Keskustelu mallineesta:Verotus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tätä kannattaisi muokata niin, ettei malline olisi kovin riippuvainen kulloisenkin hetken ja kulloisenkin maan verolainsäädännön yksityiskohdista.

Verotus-otsikon alla voisivat ennemminkin olla linkit

tms. Samulili 12. maaliskuuta 2007 kello 17.09 (UTC)


Malline tulisi suunnitella uudelleen tai tehdä kokonaan oma Suomea varten, koska tästä puuttuvat mm. ulkomuistista otettuna:

  • Energiaverotus / Polttoaineverotus ja Hiilidioksidiverotus ja näiden huoltovarmuusmaksu
  • Pakkausvero
  • Sähkövero ja huoltovarmuusmaksu
  • Autoveron lisäksi ajoneuvovero ja moottoriajoneuvovero
  • Jätevero ja jätehuoltomaksut, sekä jätevesimaksut / vesiensuojelumaksut
  • Kalastuksenhoitomaksut, riistansuojelumaksut yms.
  • Valmistevero yleensäkin, joka menee mm. sähköstä ja kivihiilestä alkoholin lisäksi

Lisäsin tuohon arvonlisäveron lisäksi myös maahantuoduista ajoneuvoista perittävän ei-arvonlisäveron, joka on valtiovarainministeriön käyttämä nimitys verosta. Tämä on heidän mukaansa ei vero kuin arvonlisävero, jonka takia sitä ei saa kutsua arvonlisäveroksi.

Koko Suomen verotus on sellainen verkko ja soppa, että toivottavasti joku asiantuntija tai asiaan riittävästi aikaa omaava perehtyisi tähän ja jäsentelisi kokonaisuudet uudelleen ja tekisi näistä mallineen. Artikkelitkin kaipaisivat lisäyksiä ja tarkennuksia roimasti, mutta valitettavasti oma aikani on rajallinen, korkeintaan 0,5-1 tuntia päivässä ja en ehdi kaikkea tehdä. --Räyhähenki 5. kesäkuuta 2007 kello 08.18 (UTC)

Pistin lähinnä keskustelupalstoilla käytetyn nimityksen "elv" lainausmerkkeihin. Voisikohan sen poistaa kokonaan? Onkohan tilanne koko tuon verotuksen erikoiskoukeron osalta mikä nykyään? --Aulis Eskola 15. huhtikuuta 2010 kello 21.20 (EEST)[vastaa]