Kurhila-Hillilä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kurhilaa seututie 317:n varrella
Hillilää

Kurhila-Hillilä on Asikkalan Kurhilan ja Hillilän kylien muodostama yhteisö, josta tuli 2000 neljäs Päijät-Hämeen vuoden kylä. Kurhilassa on muun muassa Länsi-Asikkalankoulu, ja muutama maatila sijaitsee Kurhila-Hillilä alueella. Kesäisin Kurhilassa palvelee kyläkahvila Wanha Kevar, jossa elokuisin vietetään myös kylätoria lehmäloton kera. Hillilässä on ympäri vuoden toimiva, elävään musiikkiin ja karaokeen erikoistunut "western saloon"-tyylinen viihderavintola, joka toimii myös yökahvilana. Kurhila-Hillilästä on parin kilometrin matka Vesijärvelle.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurhilan ja Hillilän alueilla on asuttu jo tuhansia vuosia ja tietoa kylistä on jo 1440-luvulta. Nämä kylät olivat tavallisia talonpoikaisryhmäkyliä, jotka muodostuivat nauhamaisesti maantien varteen lähekkäin toisistaan. 1800-luvun alussa taloryhmät harvenivat, sillä taloja siirrettiin kylän laitamille. Viime vuosina tonttien myynti ja omakotiasutus on kasvanut ja lapsiperheitä on muuttanut Kurhila-Hillilän kylälle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Alho, Maila ym. (toim.): Nuijamäeltä Myötämäelle. Kurhilan-Hillilän maamiesseura, Kurhilan-Hillilän maatalousnaiset, 1997. ISBN 952-90-8658-X.
Tämä kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.