Keskustelu wikiprojektista:Palkitsemistoiminnan uudistaminen vuonna 2010

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Yleiset periaatteet[muokkaa wikitekstiä]

Hei Pentti Repo !

Siirsin kommenttisi ohjeen mukaisesti muutosehdotuksen kohdalle. Kopioin alkuperäisen tekstin mahdollisesti muutosta kaipaavat kohdat myös muutosehdotuksen alle. Voitko nyt tehdä tähän kohtaan muutosehdotuksesi ja muuttaa yleisten periaatteiden kohdat mieleiseksesi. Näin päästään itse asiaan, eli vertaamaan alkuperäisiä ehdotuksia sinun muutosehdotuksiisi.

Terv, Tasu 26. huhtikuuta 2010 kello 18.39 (EEST)[vastaa]

Selvä. --Pentti Repo 10. toukokuuta 2010 kello 17.13 (EEST)[vastaa]
Tuo Pentti Repon ajatus ylemmän tason palkintojen jaosta ehdotuksella ja kolmella kannatuksella sopii varmasti otettavaksi käyttöön tuolla palkintoja jakavassa projektissa. Täytyy pitää asia mielessä. --Tasu 7. toukokuuta 2010 kello 10.47 (EEST)[vastaa]

Palkinnot ja jakoperusteet[muokkaa wikitekstiä]

Missä ovat pelkästään laatuperusteiset palkinnot? Ensimmäinen raja voisi olla alhaisempi. Esimerkiksi 500 muokkausta tai yksi yli tyngän artikkeli. Toinen raja voisi myös olla alhaisempi. Esimerkiksi 3000 muokkausta tai 5 yli tyngän artikkelia. Lisäksi laatupohjaiset palkinnot voisivat olla erillisiä. Eli yksi palkinto ensimmäisestä yli tyngän artikkelista ja seuraava palkinto vaikka 10 yli tyngän artikkelista. Nykyistä ehdotusta on syytä muokata. --Pentti Repo 10. toukokuuta 2010 kello 17.20 (EEST)[vastaa]

Hei ! Kopioin tekstisi tänne keskustelun pohjaksi.
En ymmärrä tuota aluksi heittämääsi kysymystä, kaikki pidemmälle päässeiden käyttäjien palkinnothan ovat juuri laatuperusteisia. Laatuperusteiset palkinnot ovat tärkeitä, mutta niiden yksiselitteisiä jakoperusteita on vaikea määrittää. Siksi ajattelin, että kaikkien jaettavaksi tarkoitettujen laatupalkintojen perusteeksi sopii selkeästi tuo artikkelin laajuus. Epämääräisemmät laatuperusteet vaativat jakajalta enemmän näkemystä, siksi ne sopivat ryhmän jaettavaksi. Tietysti jos muita laatukriteereitä keksitään, niitä voidaan täällä nyt pohtia.
Mitalien kohdalla olen yhdistänyt määrä- ja laatukriteerit yksinkertaisesti sen takia, ettei erilaisia mitaleita tarvitse kehittää turhaan tuplamäärää. Laatukriteerien saavutettavuus pienemmälinslä vaivalla verrattuna pelkkiin määräkriteereihin korostaa sitä tavoitetta, että tarkoitus on tukea ensi sijassa uusien artikkelien tekemistä verrattuna vain pikkukorjausten tehtailuun.
Eri mitalien jakorajojen määritys on tietysti hieman epämääräisiä, mutta pääasiana on koko ajan ollut, että palkintojen saavuttaminen vaatii kohtuullisesti vaivaa, ja näin palkintojen saamista toivon mukaan arvostetaan. Tarkoitus ei ole kannustaa aivan aloittelevia käyttäjiä, heitä vartenhan on jo olemassa oheinen aloittelijan palkinto.
Toivottavasti myös Zache liittyy tähän keskusteluun, kuulisin mielelläni myös hänen näkemyksiään. Terv, Tasu 11. toukokuuta 2010 kello 11.05 (EEST)[vastaa]
Hmm, aloittelijapalkinto hoitaa kyllä alkuvaiheen tiedottamisen. 1000 muokkauksesta voisi olla myös palkinto paikallaan, suurempia 5000 ja 10000 muokkauksen palkintoja en pidä tarpeellisena. 15000 muokkauksen työnsankari palkinto on sellainen jolla on jo perinnettä ja se tarvitsisi jonkun joka jaksaa jakaa sitä ja tämä voisi huolehtia sen jakamisesta.
Muuten palkitsisin tiukoilla säännöillä lähinnä pidempien kuin tynkä artikkelien tekemisestä. Jos tämä toteutuu, niin esimerkiksi 1 OK tasoinen artikkeli ja 20 OK tasoista artikkelia on palkitsemisen arvoisia asioita jne..
Yksi palkintokategoria voisi olla tehtävälista jonka kohtien tekemisestä aina annetaan pränikkä tai pokaali. Esimerkiksi meillä voisi olla lista hirviöartikkeleista joiden kesyttämisestä annetaan pränikät sen korjaamiseen osallistujille. --Zache 12. toukokuuta 2010 kello 10.20 (EEST)[vastaa]
En missään tapauksessa lähtisi muuttamaan tuota jakoperusteiden ajatusta artikkelin "paremmasta kuin tynkätasosta". Näiden kaikkien jaettavaksi tarkoitettujen mitalien jakooperusteet tulee ollla selkeät ja kenellä tahansa käyttäjällä pitää olla itsenäinen mahdollisuus jakaa mitaleja. Ihan niin kuin olemme jo yhdessä tuossa edellisessä kohdassa ajatuksen hyväksyneet. Muokkausten määrä sekä artikkelien määrä ja parempi kuin tynkätaso on helppo kenen tahansa tarkistaa kunkin käyttäjän muokkaustiedoista, ainakin jos siihen annetaan opastusta. Jos tähän sotketaan mukaan uusi, keskeneräinen ajatus jostain OK-artikkeleista, joista päättää joku vielä erillinen ryhmä, koko mitalien jakoajatus vesittyy. Ja tavalliselle käyttäjille aiheutetaan vain lisää hämmennystä.
Saatujen kommenttien perusteella ehdottaisin kuitenkin, että mitaleista sovittaisiin seuraavasti. Ensin olisi jaettavana tuo jo edellä esitelty "Aloittelijan palkinto" ja lopuksi tuo 15.000 muokkauksen palkinto. Näiden väliin sijoittuisivat seuraavat uudet mitalit:
{{Ansiomerkki}} 1000 muokkausta


{{Ansiomerkki kultainen}} 1 artikkeli kirjoitettuna parempaan kuin tynkätasoon


{{Ansiomerkki tähdellä}} 10 artikkelia kirjoitettuna parempaan kuin tynkätasoon


Nämä tasot saavutettuaan käyttäjä on varmasti jo kokenut Wikipedian muokkaaja, joten tämäntyyppisiä mitaleja ei tarvita tuon enempää.
Pokaalit säilyisivät entisellään, mutta niiden käytön ohjeisiin projektiin osallistujille voidaan ottaa esimerkkinä nuo Suomi- ja Yhdysvallat-artikkeleiden parantamiset ja ylläpio-luokan järjestelyt. Ei pidä kuitenkaan sitoa pokaaleja jakavan ryhmän käsiä liian yksityiskohtaisilla määräyksillä, muutenhan he eivät voi reagoida vaikeasti arvattaviin tuleviin tarpeisiin.
Mitä näistä ajatuksista tuumaillaan ? --Tasu 12. toukokuuta 2010 kello 15.29 (EEST)[vastaa]