Kona (yritys)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kona on polkupyörävalmistaja, joka on erikoistunut maastopyöriin. Konan valikoimaan kuuluu myös maantiepyöriä, kuten 'Zing Zing', cyclocrosspyöriä, 'Jake the Snake' ja retkeilypyöriä, kuten 'Kona Sutra'.

Jacob "Jake the Snake" Heilbron, Dan Gerhard ja Joe Murray perustivat yrityksen vuonna 1988.

Kona tunnetaan polkupyörävalmistajana kolmesta asiata: ensiksi humoristisesta asenteesta pyöräilykulttuuria kohtaan. Mallinimet, kuten Stinky, Muni Mula, Jake the Snake ja Humuhumu Nukunuku A'Pua'a sekä tajunnanvirtamainen kerronta yrityksen kuvastoissa, on aikaansaanut Konasta "hauskan" polkupyörävalmistajan.

Kona tunnetaan yhtenä ensimmäisistä valmistajista, jotka huomasivat freeride-maastopyöräilyn suosion kasvun. Kona ryhtyikin valmistamaan pyöriä, jotka olivat aiempaa raskaampia ja joissa oli pitkä joustomatka sekä edessä että takana.

Konan täysjoustopyörissä käytetään 4-linkkujärjestelmää, joka voidaan tunnistaa mustan- (ennen vuotta 2005) tai hopeanvärisistä (vuodesta 2006) keinuvarsista, jotka kiinnittyvät rungon pystyputkeen.

Kona toimii yhteistyössä useiden polkupyöräpuistojen kanssa. Esimerkkinä voidaan mainita Whistler Blackcomb Bike Park Whistlerissä, Brittiläisessä Kolumbiassa, jossa ajajat voivat vuokrata Konan valmistaman kustomoidun "Park Bike" -pyörän. Myös Kittilän Levillä on Konan Bike Park.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.