Kymenlaakson kauppakamari

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kymenlaakson kauppakamari on Kymenlaakson alueella toimiva elinkeinoelämän edunvalvonta-, palvelu- ja asiantuntijajärjestö. Kauppakamari tarjoaa vaikuttamiskanavan, koulutusta, kontakteja ja hyödyllistä tietoa yritystoiminnan tueksi. Vuonna 1929 perustetun kauppakamarin toiminnan tavoitteena on Kymenlaakson ja siellä toimivien yritysten vetovoiman kasvattaminen ja kilpailukyvyn vahvistaminen.

Kymenlaakson kauppakamariin kuuluu lähes 600 jäsentä seitsemän kunnan alueella (Etelä-Kymenlaaksossa Kotka, Hamina, Pyhtää, Miehikkälä, Virolahti ja Pohjois-Kymenlaaksossa Kouvola ja Iitti). Kamarin toimintaa johtaa hallitus ja puheenjohtajisto, joka valitaan vuosittain. Vuosittain nimetään myös kahdeksan valiokuntaa, joiden toiminta on keskeinen edunvalvonnan työväline. Kymenlaakson kauppakamarin hallituksen puheenjohtajana toimii Kotkamills Oy:n toimitusjohtaja Tuija Suur-Hamari ja toimitusjohtajana Jouko Lehtoranta.

Kauppakamaritoiminta Suomessa perustuu kauppakamarilakiin ja yritysten vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Suomessa toimii 19 alueellista kauppakamaria ja niiden yhteistyöelin Keskuskauppakamari.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]