Kipinä-talo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kipinä-talo on marraskuussa 2020 Hyvinkään Hangonsiltaan valmistunut monitoimirakennus, jossa toimivat Hyvinkään lukio ja Hyvinkään opisto.[1] Se sijaitsee osoitteessa Kenkätehtaankatu 1.[2] Lukiotoiminta rakennuksessa alkoi helmikuussa 2021. Talon on suunnitellut arkkitehti Arto Peltokangas ja urakoitsijana toimi Lujatalo oy. Rakennuksessa on kolme kerrosta ja sen julkisivussa on hyödynnetty punatiiltä ja corten-terästä.[3] Talon katolla on aurinkopaneeleja, jotka tuottavat sähköä rakennuksen käyttöön.[4]

Kipinä-talon valmistumisen jälkeen Hyvinkään lukiot, Hyvinkään yhteiskoulun lukio ja Hyvinkään Sveitsin lukio, yhdistyivät ja aloittivat toimintansa samoissa toimitiloissa.

Kipinä-taloa ja viereistä Hangonsillan asuinaluetta palvelee vuonna 2020 valmistunut 300 metriä pitkä Vanhankirkonsilta. Se alkaa Kipinä-talon vierestä ja päättyy Hyvinkään vanhan kirkon viereen, eli se ylittää Kipinä-talon vieressä kulkevan Hanko–Hyvinkää-radan.[5] Läheisyydessä sijaitsee myös jo 1950-luvulla valmistunut Siltakadun silta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]