Keskustelu mallineesta:Sisilialainen puolustus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Itse kyllä pidän enemmän aukinaisesta muodosta, vaikkakin avausartikkelien oikeassa reunassa on jo mallineita. Lab-oratory 24. heinäkuuta 2008 kello 07.17 (UTC)

Samaa mieltä, mutta tulisiko navigaatiomallineesta liian iso, jos siihen laittaisi kaikki shakkiavausartikkelit tällaisella sulkeutuvalla periaatteella? Avautuvuuksia voisi olla sisäkkäin - esim. suljetut pelit -> intialaiset puolustukset jne. Sellainenhan oli jo olemassa, mutta artikkeleita tuli ilmeisesti liikaa lisää. --Jisis (keskustelu) 24. heinäkuuta 2008 kello 12.25 (UTC)
Sinänsä en näe ongelmaa että tämä muutettaisiin aina auki olevaksi, mutta onko mahdollisesti muita (Intialaiset puolustukset tmv.) joissa tämä käyttäytymismalli jouduttaisiin muuttamaan kohteiden lukumäärän vuoksi? Yhtenäisyyden kannalta katsottuna olisi hyvä että kaikki shakkiaiheiset pystynavigaatiot olisi aina auki tai aina kiinni (eikä siten että molempia tyylejä olisi käytössä). --Agony (403) 24. heinäkuuta 2008 kello 12.29 (UTC)
Tällä hetkellä artikkelien määrä ei taida olla ongelma missään avausperheessä, mutta täältä näkee, että niin voi joskus käydä. Ehkä ainakin toistaiseksi aina auki oleva malli olisi parempi. --Jisis (keskustelu) 24. heinäkuuta 2008 kello 12.39 (UTC)
Näitä kun teen, niin voin sanoa, että tuossa on ihan liikaa, ja muutamia vielä puuttuu listasta. Mutta Avausryhmiin (avopelit, puolisuljetut, intialaiset) voisi kyhätä jonkinlaisen mallineen, jos haluaa. Jotta niistä voi navigoida toisiinsa. Ja sitten voi tehdä tällaisia sisilialaistyyppisiä mallineita, mutta ei kaikkia avauksia. Lab-oratory 24. heinäkuuta 2008 kello 12.42 (UTC)
Poistin avattavuuden käytöstä. --Agony (403) 24. heinäkuuta 2008 kello 12.43 (UTC)