Kymenlaakson kauppakamari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kymenlaakson kauppakamari on Kymenlaakson alueella toimiva elinkeinoelämän edunvalvonta-, palvelu- ja asiantuntijajärjestö. Kauppakamari tarjoaa vaikuttamiskanavan, koulutusta, kontakteja ja hyödyllistä tietoa yritystoiminnan tueksi. Vuonna 1929 perustetun kauppakamarin toiminnan tavoitteena on Kymenlaakson ja siellä toimivien yritysten vetovoiman kasvattaminen ja kilpailukyvyn vahvistaminen.

Kymenlaakson kauppakamariin kuuluu noin 550 jäsentä seitsemän kunnan alueella (Etelä-Kymenlaaksossa Kotka, Hamina, Pyhtää, Miehikkälä, Virolahti ja Pohjois-Kymenlaaksossa Kouvola ja Iitti).[1] Kamarin toimintaa johtaa hallitus ja puheenjohtajisto, joka valitaan vuosittain. Vuosittain nimetään myös kahdeksan valiokuntaa, joiden toiminta on keskeinen edunvalvonnan työväline. Kymenlaakson kauppakamarin hallituksen puheenjohtajana toimii Kotkan Energia Oy:n kehitysjohtaja Tuija Suur-Hamari[2] ja toimitusjohtajana Jouko Lehtoranta[3].

Kauppakamaritoiminta Suomessa perustuu kauppakamarilakiin ja yritysten vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Suomessa toimii 19 alueellista kauppakamaria ja niiden yhteistyöelin Keskuskauppakamari.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]