Keskustelu luokasta:Levin pujottelu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onkohan ihan tarpeellinen luokka? -- Not really Vinksu 11. marraskuuta 2006 kello 12.14 (UTC)

no ei taatusti ole, aivan turhaa Musamies 11. marraskuuta 2006 kello 12.20 (UTC)
Jote uskallan sanoa: roskaa. -- Not really Vinksu

On tarpeellinen. Poistin roskamerkinnän. Vastaavia luokkia esim. Luokka:Saksan Grand Prix. --SM 11. marraskuuta 2006 kello 12.39 (UTC)

Sekö siis ei ole roskaa? Kun kaikki nuo Saksan Grand Prixit ja Levin pujottelut sun muut voisi yhdistää kunkin yksiksi artikkeleiksi, joista kävisi (linkkien kanssa tai ilman, siis väliotsikoiden avulla) kaikki tarpeellinen ilmi. Samaten kun ei tarvita Johann Sebastian Bachin sävellyksiä erikseen vuodelta 1728 ja 1729. Ettekö te halua hyvää artikkelia kokonaisuudesta? -- Not really Vinksu 11. marraskuuta 2006 kello 12.54 (UTC)
Niin, ei ole roskaa. Ei ole mitään syytä, miksi olisi. Mitä ihmettä tarkoittaa "kunkin yksiksi artikkeleiksi"? Jos tarkoitat, että niiden pitäisi olla omina artikkeleinaan, niin sitenhän ne ovat nyt. Jos taas haluat kaikki samalle sivulle, ei siinä ole järkeä. Saksan Grand Prix järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1926 ja vuodesta 1950 on ajettu vuosittain. Vertaus Bachiin ei toimi eli on todella typerä, ja yhtä typerää olisi laittaa kaikki Bachin teokset samalle sivulle. --SM 11. marraskuuta 2006 kello 13.20 (UTC)
Tarkoitin kunkin esimerkkini yhdeksi ja vain yhdeksi artikkeleiksi: vain yksi artikkeli Levin pujottelulle. Ei esim. kaikille Bachin teoksille kukaan kai kuvittelekaan laittavansa omaa artikkelia, vain ehkä joillekin merkittävimmille. (Semmoisille, mitä tietosanakirjaa selaavat maallikotkin saattavat tuntea ja mitkä ovat kulttuurihistoriallisesti merkittäviä. Asiasta kun on jonkinmoinen konsensus.) Sensijaan tietosanakirjaa selaavalle maallikolle (kuten minulle) ei merkitse mitään ero pujottelun vuoden 56 tai 57 välillä. (Merkinneekö sinullekaan? Onko kyseessä oleellinen informaatio vai vain merkityksetön, helposti uudeksi artikkeliksi luotava yhdentekevä nippeltieto?) Kumpi vuosista on urheiluhistoriallisesti merkittävämpi? Onko asiasta jotakin konsensusta? Mutta ollaan rakentavia. Voisi tehdä erikseen artikkelin Pujottelun maailmansarjan (vai mikä se on) tulokset kautta aikojen tai jotakin. Tai mieluummin tehdä semmoisen oman uuden luokan kuin 'urheilutulokset', jossa olisi alaluokkia mielin määrin. Levin pujottelu olisi laaja, osaava ja asiantunteva yleisartikkeli kyseisestä ilmiöstä, siitä koska se on syntynyt, kuinka se on kehittynyt jne. Vastaavasti kuin talvi on yleisartikkeli tästä ikävä kyllä alkavan vuodenaikamme ilmiöstä. Jossakin säätilastoissa voisi mainita taulukoissa (kuten urheilutuloksia luetellaan taulukoissa) millainen oli talvi 1962. Samoin kuin Bachin teokset yksityiskohdittain luetellaan BWV-luettelossa, ei muualla. Artikkeleita luotaessa tulisi käyttää harkintaa sen suhteen, miten luodaan yleiskäsitteitä ja miten niiden alaisia yksityistapauksia. -- Mutta tehkää mitä mielitte. Enhän mitä juuri mitään vastusta, en vain pidä monista asioista. -- Not really Vinksu 11. marraskuuta 2006 kello 13.49 (UTC)