Keskustelu Wikipediasta:Viikon kilpailu/Viikon kilpailu 2021-16

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ongelmallinen luokka kilpailun aiheena[muokkaa wikitekstiä]

Onko tuota kilpailussa olevaa luokkaa Puut jotenkin korjattu edellisen kilpailuyrityksen jälkeen? Edellisen kerran kun siitä piti olla kilpailu, aihe päädyttiin vaihtamaan kun luokka oli niin ongelmallinen (keskustelu täällä).--Fotogurachan (keskustelu) 29. maaliskuuta 2021 kello 17.55 (EEST)

En aivan tiedä, mutta nopealla vilkaisulla näytti ainakin ihan hyvältä. Jos joku muu pystyy tarkistamaan vielä tarkemmin niin olisi hyvä.--OtsoTA (keksustelu * mitä olen tehnyt) 29. maaliskuuta 2021 kello 18.17 (EET)
Ongelma oli kai viimeksi se, etteivät kaikki puuartikkelit ole luokan puut alla, jolloin kilpailija ei saa pisteitä kaikista puista (mutta saa pisteitä joistakin pensaista). Nuo edellisen keskustelun esimerkit näyttävät olevan edelleen samalla tavalla rikki kuin viimeksikin, eli oletettavasti ongelmaa ei ole korjattu.--Fotogurachan (keskustelu) 29. maaliskuuta 2021 kello 18.25 (EEST)
Hassua jos kilpailussa ei saisikaan pisteitä siitä, että korjaisi luokittelua. Silloinhan luokittelun korjaaminen olisi pitänyt tehdä tai pitäisi ennen kilpailua, että kilpailu olisi tai olisi ollut mielekäs. --Urjanhai (keskustelu) 2. huhtikuuta 2021 kello 11.58 (EEST)
Mutta voi kai korjausta tehdä kilpailun kestäessä, saipa siitä pisteitä tai ei.--Urjanhai (keskustelu) 2. huhtikuuta 2021 kello 12.00 (EEST)
Nyt luokassa puut on ainakin luokka:Koivut, vaikka vaivaiskoivu tunnetusti on varpu. Koska puu on kasvutapa eivätkä puut ole taksonominen ryhmä (niin kuin ao. artikkelissa sanotaankin), niin jos jonkun biologista taksonia tarkoittavan luokan nimi on "x-puut" (tai x-puu-kasvit, joka jo viittaakin tähän), niin siihen saattaa hyvin sisältyä myös muita kuin puita, ja yhtälailla jos jonkun biologista taksonia tarkoittavan luokan nimi on muuta muotoa kuin "X-puut", niin joukossa voi silti olla myös puita. --Urjanhai (keskustelu) 2. huhtikuuta 2021 kello 12.12 (EEST)
Juu, vaivaiskoivu ei ole puu, mutta ei se nyt ihan tunnetusti varpukaan ole. Varvun ja pensaan raja lienee vain koko, ja vaivaiskoivutkin kasvavat yli puolimetriseksi, mikä on varvun ja pensaan raja. Mutta ongelma on silti hieman vaikea ratkaista, koska puukaan ei ole ihan yksiselitteinen asia. Osa kasveista voivat kasvaa sekä puuna että pensaana, ja tosiaan taksonomisissa ryhmissä on molempia ryhmiä. Mutta kilpailijahan voi tosiaan siirtää puita oikeisiin luokkiin, jolloin pisteet kyllä korjautuvat. Tämä on musta tällaisessa vaikeassa luokassa ainoa oikea tapa. --PtG (keskustelu) 19. huhtikuuta 2021 kello 09.18 (EEST)