Kymin Koskenpojat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kymin Koskenpoikien hiihtostadionin aluetta Laajakoskella.

Kymin Koskenpojat (KyKP) on kotkalainen urheiluseura, jonka lajivalikoimaan kuuluvat yleisurheilu, hiihto ja ampumahiihto. Seuralla on käytössään Laajakoskella Honkalan yleisurheilukenttä ja Hiihtomaa, jossa on eri pituisia hiihtoratoja, vaihdellen 0,5 kilometristä 5 kilometriin sekä hiihtomaarinne, ampumahiihtostadion ja kuntopiirialue. Hiihtoradoista on valaistu noin 5 km. Kymin Koskenpojat on järjestänyt vuodesta 1980 lähtien eri sarjoissa yhteensä seitsemän kertaa ampumahiihdon SM-kilpailut. Yleisissä sarjoissa seura järjesti ensimmäiset SM-tason kilpailut ampumahiihdossa vuonna 1984 ja hiihdossa vuonna 2006.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kymin Koskenpojat perustettiin huhtikuussa 1917. Yleisurheilu kuului seuran pääurheilumuotoihin alusta lähtien. Vuonna 1919 seura järjesti ensimmäiset hiihtokilpailut tasamaahiihtona Kymijoen jäällä Laajakoskelta Pernooseen ja takaisin. Honkalan yleisurheilukenttä valmistui vuonna 1931 ja sen yhteyteen Seuratalo Honkala vuonna 1949. Ampumahiihto tuli vuonna 1968 mukaan seuran ohjelmaan. Hiihtoratojen rakennustyö alkoi vuonna 1978 ja ampumarata valmistui vuonna 1979.

Seuraa edustaneista urheilijoista tunnetuimpia on korkeushypyn Suomen mestari ja entinen Suomen ennätyksen haltija Juha Porkka.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]