevalikoimaansa. Yritys on toiminut Suomen markkinoilla 1920-luvulta alkaen, ja vuonna 2018 Lapp Automaatiossa työskenteli noin 50 henkilöä ja toimipisteitä oli viidellä eri paikkakunnalla Suomessa. Päätoimipaikka on Vantaan Varistossa ja suurvarasto sijaitsee Hyvinkäällä.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapp Automaatio ent. SKS Automaatio kuului osaksi SKS-konsernia. SKS Group ent. S.K.S Suomalainen Osakeyhtiö, on vuonna 1924 perustettu teknisten komponenttien ja laitteiden maahantuoja. SKS Automaatio yhtiöitettiin omaksi yhtiökseen vuonna 1998 silloisesta SKS Tekniikka Oy:stä. Vuonna 2009 SKS Automaatio osti Oy Elteosähkö Ab:n osake-enemmistön.

Osaksi isompaa kokonaisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joulukuussa 2017 SKS Automaatio siirtyi yhdessä SKS Connecton kanssa saksalaisen LAPP Groupin[1] omistukseen. Entinen omistaja, SKS-konserni allekirjoitti 18.12.2017 sopimuksen yrityskaupoista kahden uuden omistajan kanssa[2] Lapp Group[3] on saksalainen perheomisteinen konserni, joka toimittaa kaapeleita, kaapelitarvikkeita ja -järjestelmiä. Tuotevalikoimassa on yli 40 000 tuotetta, jotka valmistetaan pääasiassa yhtiön omissa tuotantolaitoksissa. Konsernissa on 17 tuotantolaitosta ja 40 myyntiorganisaatiota eri puolilla maailmaa. Lapp Groupissa työskentelee noin 3 770 henkilöä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lapp Gruppe. News, 3.3.2018. LAPP Group. Artikkelin verkkoversio. en (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. Konserniuutiset www.sks.fi. Viitattu 7.5.2018.
  3. Lapp Gruppe. Wikipedia, 5.2.2018. Artikkelin verkkoversio. de

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.