Kulttuuricocktail

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kulttuuricocktail on Yleisradion kulttuurijournalismiin keskittynyt toimitus. Kulttuuricocktail julkaisee viikoittaista Kulttuuricocktail Live -ohjelmaa, KC Karemo -podcastia ja verkkoartikkeleita.

Kulttuuricocktailin julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulttuuricocktail Live[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulttuuricocktail aloitti uuden vuorovaikutteisen ohjelman Kulttuuricocktail Live tammikuussa 2021. Kulttuuricocktail on viikoittainen suora tv-ohjelma, joka käsittelee kulttuuriaiheita yhdessä studiovieraiden ja yleisön kanssa. Ohjelman suora lähetys on keskiviikkoisin klo 20.00 Yle TV1:llä ja Yle Areenassa. Ohjelman juontavat ja käsikirjoittavat Iida Rauhalammi ja Paavo Häikiö. Ohjelman tuottaja on Pekka Toikka.

KC Karemo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KC Karemo on Kulttuuricocktailin vuonna 2021 aloitettu podcast-sarja, jota juontaa toimittaja Tuomas Karemo. KC Karemon jokaisessa jaksossa on uusi vieras, ja sarjan juontaja kuvailee podcastin olevan “Suomen huonotuulisin podcast.” KC Karemo -podcast julkaistaan Areenassa.

Verkkoartikkelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulttuuricocktail julkaisee myös kulttuurijournalismiin keskittyviä monimediaisia verkkoartikkeleita.

Kulttuuricocktailin historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulttuuricocktail syntyi vuonna 2015 osana Yleisradion Luovat sisällöt -yksikköä. Vuoteen 2020 saakka se teki kokeilevaa kulttuurijournalismia radioon ja televisioon.[1]

Verkkoon ryhmä tuotti monimuotoisia journalistisia sisältöjä, mm. lyhytvideoita, dokumentteja ja monimediaisia verkkosisältöjä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Maria Blomberg, Ylen KulttuuriCocktail ei halua vakavoitua kulttuurin äärelle, 4.11.20215, viitattu 14.4.2021

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]