Koottavat huonekalut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Koottu IKEA:n kirjahylly

Koottavat huonekalut ovat tietynlaisia huonekaluja, jotka vaativat asiakkaan kokoonpanoa. Useat huonekalun palat pakataan pahvilaatikkoon, joka sisältää myös ohjeet ja tarvittavat työkalut huonekalun rakentamiseen.

Koottavat huonekalut ovat suosittuja hintatietoisten asiakkaiden keskuudessa.[1] Halvan hintansa lisäksi koottavat huonekalut ovat yleensä helppoja rakentaa ja vaativat vain yksinkertaisten työkalujen käyttöä.

Kauppiaat hyötyvät koottavien huonekalujen myynnistä säästämällä rakentamis- ja säilytyskustannuksissa. Koska huonekaluja ei tarvitse koota tehtaalla, koottavat huonekalut maksavat myös kauppiaalle vähemmän. Näistä syistä koottavien huonekalujen myynti on yksi tehokkaimmista tavoista suorittaa kauppaa.

Koottavat huonekalut on yleensä paketoitu yhteen tai useampaan laatikkoon rakennussarjan muodossa. Rakennussarja voi sisältää levymäisiä osia, metallisia ja muovisia heloja osien kiinnitykseen sekä muita kokoamiseen tarvittavia paloja.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koottavilla huonekaluilla on pitkä historia. The New American Cyclopaedia vuodelta 1859 listasi koottavat huonekalut "amerikkalaiseksi keksinnöksi",[2] vedoten helppoon kuljettamiseen. Vuoden 1878 Yhdysvaltain patentti määrittelee koottavat huonekalut näin: "Keksintö liittyy niiden huonekalujen luokkaan, jotka on rakennettu niin, että sen voi pakata ja kuljettaa osissa ja laittaa yhteen sekä taitavien että taitamattomien ihmisten toimesta."[3]

Käyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koottavia huonekaluja voi käyttää useaan eri käyttötarkoitukseen:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Detailed guide for any DIY Ikea assembly: DO's and DON'Ts for none professional assemblers Flatpackmates.
  2. Ripley, George; Anderson, Charles Anderson (1859). The New American Cyclopaedia: A Popular Dictionary of General Knowledge, Volume 8. New York: Appleton. p. 30. Retrieved 31 August 2016.
  3. Improvement in chairs google.com.