Keskustelu mallineesta:Wikiprojektikohtainen luokittelu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En saa mallinetta toimimaan kuin ottamalla kaikki välilyönnit ja lisäputken pois. Eli näin:

{{Wikiprojektikohtainen luokittelu|
|Fysiikka|5
}}.

--Usp 1. lokakuuta 2007 kello 21.15 (UTC)

Korjasin ohjeistuksen, luokka ei näköjään anna pienintäkään virhettä anteeksi joten turvallisinta syöttää mallineen parametrit yhteen putkeen. --Agony (403) 2. lokakuuta 2007 kello 07.43 (UTC)

Tekstin tulostus[muokkaa wikitekstiä]

Laitoin mallineen tulostamaan metasivulle tektinpätkän, lähinnä linkin projektiin. Koitin ensin ympätä sitä luokittelun sekaan, mutta ei onnistunut. Tein sen sitten erillisenä if-rakenteena. Tuntuisi muuten toimivan paitsi että metasivulle tulostuu pitkät välit (Kts. Metasivu:Alkuräjähdys). --Usp 10. marraskuuta 2007 kello 20.39 (UTC)

Korjasin, vika tuli siitä että rivinvaihto ei ollut ehdollistettu (eli rivinvaihto tapahtui if-lauseen ulkopuolella). Laitoin vaihdon if-lauseen sisälle ja homma alkoi toimimaan. --Agony (403) 10. marraskuuta 2007 kello 21.00 (UTC)

Miten kannattaisi tehdä laatuluokan ja tärkeysluokituksen yms. tulostus sivulle? Tulokseksi pitäisi siis saada seuraavanlainen teksti, kun syötteeksi annetaan vaikkapa fysiikka=2/a:

Hmm, kokeillaan: Aluksi lista tiedoista mitä meillä on:
  • Projekti:

Fysiikkaprojekti

  • Projektisivu:

Fysiikka

  • Lajitteluavain: 2/a
Seuraavaksi tarvitaan apumalline {{Wikiprojektikohtainen luokittelu/avainselitteet}}, kuten myös {{Wikiprojektikohtainen luokittelu/tärkeysluokittelut}} tulee tarpeeseen. Tulostus onnistuu tämän jälkeen
  • [[Wikipedia:Wikiprojekti

Fysiikka| Fysiikkaprojektin]] artikkeli on arvioitu tyngäksi [[Wikipedia:Wikiprojekti Fysiikka/Linjaukset#Tärkeysluokittelu| tärkeästä]] aiheesta.

Sitten testataan pari muuta: Mallineprojektin toissijainen, korjattava malline sekä albumiprojektin väärin tärkeysluokiteltu kunnossa oleva Wikipediasivu
  • [[Wikipedia:Wikiprojekti

Mallineet| Mallineprojektin]] malline on arvioitu kunnossa olevaksi [[Wikipedia:Wikiprojekti Mallineet/Linjaukset#Tärkeysluokittelu| toissijaisesta]] aiheesta.

  • [[Wikipedia:Wikiprojekti

Albumit| Albumiprojektin]] Wikipediasivu on arvioitu kunnossa olevaksi [[Wikipedia:Wikiprojekti Albumit/Linjaukset#Tärkeysluokittelu| virheellisesti tärkeysluokitellusta]] aiheesta.

Toimii kuin junan vessa. Eikun puukottamaan :) --Agony (403) 17. marraskuuta 2007 kello 10.59 (UTC)
Ja ettei homma menisi ihan liian helpoksi, hoitaa tekstin tulostuksen {{Wikiprojektikohtainen luokittelu/tuloste}}. --Agony (403) 17. marraskuuta 2007 kello 11.57 (UTC)
Onnistuuko muuten nykyisin Wikiprojektin sisällä tuo lajittelu useampiin ryhmiin? Esim. Wikiprojektin tapauksessa vaikka fysiikkaan ja fyysikoihin? --qWerk 17. marraskuuta 2007 kello 13.04 (UTC)
Tuo ei onnistu MediaWiki-ympäristössä, mutta arvelin että kolmas parametri saattaisi tulla varmasti jossain vaiheessa tarpeeseen... eli voi käyttää lajitteluavainta muodossa 2/a/fyysikko jolloin artikkeli on "tynkä, tärkeä, fyysikko". Tosin tämä tieto tulee sitten (kun suuret linjat on saatu valmiiksi) tätä varten kehittämälläni työkalulla tilastotaulukkomuodossa. Jos tämä on ok tapa toimia, ilmoitelkaa niin teen muutokset lajitteluavaimista päättävään mallineeseen (koska tällöin on erotinmerkin / syytä periytyä ihan avaimeen asti, muuten menee merkkijonon pilkkominen työkalun ohjelmakoodissa turhan hankalaksi). --Agony (403) 17. marraskuuta 2007 kello 19.19 (UTC)
Olitkin jo joskus maininnut tuosta kolmannesta lajitteluavaimesta, Kuulostaa minusta ihan hyvältä. --qWerk 17. marraskuuta 2007 kello 19.32 (UTC)
Noin, nyt on taiteiltu mallineet taas ruotuun ja otettu käyttöön vapaa hakusana jolla voi tehdä tällaisen kolmannen portaan erottelun tarvittaessa. Kohta voisi miettiä työkalupalvelimen softan vääntöä kuntoon ja ottaa fysiikkaprojekti koekierrokselle. Vai tuleeko mieleen vielä lisää haluttuja ominaisuuksia? --Agony (403) 18. marraskuuta 2007 kello 12.17 (UTC)
Kannattaisi varmaan päivittää tässä vaiheessa dokumentaatio, eli mitkä ominaisuudet on jo olemassa ja miten niitä käytetään, vaikkapa ohjeeseen. Kolmas luokitteluavain kaiketi onnistuu samalla lailla kuin aikaisemmat? Fysiikan artikkelit tarvitsisivat kaiketi ainakin kolme eri kolmosmääritettä; varsinainen fysiikan artikkeli (f), henkilöartikkeli (h)ja muu (m). Luokitteluavainten ilmeisesti tulee olla aina muodossa 1/a/f ja esim. a/f luokittelu ei ole mahdollista. Muulle ei taida olla tarvettakaan. Mutta kolmosluokitteluavaintenhan tulee olla projektikohtaisia. Joskus tulevaisuudessa saattaa myös ykkös- ja kakkoskohdissa olla tarvetta projektikohtaisuudelle. Vai mitä (/sitäkö) tämä "vapaa hakusana" tarkoittaa? --Usp 18. marraskuuta 2007 kello 13.59 (UTC)
Hieman jo ohjeistusta päivitinkin, eli tuo kolmas kenttä on tosiaan sanan varsinaisessa merkityksessä vapaa hakusana. Se voi siis olla f, h, m tai fysiikka, fyysikko, muu (suosittelen jälkimmäistä sillä tämä tullaan tulostamaan lajittelevaan taulukkoon sellaisenaan). Myöskään tärkeysluokittelu ei ole välttämätön vaikka käyttäisikin vapaata hakusanaa, silloin merkintä vain on 2//fyysikko (eli tynkä, fyysikko). --Agony (403) 18. marraskuuta 2007 kello 16.04 (UTC)
Entäpä nämä taulukkolistaukset. Riittäisi varmaan, jos voisi hakea tilastotyökalua vastaavalla ulkoisella työkalulla. Voisi vaikkapa valintanapista valita luokitteluavaimet, jotka haluaa hakea. Vai voisiko tilastotyökaluun lisätä tämän ominaisuuden niin saisi kaikkia samalla työkalulla? Jos työkalu tulostaisi mallinekoodin vaikkapa tyngille tärkeille artikkeleille, olisi siinä kevollinen tehtävälista projektille, korjattavista puhumattakaan. --Usp 18. marraskuuta 2007 kello 14.47 (UTC)
Tuon taulukon aion ottaa pohjaksi työkalun esittämälle datalle, varmaan joutuu matkalla puukottamaan useamman kerran, mutta ideana tulossa käyttöön juuri tuollaisena. Se mitä työkalu tulee vastaanottamaan on alustavasti:
  • Luokka
  • Lajitteluavain (kaikki tai 1–5, L, l, M, m, O, o, T, t, W, w, ?)
  • Tärkeysluokittelu (kaikki tai a, b, c)
  • Vapaa hakusana (tyhjä tai vapaasti kirjoitettava teksti)
  • Päivämäärävalinta (kaikki tai n päivän jälkeen tai n päivää ennen)
Näillä valinnoilla saadaan tarvittaessa luettelo vaikka kaikista eilen lisätyistä, korjattavista teemasivuista jotka ovat toissijaisia musiikkisivuja (eli juuri niin spesifistä tai laajaa dataa kun vain tällä järjestelmällä on mahdollista saada). Mallinekoodia tämä ei voi tulostaa, sillä tulosrivejä on 0–n ja tällaisessa tilanteessa jo sadan näytön hoitavan mallineen ohjelmointi olisi yhtä tuskaa. Parempi siis laittaa työkalu tulostamaan suoraan taulukkokoodia. En ole kovin viehtynyt että yksi työkalu tekisi useaa tehtävää, mutta katsotaan josko tekisin tällä kertaa poikkeuksen ja pistäisin kaksi eri toiminnallisuutta saman työkalun alle. --Agony (403) 18. marraskuuta 2007 kello 16.04 (UTC)

Luokkien luokittelu[muokkaa wikitekstiä]

Kun wikiprojektikohtainen luokittelu-mallineella luokittelee luokan sijoittuu metasivu ko. luokkaan vaikka ei saisi. Esim. Metasivu:Luokka:Fysiikka --Usp 26. marraskuuta 2007 kello 20.29 (UTC)

Korjattu. --Agony (403) 26. marraskuuta 2007 kello 21.24 (UTC)