Kevin Cosgrove

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kevin Michael Cosgrove (6. tammikuuta 1955 New York, New York, Yhdysvallat11. syyskuuta 2001 New York, New York, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen vakuutusjohtaja Aon Corporationissa. Cosgrove sai surmansa syyskuun 11. päivän terroriteoissa. Cosgrove tuli tunnetuksi hätäpuhelusta, jonka hän soitti viimeisillä hetkillään World Trade Centerin etelätornista. Puhelu päättyi, kun torni romahti. Cosgroven viimeiset sanat nousivat otsikoihin ympäri maailmaa. Nauhoitusta käytettiin Zacarias Moussaouin oikeudenkäynnissä, joka on ainoa iskujen rikosoikeudenkäynti.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cosgrove asui perheensä kanssa New Yorkin West Islipissä. Hänen vaimonsa oli opettaja Wendy Cosgrove ja heillä oli kolme lasta.[1]

Terrorihyökkäys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cosgrove oli korvausvaatimusten varatoimitusjohtaja Aon Corporationissa ja yhtiön palopäällikkö. Zacarias Moussaouin oikeudenkäynnin aikana käytetyn nauhoituksen mukaan Cosgrove oli World Trade Centerin etelätornin luoteiskulmassa 105. kerroksessa, josta oli näkymä World Financial Centeriin, soittaessaan 911:een kello 9.54.

Nauhoitteella Cosgrove kertoi soittavansa John Ostarun toimistosta ja olevansa kahden muun henkilön seurassa. Hän mainitsi toisen heistä olevan Doug Cherry. Cosgrove sanoi puhelunvälittäjälle: "Vaimoni luulee minun olevan kunnossa. Soitin ja sanoin olevani poistumassa rakennuksesta ja voivani hyvin ja sitten pam!" Myöhemmin hän sanoi: "Hei. Olemme Financial Centerin yläpuolella. Kolmestaan. Kaksi särkynyttä ikkunaa." Sitten alkoi kuulua rakennuksen sortumisesta aiheutunutta jyrisevää ääntä. Cosgroven kuultiin huutavan peloissaan: "Voi Jumala! Voi—". Puhelu päättyi välittömästi World Trade Centerin etelätornin romahtaessa kello 9.59.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Kevin Cosgrove
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.