Keskustelu luokasta:Suomen kunnat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miten nuo muutamat kunnat (esim. Alastaro) jäivät tuonne roikkumaan tämän luokan jäseniksi, vaikka jäsenyyttä tähän luokkaan ei ole määriteltykään nykyään?! --Aulis Eskola 11:36 loka 13, 2004 (UTC)

Nyt kun on ollut päivityksiä kunnissa JA LISÄKSI kulunut aikaa ja tullut luokkaan päivitys, näyttäisi luokan sisältö asettuvan. Jänniä juttuja :D --Aulis Eskola 12:14 loka 13, 2004 (UTC)

Luokkajako tjsp.[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä Hippophaë tätä jo ehdottikin keskustelussa luokasta Lapin maakunnan kunnista, pitäisikö luokkajakoa selkeyttää seuraavan laiseksi:

  • Kunnat
  • Suomen kunnat
  • Etelä-Suomen läänin kunnat
  • Etelä-Karjalan maakunnan kunnat
  • Kunta 1
  • Kunta 2
  • Päijät-Hämeen maakunnan kunnat
  • Kunta 3
  • Kunta 4
jne.

Tämän jälkeen kunta kuuluisi vain maakunnan kunnat luokkaan, ei enää läänin kuntiin. Kommenttia ennen kuin alan sekoittamaan suomen kunnat minne sattuu? :) -- Jokkex 23. elokuuta 2005 kello 08.34 (UTC)

Ihan hyvä idea. Lappi ja Ahvenanmaa ovat tietysti erikoistapauksia, niiden kohdalla olisi aika tyhmää tehdä tämä jaottelu. Eli näille riittäisi luokat "Lapin kunnat" ja "Ahvenanmaan kunnat". Ja päätetäänkö nyt samalla että luokka-linkki tulee samalla maakunnan mallineeseen eikä erikseen artikkeliin? -- Jniemenmaa 23. elokuuta 2005 kello 09.16 (UTC)
Tuosta luokan sijoituksesta voisin olla eri mieltä (edelleen). Esim. täällä] on luokka mallinessa (ainakin tämän kirjoitushetkellä). Jos mallinen haluaa luokan sivulle, niin luokkaan tulee luokkalinkki samaiseen luokkaan. Onko tämä malline sitten pakollinen luokan sivulle, siihen saa joku muu kertoa mielipiteensä, ihan kivan näköinen se siellä olisi. Jos mallinen haluaa sitten * kohtaan luokassa (pois muiden artikkelien seasta), niin myös muut artikkelit menee * kohtaan. Henkilökohtaisesti en haluaisi Malline tekstejä luokkien artikkelilistoihin, ja mallinet kuntien tapauksessa olisi kiva luokan sivulla. Mitäs muut on mieltä? -- Jokkex 23. elokuuta 2005 kello 10.34 (UTC)
Miksi muuten malline pitäisi olla luokkasivulla. Siellähän on jo linkit kaikkiin kuntiin? -- Jniemenmaa 23. elokuuta 2005 kello 10.42 (UTC)
Voisihan siitä tarkistella, että kaikki kunnat on merkitty oikeaan luokkaan jne. -- Jokkex 23. elokuuta 2005 kello 23.44 (UTC)

Itse asiassa kunta voisi kuulua pelkkään omaan luokkaansa. Jokaiseen Suomen kuntaan liittyviä artikkeleja tulee kuitenkin useita ja ne kootaan yhteen luokkaan. Siksi riittäisi, että vain luokat luokitellaan eikä yksittäisiä kuntia:

--Hippophaë 24. elokuuta 2005 kello 17.03 (UTC)

Eli kunnalle vain yksi kunnan niminen luokka ja se luokka "maakunnan kunnat" -luokkaan. Miten sitten kaupungit? Nyt sekä kaupunki että kaupungin luokka on "Suomen kaupungit" -luokassa. Pitäisikö kaupungista tai sen luokasta poistaa kyseinen luokka vai onko sillä väliä? "Läänin kunnat" ja "maakunnan kunnat" -mallineista tälläisen jaon mukaan joutuisi luokat poistamaan. Miten ja kuka asian ratkaisee miten toimitaan? -- Jokkex 25. elokuuta 2005 kello 10.47 (UTC)

includeonly[muokkaa wikitekstiä]

MediaWiki softan versiossa 1.6 tuli mukaan tuo <includeonly>-tag. Eli jos mallineeseen lisää luokan <includeonly> ja </includeonly> -tagien väliin niin itse malline ei joudu siihen luokkaan. Kätevää! Juuri toisinpäin toimii <noinclude>. (listätietoja [1]) Kokeilin tuota täällä: Malline:Lapin läänin kunnat -- Jniemenmaa 24. elokuuta 2005 kello 06.13 (UTC)

Kunnan luokat[muokkaa wikitekstiä]

Miten noi kuntien luokat laitetaan? Otetaan esimerkiksi vaikka Kajaani. Sillä on oma Kajaani-luokkansa. Pitääkö sekä artikkeli Kajaani, että Kajaani-luokka laittaa laittaa luokkaan "Kainuun maakunnan kunnat" vai pelkästään itse artikkeli? Minne Kajaani-luokka sitten laitetaan? Tarkoitus kai olisi, että alaluokan artikkeli ei olisi myös ylemmässä luokassa. Itse artikkelista "Kainuun maakunnan kunnat" -luokkaa ei voi poistaa koska se tulee mallinen matkassa. -- Jokkex 24. elokuuta 2005 kello 12.47 (UTC)

Minusta Kajaani voi hyvin olla kummassakin luokassa (eli luokissa Kajaani ja Kainuun maakunnan kunnat). Mitään päätöstä siitä pitäisikö artikkelin olla ala- vai yläluokassa ei kai ole tehty. Samoin se voi olla luokassa "Suomen kaupungit". En edes vastustaisi jos se löytyisi myös luokasta "Oulun läänin kunnat". -- Jniemenmaa 25. elokuuta 2005 kello 11.10 (UTC)
Wikipedia:Keskustelu_luokista on käyty keskustelua artikkelin kuulumisesta ala- ja yläluokkiin. Perimmäinen tarkoitus ilmeisesti on, että artikkeli ei ole montaa kertaa samassa puun oksassa (jos luokittelun ajattelee puumaisesti), mutta voi olla monessa eri haarassa. Tämän mukaisesti kunta-artikkeli voi hyvin olla maakunnan kuntien lisäksi luokassa Suomen läänit, koska ne ovat jo eri haaroissa, mutta ei läänin kunnat -luokassa, koska ne ovat samaa haaraa. -- Jokkex 1. syyskuuta 2005 kello 08.09 (UTC)

Nyt kun läänimallineista on jostain syystä poistettu luokat, näyttää hyvin suuri osa kunta-artikkeleista olevan sellaisia, että ne eivät kuulu mihinkään luokkaan. Tämä ei ole kovin järkevä tilanne, joten voisin lisäillä ne takaisin mallineisiin jos kukaan ei sitä erityisesti vastusta. Luokittelusta olen muuten samaa mieltä kuin Jniemenmaa. (Esim. Kajaani voi hyvin kuulua luokkiin "Kainuun maakunnan kunnat" ja "Oulun läänin kunnat" ja vielä omaan luokkaansa "Kajaani". Se, että Kajaani olisi vain luokassa "Kajaani" ei ole minusta kovin hyvä tapa luokitella.) "Läänin kunnat" ja "maakunnan kunnat" voisivat olla luokan "Suomen kunnat" alaluokkia, esimerkiksi niin, että välissä olisivat luokat "Suomen kunnat maakunnittain" ja "Suomen kunnat lääneittäin". Tällöin esim. "Lapin kunnat" olisi noiden molempien alla. Kellään mielipiteitä asiasta? --Jonik 29. lokakuuta 2005 kello 19:11:45 (UTC)

Luokkien poiston syy mallineista on juuri se, ettei kunta olisi muussa kuin omassa luokassaan. Olen pikkuhiljalleen käynyt läpi kuntia ja lisäillyt mallinet ja luokan. Tällä hetkellä ehkä noin puolet on vielä jäljellä. Ja edelleen vastustan sitä, että artikkeli olisi sekä aliluokassa, että ylemmässä luokassa. Niin ei kait ole yleisestikään tarkoitus luokitella (keskustelua: Wikipedia:Keskustelu_luokista). -- Jokkex 1. marraskuuta 2005 kello 13:48:33 (UTC)