Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta LOAS)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö (LOAS)
Perustettu 1974
Kotipaikka Lappeenranta
Johtaja Toiminnanjohtaja Joonas Grönlund
Hallitus Hallituksen puheenjohtaja
Kimmo Jarva
4–9 muuta jäsentä
Säätiön sivut

Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö (LOAS) on vuonna 1974 perustettu säätiö, jonka toiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja rakennuttaa vuokra-asuntoja Lappeenrannan ja lähialueiden oppilaitoksissa (muun muassa Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Saimaan ammattikorkeakoulussa) opiskeleville opiskelijoille.

Säätiön perustivat maaliskuussa 1974 lappeenrantalaiset opiskelijayhteisöt, Lappeenrannan kaupunki ja evankelisluterilaiset seurakunnat, Säätiön ensimmäinen vuokrarakennus valmistui syksyllä 1975. Lappeenrannan Opiskelijatalo Oy liitettiin LOASiin vuonna 1982. Säätiöllä on yli 3 000 asuntopaikkaa eri puolilla Lappeenrantaa pääasiassa lähellä Lappeenrannan keskustaa tai yliopistoa.

Säätiön ylintä päätäntävaltaa käyttää valtuuskunta, johon perustajayhteisöt valitsevat edustajiansa siten, että ylioppilas- ja oppilaskunnilla on yksi edustaja jokaista alkavaa 400 läsnä olevaa opiskelijaa kohden ja Lappeenrannan kaupunki sekä seurakuntayhtymä nimeävät kaksi edustajaa kumpikin. Valtuuskunta nimittää säätiön hallituksen, johon jokaisella perustajayhteisöllä on oikeus valita edustajansa. Opiskelijayhteisöjen yhdistymisten seurauksena näin valitaan viisi hallituksen jäsentä. Lisäksi hallitukseen voidaan valita enintään kaksi asukkaiden ehdottamaa asukasedustajaa ja asiantuntijajäseniä.

Asukkailla on lakisääteinen asukastoimikunta, ja lisäksi taloissa on talonvanhin. Hän on asukas, joka neuvoo, opastaa ja välittää tietoa asuntokohteen ja asuntotoimiston välillä. Hän on LOAS:n toimihenkilö ja asukkaiden luottamusmies.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]