Kukostensyrjä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kukostensyrjä on osa Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan Ruununmyllyn kaupunginosaa. Se sijaitsee kaupungin itäpuolella ja Aulangonjärven eteläpäässä. Kukostensyrjä rajoittuu Papinniittyyn, Aulankoon, Hätilään ja osittain Idäpäähänkin. Kukostensyrjän alueella on lähinnä omakoti- ja rivitaloasutusta.

Kukostensyrjän alue, jota yleensä ei voi aivan tarkasti edes määritellä, on osittain yhteneväinen Hätilän vanhan sotilasvirkatalon, Aulangon torpan kanssa. Tämä sotilasvirkataloon kuulunut Aulangon torppa on perustettu 1741, ja se luovutettiin 1917 lastenkodiksi 1800-luvun alkupuolella toimintansa aloittaneelle Hämeenlinnan Rouvasseuralle. Tila ja lastenkodin toiminta siirtyivät vuonna 1936 sisälähetysyhdistykselle, joka sen myöhemmin lakkautti.

Kukostensyrjän palvelutarjonta on melko vähäistä. Lapset käyvät perusopetuksen luokkia 1–6 Ruununmyllyn koulun alueella. Perusopetuksen luokat 7–9 käydään puolestaan Hämeenlinnan yhteiskoulussa. Yhteiskoulussa toimi myös lukio vuoteen 2012, jolloin se lakkautettiin, ja oppilaat siirtyivät joko Kaurialan lukioon tai Hämeenlinnan lyseon lukioon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]