Keskustelu mallineesta:Liittymätaulukko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Liittymätaulukoiden sijainti[muokkaa wikitekstiä]

Tähän saakka liittymätaulukot on pääsääntöisesti sijoitettu artikkeliin heti johdanto-osan jälkeen. Olisiko kuitenkin järkevämpää siirtää ne artikkelin loppuun? Nykyinen käytäntö aiheuttaa ongelmia valokuvien ja tietolaatikoiden sijoittelun kanssa (ks. esim. valtatie 23). Myös välimatkataulukot voitaisiin sijoittaa loppuun ja tehdä niistäkin avattavia. (Jos tämä on väärä paikka tälle keskustelulle, ohjannette sen oikeaan paikkaan.) – Apalsola 10. heinäkuuta 2007 kello 15.46 (UTC)

Kannatan, liittymätaulukon palkki on ikävän näköinen keskellä tekstiosaa, ja jo mainitsemastasi syystä. Pohjalla se ei häiritsisi muita mallineita. --Tve4 10. heinäkuuta 2007 kello 15.47 (UTC)
Muutin nyt valtatie 23 -artikkelin. Muutin myös taulukon leveyden 100 %:iin, koska silloin se näyttää paremmalta sivun alalaidassa muiden taulukoiden kanssa. – Apalsola 10. heinäkuuta 2007 kello 16.02 (UTC)

Liittymätaulukkoon sisällytettävät liittymät[muokkaa wikitekstiä]

Aikaisemmin Wikipediassa ei ole ollut mitään ohjeita siitä, mitkä liittymät on syytä sisällyttää liittymätaulukoihin. Kirjoitin nyt sivulle mallineen yhteyteen ohjeen aiheesta. Avaan aiheesta kuitenkin keskustelun täällä, kun tällä hetkellä ohje on lähinnä oma käsitykseni vallitsevasta tilanteesta. – Apalsola km 31. heinäkuuta 2007 kello 14.33 (UTC)

Mallineiden väreistä[muokkaa wikitekstiä]

Mallineiden värejä, mm. sinistä, on ehdotettu vaalennettavaksi [1]. Olen ehdottajan kanssa samaa mieltä, värit ovat liian voimakkaita ja huomattavasti tummempia kuin opastusmerkkien sininen, värierot näyttävät olevan seuraavat:

mallinessa: html merkeissä: html
  #408000   #01835F
  #0039B5   #0091FF

Mallineet voisi myös muuttaa siten, että suoran html-värikoodin sijasta taustavärin määrittelemiseen käytetään jotain tiettyä syötesanaa, esim. 0 (tai ei mitään) olisi oletuksena sininen, ja 1 olisi vihreä. Tällöin värejä voisi muuttaa helposti pelkästään mallinetta {{Liittymäpohja}} muokkaamalla, ja muutokset näkyisivät kaikissa mallineissa heti. --Tve4 21. elokuuta 2007 kello 05.44 (UTC)

Minusta on lopulta turha edes yrittää tehdä värisävyistä täysin samoja kuin teiden varsilla olevissa opasteissa, kun niissäkin näyttää olevan melkoista hajontaa opasteen iän, valmistajan jne. sekä valaistusolosuhteiden mukaan. Siksi taulukoissakin käytettävät värisävyt kannattaisikin valita ensisijaisesti sillä perusteella, mikä näytöllä näyttää hyvältä (tietysti niin, että moottori- ja moottoriliikenneteille on edelleen jokin vihreän sävy ja muille teille jokin sinisen sävy). – Apalsola km 21. elokuuta 2007 kello 09.26 (UTC)

Keskustelu mallineiden uusimisesta[muokkaa wikitekstiä]

Tiedoksi kaikille, että mallineiden uusimista koskeva keskustelu on avattu tieliikenneprojektin keskustelusivulla. Mahdolliset kommentit ja ehdotukset kannattaa esittää kyseisellä keskustelusivulla, ei täällä. --Apalsola km 3. tammikuuta 2010 kello 13.16 (EET)[vastaa]